Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Annuleringsverzekering vliegticket corona

Annuleringsverzekering vliegticket corona

Zoek je een annuleringsverzekering vliegticket met dekking voor corona? Die kan je hier voordelig afsluiten voor eenmalig € 24,95 (Europadekking) of € 39,95 voor werelddekking. De maximale vergoeding is € 2.000,- per persoon en € 10.000,- per boeking.

Kun je onverwachts niet op reis, waardoor je jouw vliegticket moet annuleren? Dan vergoedt deze annuleringsverzekering de kosten die je niet van de luchtvaartmaatschappij of reisorganisator terugkrijgt. De dekking geldt voor zowel geboekte vliegtickets, als treintickets, bus- of bootreizen.

Sluit de annuleringsverzekering voor vliegtickets af binnen 7 dagen na het boeken van je vliegticket. De annuleringsverzekering begint op de datum dat je de verzekering afsluit. De annuleringsverzekering eindigt op de eerste dag van je reis of direct op de datum waarop de reis wordt geannuleerd.

Annuleringsverzekering vliegticket met corona dekking

Als je alleen, met een reisgenoot of met je familie een vliegticket gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd gedekt zijn voor het geval dat jij, je reisgenoot of iemand van je gezin, voor vertrek, corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz Global Assistance onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan jouw vliegticket annuleren, als jij of één van de verzekerde reisgenoten een besmetting met corona oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel testbedrijf.

Vliegticketverzekering Allianz

Met de vliegticket annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ben je perfect verzekerd bij noodgedwongen annulering van je vlieg-, trein-, bus- of bootreis. Annuleringsdekking geldt onder andere bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jezelf of een medeverzekerde, overlijden, ernstige ziekte of levensbedreigend ongeval van een familielid in de eerste of tweede graad. Maar ook als je een huurwoning krijgt toegewezen, bij onvrijwillige werkloosheid bij contract voor onbepaalde tijd en bij beëindiging van je relatie.

Annuleringsverzekering voor je vliegticket van Allianz

Heb jij een vliegticket geboekt en wil je ook een voordelige annuleringsverzekering? Dat kan hier snel en eenvoudig. In slechts drie stappen online geregeld. De polis en voorwaarden ontvang je direct per e-email. Jouw voordelen:

√  Uitstekende annuleringsverzekering voor geboekte tickets (vliegtuig, boot, bus, trein, etc.).
√  Maximaal verzekerd bedrag € 2.000,- per persoon en € 10.000,- per boeking.
√  Vergoedt ook de annuleringskosten van meereizende gezinsleden.
√  Goedkoper dan een normale annuleringsverzekering.
√  Verzekerd bij annulering voor de reis aanvangt.

Prijzen en dekking annuleringsverzekering vliegticket corona

De prijs van de annuleringsverzekering vliegticket van Allianz Global Assistance is € 24,95 voor Europadekking en € 39,95 voor werelddekking. Deze prijzen zijn per persoon en inclusief assurantiebelasting en € 2,50 poliskosten.

Direct online afsluiten bij Allianz!

Sluit in 3 simpele stappen de annuleringsverzekering vliegticket met Corona dekking af. Na het afsluiten van de verzekering ontvang je de annuleringspolis en voorwaarden van Allianz direct per e-mail.

Wat is verzekerd met annuleringsverzekering vliegticket?

Allianz vergoedt de kosten van annulering van een vliegticket. Ze vergoeden ook de kosten van overboeken van de reis, waardoor totale annulering niet nodig is. Deze verzekering biedt ook dekking als één van de medereizigers op het boekingsformulier of vliegticket de reis moet annuleren, mits deze reiziger een eigen annuleringsverzekering heeft gesloten en de oorzaak van annulering verzekerd is.

Gezondheid

Je ontvangt een vergoeding voor de kosten van het annuleren van een reis als gevolg van overlijden, een ongeval of ernstige ziekte van jezelf, een familielid of een reisgenoot. Als je door complicaties bij je zwangerschap niet kunt reizen, heb je ook recht op een vergoeding.

Familie

De annuleringsverzekering biedt dekking als een familielid in de 1e of 2e graad overlijdt of in een levensbedreigende situatie komt.

Werk

Er is ook dekking als je de reis annuleert omdat je een nieuwe baan hebt gekregen nadat je werkloos bent geweest. Of als je buiten jouw schuld ontslagen bent.

Woning

Als je annuleert omdat je onverwacht een huurwoning toegewezen krijgt, vergoedt Allianz de kosten van annulering. Dit geldt ook als je woning beschadigd raakt voor of tijdens de reis.

Huisdieren

Je kunt ook annuleren bij overlijden, een ernstige ziekte of ongeval van je hond, kat of paard. Dit geldt alleen als dit gebeurt binnen zeven dagen voor het begin van de reis.

Annuleringsverzekering vliegticket corona
Annuleringsverzekering vliegticket corona

Meest gestelde vragen en antwoorden over een annuleringsverzekering voor vliegtickets (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Hebben jullie een vliegticket annuleringsverzekering?

Jazeker. Wil je een vliegticket annuleringsverzekering afsluiten? Dat kan hier snel en eenvoudig. Je hebt hier al een annuleringsverzekering voor slechts € 24,95.

Ben ik met de annuleringsverzekering voor vliegtickets ook verzekerd voor een corona besmetting?

Ja, dat valt bij Allianz Global Assistance onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan jouw vliegticket annuleren, als jij of één van de verzekerde reisgenoten een besmetting met corona oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel testbedrijf.

Welke vliegticket annuleringsverzekeringen zijn er en wat kost het?

Een vliegticket annuleringsverzekering met Europadekking kost slechts € 24,95 (voor vliegtickets met een Europese bestemming). vlieg je naar een bestemming buiten Europa? Dan betaal je € 39,95. Je bent in beide situaties voor € 2000,- p.p. verzekerd met een maximum van € 10.000,- per polis.

Wat dekt de annuleringsverzekering vliegticket?

Kan je onverwachts niet op reis, waardoor jij je vlucht moet annuleren? Dan vergoedt deze eenmalige verzekering de kosten die je niet van de luchtvaartmaatschappij of reisorganisator terugkrijgt. De dekking is niet alleen geldig voor vluchten en vliegtickets, maar ook voor trein-, bus- of boottickets. Deze annuleringsverzekering voor je vlucht biedt ook dekking als één van de reizigers op het boekingsformulier of ticket de reis moet annuleren, mits deze reiziger een eigen annuleringsverzekering heeft gesloten en de oorzaak van annulering verzekerd is.

Wat voor vliegtickets kan ik verzekeren?

De annuleringsverzekering voor vliegtickets is geldig voor alle soorten tickets, of boekingsklassen zoals Economy Class, Business Class en First Class. Je kan de annuleringsverzekering afsluiten voor zowel vliegtickets binnen Europa als voor intercontinentale vluchten. Vlieg je verder dan Europa, dan moet je voor werelddekking kiezen.

Kan ik deze vliegticket annuleringsverzekering ook gebruiken voor een zelf samengestelde reizen?

Deze verzekering geldt alleen voor los geboekte tickets voor een vliegtuig, bus, boot of trein. Annulering van andere onderdelen van de reis, zoals verblijf of huurauto worden niet vergoed. Wil je een samengestelde reis compleet verzekeren, kies dan voor onze kortlopende annuleringsverzekering.

Wanneer begint en eindigt de dekking?

Sluit de vliegticket annuleringsverzekering af binnen 7 dagen na het boeken van je ticket. De verzekering begint op de datum dat je de verzekering afsluit. De verzekering eindigt op de eerste dag van je reis of direct op de datum waarop de reis wordt geannuleerd

Wat is het verschil tussen Europadekking of werelddekking?

Europadekking: Europese landen alsmede de Azoren, de Canarische eilanden, Madeira, en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Europadekking geldt ook voor zeereizen tussen de genoemde gebieden. Wereld: alle overige landen en gebieden.

Vragen?

Heb je een vraag over annuleringsverzekering voor een vliegticket of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering