Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Annuleringsverzekering vliegticket € 24,95 (verzekerd bedrag € 2.000,-)

Annuleringsverzekering vliegticket

Een voordelige annuleringsverzekering voor je vliegticket is hier zo geregeld. Kan je niet naar je bestemming vliegen door ziekte of andere problemen, dan vergoedt de Ticket Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance de kosten. Deze verzekering geldt naast vliegtickets, ook voor trein-, bus- of boottickets.

Deze annuleringsverzekering voor vliegtickets biedt ook dekking als één van de medereizigers op het boekingsformulier of ticket de reis moet annuleren, mits deze reisgenoot een eigen annuleringsverzekering heeft gesloten en de oorzaak van annulering verzekerd is.

Let op: je moet de vliegticket annuleringsverzekering binnen 7 dagen na het boeken van je ticket afsluiten. Ben je daar te laat mee dan kan je nog wel een gewone kortlopende annuleringsverzekering afsluiten en daar vallen jouw vliegtickets ook onder.

Vliegticket annuleren

Heb je een vliegticket geboekt, maar kun je door onvoorziene omstandigheden niet vertrekken? Dan moet je rekening houden met annuleringskosten. In veel gevallen zal dit neerkomen op 100 procent, wat betekent dat je je geld kwijt bent. Soms is het mogelijk de reis te annuleren tegen betaling van een toeslag.

Koop je een los vliegticket, dan kun je daar, binnen 7 dagen, een annuleringsverzekering bij afsluiten. Deze verzekering vergoedt de annuleringskosten die in rekening gebracht worden als je de reis onverwacht moet annuleren en je dus niets meer aan je vliegtickets hebt. De verzekering biedt geen dekking bij een faillissement van de luchtvaartmaatschappij.

Vliegticket annuleringsverzekering met Corona (Covid-19) dekking!

Als je alleen, met een reisgenoot of met je familie een vliegticket gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd gedekt zijn voor het geval dat jij, je reisgenoot of iemand van je gezin, voor vertrek, corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz Global Assistance onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan jouw vliegticket annuleren, als jij of één van de verzekerde reisgenoten een besmetting met corona oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel testbedrijf.

Voordelen van deze verzekering

De Annuleringsverzekering voor vliegtickets van Allianz Global Assistance is een eenmalige verzekering en kent de volgende voordelen:

  • Gunstige premie en uitgebreide dekking.
  • Vliegtickets tot € 2.000,- per persoon verzekerd.
  • Goedkoper dan een normale annuleringsverzekering.
  • Jij bent ook verzekerd als jouw reisgenoot moet annuleren.

Annuleringsverzekering vliegticket: Europa- of werelddekking

De annuleringsverzekering is een eenmalige verzekering voor vliegtickets en kent twee varianten:

  • Europadekking – speciaal voor tickets van geboekte vlieg-, trein-, bus- of bootreizen, slechts € 24,95 per ticket (inclusief 21% assurantiebelasting en poliskosten). Je ontvangt een vergoeding van het bedrag voor de tickets dat op het boekingsformulier staat. Hierbij geldt een maximum van: € 2.000,- per persoon, per reis en € 10.000,- per verzekeringsbewijs voor alle verzekerden samen.
  • Werelddekking– speciaal voor tickets van geboekte vlieg-, trein-, bus- of bootreizen, slechts € 39,95 per ticket (inclusief 21% assurantiebelasting en poliskosten). Je ontvangt een vergoeding van het bedrag voor de tickets dat op het boekingsformulier staat. Hierbij geldt een maximum van: € 2.000,- per persoon, per reis en € 10.000,- per verzekeringsbewijs voor alle verzekerden samen.

Verzekerd is onder andere:

  • Overlijden, ernstige ziekte of levensbedreigend ongeval van een familielid in de eerste of tweede graad. Overlijden, ernstige ziekte of levensbedreigend ongeval van een familielid in de eerste of tweede graad (Familieleden 1e graad: Partner, (schoon)ouders, kinderen en partners van je kinderen. Familieleden 2e graad: Kleinkinderen, grootouders, broers, zwagers en (schoon)zussen).
  • Huurwoning toegewezen – Als je onverwacht een huurwoning ter beschikking krijgt waarvan de huur ingaat óf tijdens de reis óf in de periode van 30 dagen vóór aanvang van de reis.
  • Onvrijwillige werkloosheid bij contract voor onbepaalde tijd – Als je onvrijwillig werkloos bent geworden na een dienstverband voor onbepaalde tijd.
  • Beëindiging relatie – Je moet dit wel kunnen aantonen. Bijvoorbeeld door de echtscheidingspapieren, ontbinding van het geregistreerd partnerschap, of een uitschrijving uit het basisregister van de gemeente waaruit blijkt dat jullie niet meer op hetzelfde adres wonen.

Bovenstaande is slechts een beknopte weergave er zijn nog veel meer gebeurtenissen verzekerd. Bekijk daarvoor de voorwaarden.

Vliegticket annuleringsverzekering afsluiten

Of je nou met het vliegtuig, de trein of de boot gaat. Met de Ticket Annuleringsverzekering ben je verzekerd tegen de annuleringskosten van je ticket, mocht je de reis noodgedwongen moeten annuleren. De annuleringsverzekering voor vliegtickets is geldig voor alle soorten tickets, of boekingsklassen zoals Economy Class, Business Class en First Class. Je kan de annuleringsverzekering afsluiten voor zowel vliegtickets binnen Europa als voor intercontinentale vluchten. Vlieg je verder dan Europa, dan moet je voor werelddekking kiezen.

Sluit in 3 simpele stappen de Ticket Annuleringsverzekering af. Na het afsluiten van de verzekering ontvang je de polis en voorwaarden direct per e-mail.

Vragen?

Heb je een vraag over de annuleringsverzekering voor je vliegticket of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (tijdens kantooruren op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.