Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Bij Allianz direct een annuleringsverzekering

Bij Allianz direct een annuleringsverzekering

Bij Allianz direct een annuleringsverzekering, snel en perfect geregeld (met Corona dekking)! De annuleringsverzekering biedt een vergoeding voor de financiële schade wanneer je niet op reis kunt gaan door bijvoorbeeld ziekte van jezelf of overlijden van familieleden in de eerste-, tweede- en derde graad). Maar ook als jij je reis vroegtijdig moet afbreken omdat je onmiddellijk terug naar Nederland moet. De annuleringspolis van Allianz ontvang je direct per e-mail, snel en voordelig.

Met een Allianz annuleringsverzekering ben je direct uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Heb je zelf je reis samengesteld, zoals een vlucht, hotel en huurauto die los van elkaar geboekt zijn? Ook daarvoor ben je prima verzekerd.

Een Allianz annuleringsverzekering biedt ook dekking tijdens je reis. Zo ben je direct verzekerd voor ongebruikte reisdagen bij vertreksvertraging op de heenreis of door een onvoorziene vertraging van je vliegtuig. Een ruime dekking en goede voorwaarden dus. Regel daarom het direct je annuleringsverzekering bij Allianz.

Denk er aan dat je een annuleringsverzekering van Allianz, direct na het boeken moet afsluiten. Je hebt daar maximaal 7 dagen voor.

Bij Allianz direct een annuleringsverzekering

Direct een annuleringsverzekering van Allianz afsluiten en snel de polis ontvangen? Dat kan hier. Na het afsluiten van de annuleringsverzekering ontvang je de polis van Allianz per e-mail. Supersnel en goed geregeld! Sluit ook direct een reisverzekering van Allianz af. Allianz is niet voor niets de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld, dus als je ergens in de probleem komt ontvang je direct adequate hulp door de professionals van de eigen alarmcentrale. Dat is fijne gedachte als je echt in nood komt.

Wat zijn de voordelen van een Allianz annuleringsverzekering?

Een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance biedt direct de volgende voordelen voor reizigers:

 • Bij Allianz direct een annuleringsverzekering
 • Keuze uit twee dekkingsvormen: Basis en Dubbel-Zeker.
 • Vergoeding van gemiste vakantiedagen bij ziekenhuisopname in het buitenland.
 • Vergoeding van gemiste vakantiedagen bij afbreken van de vakantie.
 • Direct verzekerd bij annulering en vertraging.
 • Met Dubbel-Zeker variant: volledige verzekerde reissom vergoed.
 • Ook dekking voor samengestelde reizen mogelijk.

Direct annuleringsdekking bij een corona besmetting

Een annuleringsverzekering van Allianz biedt ook direct dekking bij een corona besmetting. Dat is een extra zekerheid in deze tijd. Als je alleen, met een vriend, reisgenoot of met je familie een vakantie gaat boeken, wil je in ook verzekerd zijn voor het geval dat jij, je reisgenoot of iemand van je gezin corona (Covid-19) oploopt. Dat is ook direct verzekerd op de Allianz annuleringsverzekering! Je mag de boeking van je vakantie annuleren, als jij of een van de verzekerde reisgenoten voor vertrek een corona besmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf. Allianz biedt jou direct de beste voorwaarden ook bij een corona besmetting die jouw vakantie in het water laat vallen.

Wat is direct gedekt bij de Allianz annuleringsverzekering?

Bij Allianz direct een annuleringsverzekering afsluiten biedt de zekerheid van meerdere dekkingen die geheel of gedeeltelijk uitkeert. Hierbij enkele voorbeelden van gebeurtenissen die onder de dekking van een Allianz annuleringsverzekering vallen:

 • Wanneer verzekerde is overleden, ernstig ziek is geworden of ernstig ongevalsletsel heeft opgelopen.
 • Als een familielid van verzekerde in de 1e, 2e of 3e graad is overleden, levensgevaarlijk ziek is of levensgevaarlijk ongevalsletsel heeft opgelopen.
 • Indien eigendom van verzekerde in Nederland of het bedrijf in Nederland waar verzekerde werkzaam is, door brand, diefstal, explosie, storm, blikseminslag of overstroming ernstig is beschadigd zodat zijn/haar aanwezigheid dringend vereist is.
 • In geval van schade aan het verblijf van verzekerde, veroorzaakt door brand, explosie, storm, blikseminslag of overstroming, waardoor het verblijf van verzekerde aldaar onmogelijk is geworden.
 • In geval van zwangerschap van verzekerde.
 • Als verzekerde onvrijwillig werkloos is geworden na een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Wanneer het particuliere vervoermiddel waarmee de reis gemaakt zou worden binnen 30 dagen voor het begin van de reis of tijdens de heenreis naar de bestemming verloren is gegaan of beschadigd is geraakt door een oorzaak van buitenaf, zoals diefstal of aanrijding, evenals brand of explosie.
 • Als verzekerde verplicht is een herexamen af te leggen ten tijde van de reis en uitstel van het herexamen niet mogelijk is.
 • Indien verzekerde onverwacht een huurwoning ter beschikking krijgt waarvan de huur ingaat óf tijdens de reis óf in de periode van 30 dagen vóór aanvang van de reis.
 • In geval van definitieve ontwrichting van het huwelijk van verzekerde waarvoor, na het boeken van de reis, een echtscheidingsprocedure in gang is gezet. Met definitieve ontwrichting van het huwelijk wordt gelijkgesteld het ontbinden van een notarieel vastgelegde samenlevingsovereenkomst die geldig was op het moment van afsluiten van de verzekering.
 • Indien het huisdier van verzekerde (uitsluitend hond, kat of paard) komt te overlijden, levensgevaarlijk ziek wordt of levensgevaarlijk ongevalsletsel oploopt binnen 7 dagen voor aanvang van de reis.

Het hoogst verzekerde bedrag is de volledige reis- of huursom per persoon zoals die op het boekingsformulier staat, echter met een maximum bedrag van € 10.000,- per verzekerde.

Dit is slecht een beknopt overzicht van de annuleringsdekkingen, lees altijd de Allianz polisvoorwaarden voor een volledig beeld van vergoedingen.

Wil je ook direct een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance? Sluit hem dan snel hieronder af.

Veel gestelde vragen en antwoorden over direct een annuleringsverzekering bij Allianz (FAQ)

Kan ik bij Allianz direct een annuleringsverzekering afsluiten?

Ja, deze kan je hier online afsluiten en je ontvangt direct de Allianz annuleringsverzekering per e-mail.

Wat kan ik verwachten van een annuleringsverzekering van Allianz?

Een annuleringsverzekering is een verzekering die je zo snel mogelijk na het boeken van je reis moet afsluiten (binnen 7 dagen). Deze verzekering vergoed de kosten die je hebt gemaakt, wanneer je door onvoorziene omstandigheden niet op reis kunt gaan. Ook bij vertrekvertraging en het onverwachts afbreken van je reis door een verzekerde gebeurtenis worden de kosten geheel of gedeeltelijk vergoed. Bij het afbreken van de reis krijg je dankzij de annuleringsverzekering de niet genoten vakantiedagen vergoed. Tegen een geringe premietoeslag is het bij Allianz Global Assistance zelfs mogelijk om de gehele verzekerde reissom terug te krijgen, wanneer je een reis vroegtijdig moet afbreken.

Waarom is een annuleringsverzekering zinvol?

Om een financiële teleurstelling te voorkomen is het aan te raden om een annuleringsverzekering af te sluiten. Wellicht heb je een jaar lang gespaard voor die droomreis naar Indonesië. Je moet er niet aan denken dat je deze reis moet annuleren of afbreken en dat je daardoor je geld kwijt bent. Dus zorg ervoor dat je direct een annuleringsverzekering afsluit, wanneer je een vakantie geboekt hebt.

Wie zijn er verzekerd op een Allianz annuleringsverzekering?

Een annuleringsverzekering biedt dekking voor alle personen die op de polis staan. Dit kan zijn de verzekerde en zijn meereizende gezinsleden. Maar dit mogen ook meereizende gezinnen en reisgenoten zijn.

Hoe hoog zijn de annuleringskosten?

Dat is afhankelijk van de algemene voorwaarden van de reisorganisatie. Maar het mag nooit meer zijn dan de totale reissom. Vaak hangt de hoogte van de annuleringskosten af van het moment dat je annuleert. Wil je weten hoe hoog de annuleringskosten zijn in jouw geval? Kijk dan in de algemene voorwaarden die je hebt gekregen bij de boeking van je reis.

Zijn samengestelde reizen ook gedekt?

Een samengestelde reis is een reis waarbij je alle onderdelen zelf, los van elkaar, boekt. Dit in tegenstelling tot een pakketreis, waar vlucht, hotel en andere onderdelen als een geheel geboekt worden. Samengestelde reizen kan je als optie meeverzekeren. Als samengestelde reizen gedekt zijn, ontvang je alle kosten van een zelf geboekte reis terug. Dus ook van je accommodatie, vlucht en bijvoorbeeld de gehuurde auto indien je deze afzonderlijk hebt geboekt.

Vragen?

Wil je bij Allianz direct een annuleringsverzekering afsluiten, maar heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering