Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Annuleringsverzekering: Vakantie annuleren door scheiding of einde relatie

Vakantie annuleren door scheiding of einde relatie

Het  kan zijn dat je een vakantie wilt annuleren omdat je relatie ten einde is of je gaat scheiden. Beide situaties vallen onder de dekking van de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Ben je niet getrouwd dan moet je wel een samenlevingscontract hebben of kunnen aantonen dat je minimaal een jaar samenwoont.

Annuleringsverzekering voorkomt financiële schade bij annuleringen

Een annuleringsverzekering biedt een financiële vergoeding wanneer je door omstandigheden niet op vakantie kunt gaan of dat je door een onverwachte gebeurtenis je vakantie moet annuleren of afbreken. Bijvoorbeeld bij ziekte van jezelf, je reisgenoot of familie, maar ook bij een scheiding of relatiebreuk. Het moet wel altijd gaan om een gebeurtenis die onder de dekking van de verzekering valt. In de polisvoorwaarden van een annuleringsverzekering staat daarom exact wat gedekt is. Wij geven een aantal voorbeelden:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een naast familielid;
 • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
 • zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
 • ernstige ziekte van een zaakwaarnemer;
 • echtscheiding, beëindiging samenleving of samenwoning;
 • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
 • ernstige schade aan jouw huis of bedrijf;
 • onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband;
 • aangaan van een nieuw dienstverband na werkloosheid;
 • zorgplicht voor een familielid in 1e graad;
 • verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek;
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan, binnen 30 dagen voor vertrek;
 • overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.

Je kunt in de voorwaarden van de annuleringsverzekering nalezen welke gebeurtenissen nog meer gedekt zijn.

Vergoeding bij afbreken vakantie

De annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance biedt ook een vergoeding bij het eerder afbreken van je vakantie. Wanneer je tijdens je vakantie door familieomstandigheden eerder naar huis moet dan heb je immers ook financiële schade.

Stel je krijgt op de tweede dag van je drieweekse vakantie te horen dat er iets ernstigs is gebeurt met familie in Nederland en je moet direct terug. Jouw vakantie voor twee personen koste € 2.800,- dan is je schade € 2.533,- (negentiende deel van de reissom). Deze schade kan je claimen op je annuleringsverzekering. Kies je voor de Dubbel-Zeker dekking bij Allianz Global Assistance, dan krijg je altijd € 2.800,- terug. Zelf als je vakantie er al bijna op zat.

Vergoeding bij vertraagd vertrek

Als bij een reis van boot, bus, trein of vliegtuig, van langer dan drie dagen, vertraging optreedt bij vertrek uit Nederland of bij aankomst op de eerste reisbestemming, betaalt Allianz Global Assistance een verhoudingsgewijze vergoeding op basis van het verzekerde bedrag van je annuleringsverzekering. Hierbij gelden de volgende maxima:

 • 8 tot 20 uur vertraging: 1 dag vergoeding;
 • 20 tot 32 uur vertraging: 2 dagen vergoeding;
 • 32 uur vertraging of meer: 3 dagen vergoeding.

Vakantie annuleren wegens relatiebreuk of scheiding

Een annuleringsverzekering is nuttig wanneer een reis die je hebt geboekt niet door kan gaan. Er kan immers voor vertrek van alles gebeuren zoals de beëindiging van je relatie of een echtscheiding. Mocht je geen annuleringsverzekering hebben dan ben je het geld (of een deel daarvan) kwijt.

Natuurlijk gelden er wel een aantal voorwaarden als je gaat annuleren omdat je relatie ten einde is. Zo moet bij een scheiding de echtscheidingsprocedure in gang zijn gezet. Bij een samenlevingscontract dien je een verzoek tot ontbinding te hebben ingediend. Woon je meer dan een jaar samen op hetzelfde adres dan moet je kunnen aantonen dat een van beide partners is verhuisd. Bij de genoemde situaties gaat het om een relatiebreuk nadat jullie al samen een reis hadden geboekt.

Annuleringsverzekering vergeten?

Ben je te laat met het afsluiten van een annuleringsverzekering, bijvoorbeeld niet binnen 7 dagen na boeking? Of ben je het gewoon vergeten? Geen probleem bij Allianz Global Assistance, neem contact met ons op.

Vragen?

Heb je vragen over annuleringsverzekering? Stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl of bel ons in Apeldoorn, telefoon 055 540 04 08 (op werkdagen tijdens kantooruren).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering