Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Samengestelde reizen nu standaard meeverzekerd op doorlopende reis- en annuleringsverzekering

Samengestelde reizen nu standaard meeverzekerd

De doorlopende reis- en annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance is nu extra uitgebreid omdat ook samengestelde reizen standaard gratis meeverzekerd zijn.

Een samengestelde reis is een vakantie die bestaat uit afzonderlijk van elkaar geboekte onderdelen, bijvoorbeeld een vliegticket, hotel en huurauto. Een dergelijke reis boek je meestal zelf via internet of bij een reisbureau.

Zelf samengestelde reizen goed verzekerd

Ga je regelmatig op reis en boek jij vooral zelf de verschillende reisonderdelen? Dan is is de doorlopende reis- en annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance een uitstekende keuze voor jou. Bij deze verzekering zijn samengestelde reizen standaard meeverzekerd als je kiest voor de annuleringsdekking.

Een onderdeel van de reis kan plotseling uitvallen door natuurgeweld, zoals bijvoorbeeld een aswolk of tsunami of zelfs al door teveel sneeuw op het vliegveld. Maar ook door oproer en binnenlandse onlusten (een politieke opstand), een defect aan het los geboekte vervoersmiddel of een plotselinge staking. Als enige reisverzekeraar in Nederland biedt Allianz Global Assistance je dan twee opties: De reis in aangepaste vorm voortzetten met een vergoeding voor de noodzakelijke extra verblijfskosten en de annuleringskosten van gemist aansluitend vervoer, accommodatie of andere reserveringen. Of de keuze voor volledige annulering van de overige onderdelen van de reis. Allianz Global Assistance vergoedt dan de annuleringskosten.

Dekking samengestelde reis- en annuleringsverzekering

Het unieke van deze annuleringsverzekering is, dat Allianz Global Assistance de enige reisverzekeraar is, die reizigers de mogelijkheid biedt om de reis in aangepaste vorm voort te zetten. Je hebt natuurlijk ook de mogelijkheid om voor je vertrekt de hele reis te annuleren, als er een verzekerde gebeurtenis plaats vindt.

Heb je een samengestelde reis geboekt en valt een van de onderdelen uit? Dan krijg je een vergoeding als de oorzaak van de annulering of aanpassing van de reis het gevolg is van:

 • natuurgeweld (aardbeving, aardverschuiving, brand, cycloon, storm, orkaan, insneeuwing, mist, tsunami of vulkaanuitbarsting);
 • terrorisme;
 • binnenlandse onlusten of oproer in het land van bestemming;
 • stukgaan van het geboekte vervoer waardoor de reis niet mogelijk is;
 • een plotselinge, onaangekondigde staking.

Bij het annuleren van de reis vergoedt Allianz Global Assistance de annuleringskosten van de niet gebruikte onderdelen van de reis.

Als je niet annuleert, maar wel extra kosten maakt om de reis in aangepaste vorm alsnog te kunnen maken, vergoedt Allianz Global Assistance:

 • de noodzakelijke extra verblijfkosten (logies en maaltijden) voor maximaal vijf dagen tot € 75,- per persoon per dag;
 • de noodzakelijke extra reiskosten tot € 500,- per persoon;
 • de annuleringskosten van gemist vervoer en overige onderdelen van de reis tot € 500,- per persoon.

Doorlopende annuleringsverzekering

De dekking ‘samengestelde reis’ maakt onderdeel uit van de doorlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Deze verzekering vergoedt de kosten van het annuleren van een reis als gevolg van een onvoorziene bijzondere omstandigheid opgetreden tijdens de verzekeringsduur. Er moet dan sprake zijn van een gebeurtenis die onder de dekking van de verzekering valt. Ben je al op reis en moet je de vakantie onverwachts afbreken, dan ontvang je van Allianz Global Assistance een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

De Allianz Global Assistance annuleringsverzekering biedt dekking als de annulering het gevolg is van:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een naast familielid;
 • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
 • zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
 • ernstige ziekte van een zaakwaarnemer;
 • echtscheiding;
 • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
 • ernstige schade aan jouw huis of bedrijf;
 • onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband;
 • aangaan van een nieuw dienstverband na werkloosheid;
 • zorgplicht voor een familielid in 1e graad.
 • verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek.
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan, binnen 30 dagen voor vertrek.
 • overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.

Je kunt in de voorwaarden van de annuleringsverzekering exact nalezen welke gebeurtenissen nog meer gedekt zijn.

Vragen?

Wil je meer informatie over een doorlopende reis- en annuleringsverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering