Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Vliegticket annuleringsverzekering na boeken vlucht | Allianz


Ticket Annuleringsverzekering is niet meer beschikbaar!

De ticket annuleringsverzekering verdwijnt per 1 januari 2024 uit het productassortiment van Allianz, je kunt in plaats hiervan de reguliere kortlopende annuleringsverzekering afsluiten.

Een annuleringsverzekering na het boeken van vlucht? Die kan je hier snel en voordelig afsluiten. Een vliegticket annuleringsverzekering kost hier slechts €24,95 voor Europadekking en €39,95 voor werelddekking (inclusief poliskosten en assurantiebelasting). Jouw vlucht en vliegtickets zijn dan voor €2.000,- per persoon verzekerd.

Deze annuleringsverzekering voor vliegtickets biedt ook dekking als één van de medereizigers op het boekingsformulier of ticket de reis moet annuleren, mits deze reisgenoot een eigen annuleringsverzekering heeft gesloten en de oorzaak van annulering verzekerd is.

Annuleringsverzekering na boeken vlucht of vliegtickets

Heb je een vliegticket geboekt, maar kun je door onvoorziene omstandigheden niet vertrekken? Dan moet je rekening houden met annuleringskosten. In veel gevallen zal dit neerkomen op 100 procent, wat betekent dat je je geld kwijt bent. Soms is het mogelijk de reis te annuleren tegen betaling van een toeslag. Koop je een los vliegticket, dan kun je daar, binnen 7 dagen, een annuleringsverzekering bij afsluiten. Deze verzekering vergoedt de annuleringskosten die in rekening gebracht worden als je de reis onverwacht moet annuleren en je dus niets meer aan je vliegtickets hebt. De verzekering biedt geen dekking bij een faillissement van de luchtvaartmaatschappij.

Vlucht meer dan 7 dagen geleden geboekt?

Is het meer dan 7 dagen geleden dat je een vlucht hebt geboekt? Dan kan je de vliegticket annuleringsverzekering niet meer afsluiten maar wel onze normale annuleringsverzekering, waar ook jouw vlucht en vliegtickets onder vallen. Zie hier: kortlopende annuleringsverzekering

Voordelen van deze vliegticket annuleringsverzekering

De Annuleringsverzekering voor vliegtickets van Allianz Global Assistance is een eenmalige verzekering en kent de volgende voordelen:

  • Gunstige premie en uitgebreide dekking.
  • Vliegtickets tot €2.000,- per persoon verzekerd.
  • Goedkoper dan een normale annuleringsverzekering.
  • Jij bent ook verzekerd als jouw reisgenoot moet annuleren.

Verzekerd is onder andere:

  • Overlijden, ernstige ziekte of levensbedreigend ongeval van een familielid in de eerste of tweede graad. Overlijden, ernstige ziekte of levensbedreigend ongeval van een familielid in de eerste of tweede graad (Familieleden 1e graad: Partner, (schoon)ouders, kinderen en partners van je kinderen. Familieleden 2e graad: Kleinkinderen, grootouders, broers, zwagers en (schoon)zussen).
  • Huurwoning toegewezen – Als je onverwacht een huurwoning ter beschikking krijgt waarvan de huur ingaat óf tijdens de reis óf in de periode van 30 dagen vóór aanvang van de reis.
  • Onvrijwillige werkloosheid bij contract voor onbepaalde tijd – Als je onvrijwillig werkloos bent geworden na een dienstverband voor onbepaalde tijd.
  • Beëindiging relatie – Je moet dit wel kunnen aantonen. Bijvoorbeeld door de echtscheidingspapieren, ontbinding van het geregistreerd partnerschap, of een uitschrijving uit het basisregister van de gemeente waaruit blijkt dat jullie niet meer op hetzelfde adres wonen.

Bovenstaande is slechts een beknopte weergave er zijn nog veel meer gebeurtenissen verzekerd. Bekijk daarvoor de voorwaarden.

Vliegticket annuleringsverzekering afsluiten

Sluit in 3 simpele stappen de annuleringsverzekering af. Na het afsluiten van de vluchtverzekering ontvang je de polis en voorwaarden direct per e-mail.

Vragen?

Heb je een vraag over een annuleringsverzekering voor je vlucht of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.