Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Wat dekt je reis- en annuleringsverzekering bij een natuurramp?

reis- en annuleringsverzekering bij een natuurramp

Wat dekt je reis- en annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance bij een natuurramp op je vakantiebestemming? Wij zetten de meeste gestelde vragen en antwoorden op een rij.

Steeds vaker worden toeristische bestemmingen getroffen door natuurrampen, voorbeelden zijn bosbranden, vulkaanuitbarstingen, aardbevingen, overstromingen en orkanen. Het is daarom van belang dat je weet wanneer je een beroep kan doen reisverzekering of annuleringsverzekering.

Vragen en antwoorden over dekking van reis- en annuleringsverzekering bij natuurrampen

Heb je een reisverzekering met annuleringsdekking of een (doorlopende of kortlopende) annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance? Lees dan wat jouw polis dekt in geval van natuurrampen. Voor een compleet overzicht lees altijd de verzekeringsvoorwaarden die je ontvangen hebt bij de polisbescheiden.

Er is sprake van een mogelijke natuurramp op mijn bestemming, kan ik mijn reis annuleren?
Het annuleren vanwege een mogelijke natuurramp is niet standaard gedekt. Wil je niet meer reizen? Dan adviseren wij om altijd contact op te nemen met de touroperator, reisorganisator of vervoersmaatschappij waar je de reis geboekt hebt. In overleg kan de reis eventueel omgeboekt worden.

In het land waar ik naartoe zou reizen heeft een natuurramp plaatsgevonden. Kan ik mijn vakantie annuleren?
Als er een aanslag of natuurramp heeft plaatsgevonden en je wilt niet meer reizen, dan raden wij aan om contact op te nemen met de touroperator of reisorganisator waar je de reis hebt geboekt. Zij zullen in overleg met jou besluiten om de reis om te boeken of om je schadeloos te stellen. Heb je een Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering of Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering? Dan kan je alleen aanspraak maken op je annuleringsverzekering als je accommodatie of verblijf er door schade niet meer is en er geen alternatief mogelijk is.

Ik reis via of vanaf het getroffen gebied en wil mijn vakantie annuleren. Vallen deze kosten onder de dekking van mijn annuleringsverzekering?
Dit is geen geldige annuleringsreden. Wij adviseren om contact op te nemen met de reisorganisator, touroperator of vervoersmaatschappij. In overleg kan besloten worden om de reis om te boeken.

Ik kan niet op tijd naar mijn vakantiebestemming reizen. Worden deze extra kosten vergoed?
Heb je de annuleringsdekking meeverzekerd op je Reis- en Annuleringsverzekering? Dan biedt deze een dekking voor vertrekvertraging. Dit is een vergoeding voor ongebruikte vakantiedagen vanwege het later aankomen bij de geboekte accommodatie op de vakantiebestemming. De vergoeding bedraagt maximaal drie dagen.

Mijn reis is geannuleerd. Krijg ik nu de premie terug van mijn Reis- en Annuleringsverzekering?
De premie voor de kortlopende reisverzekering krijg je wel terug. Dit geldt niet voor de Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering.

Ik heb een accommodatie gereserveerd die er niet meer is. Wat kan ik nu doen en waar heb ik recht op?
Wij raden aan om contact op te nemen met de reisorganisatie of touroperator waar je de reis geboekt hebt. In overleg kan besloten worden om de reis om te boeken of om je schadeloos te stellen. Als dit niet mogelijk is, dan kun je de reissom claimen op de annuleringsverzekering.

Ik heb een accommodatie gereserveerd die er niet meer is. Nu kan ik ergens anders terecht voor dezelfde periode, maar deze accommodatie is € 300,- duurder. Kan ik deze kosten verhalen op mijn reis- en/of annuleringsverzekering?
Als er sprake is van een verzekerde situatie en je kunt met een andere accommodatie een volledige annulering voorkomen, dan zijn deze kosten verzekerd. Je ontvangt een vergoeding tot maximaal de annuleringskosten van de reservering.

Vragen?

Heb je nog vragen over de dekking van je reis- en annuleringsverzekering bij natuurrampen? Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail: naar info@reisverzekering-direct.nl of bel ons: 055-5400408.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering