Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Reis- en annuleringsverzekering en je vakantie afbreken

Als je op vakantie bent en je moet deze afbreken wegens omstandigheden, wat heb je dan aan je reisverzekering en/of annuleringsverzekering?

Een reisverzekering biedt veel meer zekerheid dan bijvoorbeeld alleen een vergoeding voor je gestolen bagage. Vooral de onvoorziene kosten kunnen fors zijn en dan is het prettig om te weten dat jouw reisverzekering deze kosten dekt. Je reis of vakantie afbreken is een situatie waarbij je een beroep kan doen op je reisverzekering en annuleringsverzekering.

Reisverzekering en eerder naar huis

Het kan zijn dat je eerder naar huis moet omdat je oma ernstig ziek is geworden. Dan moet er snel gehandeld worden. Neem direct contact op met de alarmcentrale van Allianz Global Assistance. Zij regelen alles snel en deskundig. Denk daarbij aan het omboeken van een ticket en het regelen van vervoer naar de luchthaven. De extra telefoonkosten en extra reiskosten zijn verzekerd en vallen onder de SOS-kosten. Met deze dekking worden de noodzakelijke terugreiskosten van de verzekerde, evenals van zijn meereizende gezinsleden en één reisgenoot vergoedt.

Annuleringsverzekering bij afbreken reis

Wanneer je tijdens je vakantie door familieomstandigheden eerder naar huis moet dan heb je ook financiële schade. Stel je krijgt op de tweede dag van je drieweekse vakantie te horen dat er iets ernstigs is gebeurt met familie in Nederland en je moet direct terug. Jouw vakantie voor twee personen koste € 2.800,- dan is je schade € 2.533,- (negentiende deel van de reissom). Deze schade kan je claimen op je annuleringsverzekering. Kies je voor de Dubbel-Zeker dekking bij Allianz Global Assistance, dan krijg je altijd € 2.800,- terug. Zelf als je vakantie er al bijna op zat.

Zoals je ziet kan een kortlopende- of doorlopende reis- en annuleringsverzekering veel ellende en financiële schade voorkomen als jij onverhoopt je vakantie moet afbreken.

Vragen?

Heb je vragen over een reis- of annuleringsverzekering? Stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl of bel ons in Apeldoorn, telefoon 055 540 04 08 (09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering