Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Annuleringsverzekering voor vakantieparken in Nederland en Europa

Annuleringsverzekering voor vakantieparken in Nederland en Europa

Een annuleringsverzekering voor een vakantiepark in Nederland of Europa sluit je hier gemakkelijk en voordelig af. Waar je ook een vakantiehuis huurt, met de annuleringsverzekering loop geen financiële risico als je onverwachts moet annuleren en dit onder de dekking valt.

Je kan bij ons ook kiezen voor een combinatie van een reisverzekering met een annuleringsdekking, dan heb je jouw verblijf op een vakantiepark goed geregeld.

Heb je een huisje op een vakantiepark geboekt, maar kan je onverwachts niet gaan omdat je ziek bent geworden of een andere verzekerde gebeurtenis? Of moet je jouw reis onderbreken? Dan biedt deze verzekering dekking voor de betaalde boekingssom. De annuleringsverzekering biedt ook dekking tijdens je reis. Zo ben je verzekerd voor ongebruikte reisdagen bij vertreksvertraging op de heenreis.

Wat is gedekt op de annuleringsverzekering voor vakantieparken

Met een Allianz Global Assistance annuleringsverzekering voor vakantieparken ben je tegen de meeste annuleringskosten verzekerd. Voor je vertrekt naar je vakantiehuis, ben je verzekerd bij:

  • Overlijden, ziekte of ongeval van verzekerde of verzekerde reisgenoten.
  • Overlijden, ziekte of ongeval van familieleden in de 1e of 2e graad of huisgenoten van verzekerde.
  • Een medisch noodzakelijke ingreep bij verzekerde, partner of kinderen.
  • Werkloosheid van verzekerde als gevolg van ontslag.
  • Definitieve ontwrichting van het huwelijk van verzekerde.
  • Het niet verkrijgen van een benodigd visum.
  • Het uitvallen van een privé vervoermiddel waarmee de buitenlandse reis zou worden gemaakt.
  • Zorgplicht voor een familielid in 1e graad.
  • Verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek.

Kies je voor de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance, dan krijg je bij annulering vóór jouw vakantie de annuleringskosten vergoed. Moet je onverwachts de vakantie afbreken? Dan krijg je voor de niet-gebruikte dagen de kosten vergoed. 

Sluit ook de reisverzekering af, dan ben je ook verzekerd voor de kosten van je terugreis als je tijdens de vakantie moet onderbreken door verzekerde gebeurtenis: reisverzekering met annuleringsdekking afsluiten.

Hoe sluit ik een annuleringsverzekering af?

Hier kan zelf eenvoudig de kortlopende annuleringsverzekering afsluiten van Allianz Global Assistance. Met de annuleringsverzekering voor vakantieparken van Allianz Global Assistance ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking van je vakantie. Heb je zelf je vakantie samengesteld, zoals een vlucht, vakantiehuis en huurauto die los van elkaar geboekt zijn? Ook daarvoor ben je verzekerd als je kiest voor de dekking ‘samengestelde reis’. Tegen een extra premie van 1% van de reissom ben je verzekerd van een vergoeding bij uitval van één van de onderdelen van een samengestelde vakantie. Meer weten over premies? Maak vrijblijvend een premieberekening.

Meest gestelde vragen en antwoorden over een annuleringsverzekering  voor vakantieparken (FAQ)

Lees hieronder vaak gestelde vragen en antwoorden over een annuleringsverzekering voor een vakantiehuisje.

Wat kost een kortlopende annuleringsverzekering?

De prijs van een annuleringsverzekering is afhankelijk van de hoogte van de reissom (wat je in totaal betaald hebt voor de reis). De premie voor een annuleringsverzekering is een vast percentage van de reissom. Je kan uitgaan van 5,9%. Een annuleringsverzekering voor een geboekte reis van € 1.000,- kost dan € 56,- Dat is exclusief assurantiebelasting en poliskosten.

Wat dekt een annuleringsverzekering ?

De annuleringsverzekering vergoedt onder andere de annuleringskosten van de reis bij ernstige ziekte, ongeval of overlijden van jezelf of je medereizigers. Net als bij de reisverzekering kan je een kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering afsluiten. Door een annuleringsverzekering af te sluiten, krijg je het reisgeld (gedeeltelijk) terug bij annulering in geval van een verzekerde gebeurtenis.

Ik ben vergeten een annuleringsverzekering af te sluiten, wat nu?

Ben je vergeten een kortlopende annuleringsverzekering af te sluiten of ben je te laat, bijvoorbeeld niet binnen 7 – 14 dagen na het boeken van je reis? En wil je dat nu toch nog doen, dan kan je bijna nergens meer terecht. Gelukkig wel hier. Neem contact met ons op:  Je kan het beste even een e-mail sturen: info@reisverzekering-drect.nl of bel ons op: 055-5400408 ( op werkdagen, tijdens kantooruren).

Valt familie in de derde graad ook onder de dekking?

Ja. Het is goed te weten dat bij zowel de kortlopende- als de doorlopende annuleringsverzekering (Uitgebreid en Compleet-dekking) van Allianz Global Assistance ook de familie in de derde graad onder de dekking valt. Voor de duidelijkheid sommen wij nog even de bloedverwantschap op zoals die worden gehanteerd:
– Familie in de eerste graad zijn: partner, ouders, schoonouders, kinderen, schoonzoons, schoondochters.
– Familie in de tweede graad zijn: broers, zussen, kleinkinderen, opa’s, oma’s, schoonzussen, zwagers, stiefzussen, stiefbroers.
– Familie in de derde graad zijn: ooms, tantes, neven, nichten, overgrootouders en achterkleinkinderen.

Ben ik ook verzekerd bij het uitvallen van een reisgenoot?

Met een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ben je ook voor annuleringskosten verzekerd, als jouw reisgenoot de reis moet annuleren en de: reisgenoot op jouw boekings- of reserveringsformulier genoemd staat;
reisgenoot een eigen annuleringsverzekering voor deze reis heeft afgesloten;
oorzaak van de annulering verzekerd is.

Geldt de annuleringsverzekering ook voor zelf samengestelde reizen?

Jazeker, mits je dat meeverzekerd. Bij een samengestelde reis zijn vlucht, hotel en bijvoorbeeld huurauto los van elkaar geboekt. Bij uitval van een onderdeel hiervan, door o.a. natuurgeweld of een staking, kun je de reis in aangepaste vorm voortzetten of volledig annuleren. Voor beide keuzes biedt de dekking een vergoeding. Deze keuze is uniek in Nederland.

Hebben jullie ook een doorlopende annuleringsverzekering?

Ja. Ga je vaker op reis, dan is een doorlopende annuleringsverzekering een goede keuze. Het hele jaar door verzekerd tegen annuleringskosten. Ook als je last-minute boekt. En met de uitbreiding Dubbel-zeker krijg je zelfs de gehele verzekerde reissom terug als je de vakantie niet helemaal hebt kunnen afmaken!

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering