Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Bij Allianz direct een annuleringsverzekering voor je vliegticket afsluiten

Bij Allianz direct een annuleringsverzekering vliegticket

Bij Allianz direct een annuleringsverzekering voor je vliegticket afsluiten voor slechts € 24,95. Snel en perfect geregeld (met Corona dekking)! De annuleringsverzekering vliegticket biedt een vergoeding voor de financiële schade wanneer je niet kan vliegen door bijvoorbeeld ziekte van jezelf of overlijden van familieleden. De vliegticket annuleringspolis van Allianz ontvang je direct per e-mail, snel en voordelig.

Met een Allianz annuleringsverzekering vliegticket ben je direct uitstekend verzekerd voor annulering. Deze verzekering geldt naast vliegtickets, ook voor trein-, bus- of boottickets.

Deze annuleringsverzekering voor vliegtickets biedt ook dekking als één van de medereizigers op het boekingsformulier of ticket de reis moet annuleren, mits deze reisgenoot een eigen annuleringsverzekering heeft gesloten en de oorzaak van annulering verzekerd is.

Je vlucht annuleren kan meestal online bij de luchtvaartmaatschappij waar je jouw vliegticket hebt geboekt. Je betaalt dan vrijwel altijd annuleringskosten. Alleen de tickets in het hoge segment, de flexibele of open tickets kun je vaak kosteloos wijzigen of annuleren. Bij standaard tickets krijg je zonder annuleringsverzekering geen geld terug.

Let op: je moet de vliegticket annuleringsverzekering direct binnen 7 dagen na het boeken van je ticket afsluiten.

Bij Allianz direct een annuleringsverzekering vliegticket

Bij Allianz direct een annuleringsverzekering vliegticket biedt je de zekerheid om een financiële tegenvaller te voorkomen. Heb je een vliegticket geboekt, maar kun je door onvoorziene omstandigheden niet vertrekken? Dan moet je rekening houden met annuleringskosten. De luchtvaartmaatschappij heeft namelijk een stoel voor jou gereserveerd en het is onzeker of ze deze nog kunnen verkopen. Wel is het meestal mogelijk om de betaalde luchthaven- en andere belastingen terug te vragen.

Koop je een los vliegticket, dan kun je daar, binnen 7 dagen, een annuleringsverzekering bij afsluiten. Deze verzekering vergoedt de annuleringskosten die in rekening gebracht worden als je de reis onverwacht moet annuleren en je dus niets meer aan je vliegticket hebt. De verzekering biedt geen dekking bij een faillissement van de luchtvaartmaatschappij.

Vliegticket annuleringsverzekering afsluiten

Of je nou met het vliegtuig, de trein of de boot gaat. Met de Annuleringsverzekering voor vliegtickets ben je direct verzekerd tegen de annuleringskosten van je vliegticket of trein- bus- of bootticket, mocht je de reis noodgedwongen moeten annuleren. De annuleringsverzekering voor vliegtickets is geldig voor alle soorten tickets, of boekingsklassen zoals Economy Class, Business Class en First Class. Je kan de annuleringsverzekering afsluiten voor zowel vliegtickets binnen Europa als voor intercontinentale vluchten. Vlieg je verder dan Europa, dan moet je voor werelddekking kiezen.

Bij Allianz direct een annuleringsverzekering voor je vliegticket (met Corona dekking) afsluiten? In 3 simpele stappen lsuit je de annuleringserzekering af. Na het afsluiten van de verzekering ontvang je de polis en voorwaarden direct per e-mail.

Annuleringsverzekering vliegticket met Corona (Covid-19) dekking!

Als je alleen, met een reisgenoot of met je familie een vliegticket gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook direct gedekt zijn voor het geval dat jij, je reisgenoot of iemand van je gezin, voor vertrek, corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz onder de dekking van de vliegticket annuleringsverzekering! Je kan jouw vliegticket annuleren, als jij of één van de verzekerde reisgenoten een besmetting met corona oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel testbedrijf.

Voordelen van deze annuleringsverzekering

De Annuleringsverzekering vliegticket van Allianz Global Assistance is een eenmalige verzekering en kent direct de volgende voordelen:

 • Gunstige premie en uitgebreide dekking voor je vliegticket.
 • Ook dekking bij corona besmetting.
 • Vliegtickets tot € 2.000,- per persoon verzekerd.
 • Goedkoper dan een normale annuleringsverzekering.
 • Jij bent ook direct verzekerd als jouw reisgenoot moet annuleren.

Annuleringsverzekering vliegticket voor Europa- of wereld

Bij Allianz direct een annuleringsverzekering vliegticket, biedt jou twee varianten:

 • Vliegticket annulering met Europadekking – speciaal voor tickets van geboekte vlieg-, trein-, bus- of bootreizen, slechts € 24,95 per ticket (inclusief 21% assurantiebelasting en poliskosten). Je ontvangt een vergoeding van het bedrag voor de tickets dat op het boekingsformulier staat. Hierbij geldt een maximum van: € 2.000,- per persoon, per reis en € 10.000,- per verzekeringsbewijs voor alle verzekerden samen.
 • Vliegticket annulering met werelddekking – speciaal voor tickets van geboekte vlieg-, trein-, bus- of bootreizen, slechts € 39,95 per ticket (inclusief 21% assurantiebelasting en poliskosten). Je ontvangt een vergoeding van het bedrag voor de tickets dat op het boekingsformulier staat. Hierbij geldt een maximum van: € 2.000,- per persoon, per reis en € 10.000,- per verzekeringsbewijs voor alle verzekerden samen.

Bij Allianz direct een annuleringsverzekering vliegticket biedt dekking o.a. dekking voor de volgende situaties:

 • Overlijden, ernstige ziekte of levensbedreigend ongeval van een familielid in de eerste of tweede graad. Overlijden, ernstige ziekte of levensbedreigend ongeval van een familielid in de eerste of tweede graad (Familieleden 1e graad: Partner, (schoon)ouders, kinderen en partners van je kinderen. Familieleden 2e graad: Kleinkinderen, grootouders, broers, zwagers en (schoon)zussen).
 • Huurwoning toegewezen – Als je onverwacht een huurwoning ter beschikking krijgt waarvan de huur ingaat óf tijdens de reis óf in de periode van 30 dagen vóór aanvang van de reis.
 • Onvrijwillige werkloosheid bij contract voor onbepaalde tijd – Als je onvrijwillig werkloos bent geworden na een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Beëindiging relatie – Je moet dit wel kunnen aantonen. Bijvoorbeeld door de echtscheidingspapieren, ontbinding van het geregistreerd partnerschap, of een uitschrijving uit het basisregister van de gemeente waaruit blijkt dat jullie niet meer op hetzelfde adres wonen.

Bovenstaande is slechts een beknopte weergave er zijn nog veel meer gebeurtenissen verzekerd. Bekijk daarvoor de Allianz annuleringsverzekering vliegticket verzekeringsvoorwaarden.

Meest gestelde vragen over de Allianz annuleringsverzekering vliegticket (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Kan ik bij Allianz direct een annuleringsverzekering vliegticket afsluiten?

Jazeker. Wil je een vliegticket annuleringsverzekering afsluiten? Dat kan hier snel en eenvoudig. Je hebt hier al een annuleringsverzekering voor slechts € 24,95.

Welke vliegticket annuleringsverzekeringen zijn er en wat kost het?

Een vliegticket annuleringsverzekering met Europadekking kost slechts € 24,95 (voor vliegtickets met een Europese bestemming). vlieg je naar een bestemming buiten Europa? Dan betaal je € 39,95. Je bent in beide situaties voor € 2000,- p.p. verzekerd met een maximum van € 10.000,- per polis.

Wat dekt de annuleringsverzekering vliegticket?

Kan je onverwachts niet op reis, waardoor jij je vlucht moet annuleren? Dan vergoedt deze eenmalige verzekering de kosten die je niet van de luchtvaartmaatschappij of reisorganisator terugkrijgt. De dekking is niet alleen geldig voor vluchten en vliegtickets, maar ook voor trein-, bus- of boottickets. Deze annuleringsverzekering voor je vlucht biedt ook dekking als één van de reizigers op het boekingsformulier of ticket de reis moet annuleren, mits deze reiziger een eigen annuleringsverzekering heeft gesloten en de oorzaak van annulering verzekerd is.

Ben ik met de vliegticket annuleringsverzekering ook verzekerd voor een corona besmetting?

Ja, dat valt bij Allianz Global Assistance onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan jouw vliegticket annuleren, als jij of één van de verzekerde reisgenoten een besmetting met corona oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel testbedrijf.

Wat voor vliegtickets kan ik verzekeren?

De annuleringsverzekering voor vliegtickets is geldig voor alle soorten tickets, of boekingsklassen zoals Economy Class, Business Class en First Class. Je kan de annuleringsverzekering afsluiten voor zowel vliegtickets binnen Europa als voor intercontinentale vluchten. Vlieg je verder dan Europa, dan moet je voor werelddekking kiezen.

Wanneer begint en eindigt de dekking?

Sluit de vliegticket annuleringsverzekering af binnen 7 dagen na het boeken van je ticket. De verzekering begint op de datum dat je de verzekering afsluit. De verzekering eindigt op de eerste dag van je reis of direct op de datum waarop de reis wordt geannuleerd

Wat is het verschil tussen Europadekking of werelddekking?

Europadekking: Europese landen alsmede de Azoren, de Canarische eilanden, Madeira, en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Europadekking geldt ook voor zeereizen tussen de genoemde gebieden. Wereld: alle overige landen en gebieden.

Vragen?

Heb je een vraag over de Allianz direct annuleringsverzekering vliegticket of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (tijdens kantooruren op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.