Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Annuleringsverzekering voor een vakantie met de familie | Allianz

"Allianz"/

Allianz Travel Risk Insurance
Annuleringsverzekering familievakantie

Groepsannuleringsverzekering van Allianz voor extra zekerheid!

Je groepsreis is verzekerd bij annulering, reisafbreking en vertraging.*

Tegenover elkaar verzekerd (iedereen mag annuleren als er iemand uitvalt)*

Corona besmetting is meeverzekerd*

Dekking bij ziekte, ongeval of overlijden 1e, 2e en 3e graad familie.*

 Gekozen tot beste reisverzekeraar.

* Voor zeer grote reisgezelschappen gelden afwijkende voorwaarden.

Een annuleringsverzekering voor een vakantie met de familie zoals grootouders, ouders, kinderen en kleinkinderen sluit je eenvoudig af bij Allianz Global Assistance, de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld.

Een familie-uitje is natuurlijk een leuk vooruitzicht, maar als er iemand van de familie ziek wordt dan wil je de reis annuleren. Dat kan met de kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Deze groepsannuleringsverzekering is ideaal voor vakantie met meerdere gezinnen.

Familievakanties en annuleringsverzekering

De kortlopende annuleringsverzekering is geschikt voor o.a. familievakanties, weekendjes weg, huur van een vakantiehuis en andere uitjes met de familie. Deze annuleringsverzekering kan worden afgesloten voor maximaal 4 gezinnen + 3 reisgenoten of  7 reisgenoten met eventueel 2 extra reisgenoten. Is de groep groter dan dien je contact met ons op te nemen, wij kunnen je dan een speciale groepsannuleringsverzekering aanbieden.

Met de tijdelijke annuleringsverzekering ben jij en je familieleden uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking:


Let op: Ook dekking bij Corona (Covid-19)! Als je met een groep of familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben als een van de deelnemers aan de groepsreis, voor vertrek, corona oploopt. Dat valt bij ons onder de dekking! De hele groep* mag annuleren als een van de deelnemers een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

* Uitgezonderd de grote groepen annuleringsverzekering met beperkte dekking.


Wie zijn er verzekerd?

Een annuleringsverzekering biedt dekking voor alle personen die op de polis staan. Dit kan de verzekerde en zijn meereizende gezinsleden zijn, maar dit mogen ook meereizende gezinnen (familie) en reisgenoten zijn.

Wij hebben drie mogelijkheden voor groepen en reisgezelschappen:

 • De standaard kortlopende annuleringsverzekering voor een groep tot 7 personen. Deze uitgebreide annuleringsverzekering heeft een volledige dekking tegenover elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering. Je kan deze hier zelf afsluiten.
 • De eenmalige annuleringsverzekering voor een groep van maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten. Deze kent een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering (vraag een offerte).
 • De annuleringsverzekering speciaal voor groepen groter dan 7 personen. Deze verzekering kent een beperkte dekking, alleen vanaf 4 weken voor vertrek is men tegenover elkaar verzekerd. Het moet dan gaan om overlijden, levensgevaarlijke ziekte of ernstig ongevalsletsel van één van de deelnemers (vraag een offerte).

Annuleringsverzekering voor familievakanties afsluiten

Het afsluiten van een groepsannuleringsverzekering tot 7 personen gaat eenvoudig en snel. Je hebt dezelfde dag de polis nog in huis. Of vraag een offerte aan voor groepen groter dan 7 personen.

Wat is verzekerd op de annuleringsverzekering?

Ga je op reis met je familie dan is het verstandig een goede annuleringsverzekering af te sluiten, want er kan onverwacht iets gebeuren waardoor je genoodzaakt bent om de geboekte reis uit te stellen of zelfs te annuleren. Bijvoorbeeld als een van de familieleden ziek is geworden. Je komt dan niet voor financiële verrassingen te staan.

De annuleringsverzekering vergoedt onder andere de annuleringskosten van de reis bij ernstige ziekte, ongeval of overlijden van jezelf of de medereizigers. Net als bij de reisverzekering kan je een kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering afsluiten. Door een annuleringsverzekering af te sluiten, krijg je het reisgeld (gedeeltelijk) terug bij annulering bij een verzekerde gebeurtenis. Voorbeelden van een verzekerde gebeurtenis zijn:

 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jezelf of een medeverzekerde.
 • Overlijden, ernstige ziekte of levensbedreigend ongeval van een familielid in de eerste, tweede graad of derde graad.
 • Ziekte of een ongeval van een familielid in de eerste graad. Hierbij moet gelden dat alleen jij het familielid kan verzorgen (zorgplicht).
 • Als een niet-meereizend gezinslid plotseling een medisch noodzakelijke operatie moet ondergaan.
 • Een operatie van een verzekerde in verband met transplantatie van een donororgaan.
 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van de mensen bij wie je in het buitenland zou verblijven.
 • Het geboekte verblijf is door schade niet meer bewoonbaar.
 • Als je inentingen of medicijnen niet mag (mee)nemen die voor de reis verplicht zijn. Dit moet dan zijn om medische redenen.
 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jouw hond, kat of paard. Dit moet plaatsvinden binnen zeven dagen voor het begin van de reis.
 • Medisch vastgestelde noodzaak in verband met je zwangerschap.
 • Onvrijwillige werkloosheid na een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Het particuliere vervoermiddel waarmee de reis zou worden gemaakt, kan niet gerepareerd worden voor het begin van de reis.
 • Als binnen vier weken na annulering een echtscheidingsprocedure of ontbinding van de notariële samenlevingsovereenkomst in gang wordt gezet.
 • Je krijgt onverwacht niet het visum dat je nodig hebt voor de reis. Dit is niet verzekerd als je het visum te laat hebt aangevraagd.
 • Diefstal, verlies of vermissing van de reisdocumenten die nodig zijn voor de reis.

Bovenstaande opsomming is een beknopt overzicht, lees altijd de verzekeringsvoorwaarden.

De annuleringsverzekering speciaal voor grote groepen kent een beperkte dekking: vanaf 4 weken voor vertrek is men tegenover elkaar verzekerd. Het moet dan gaan om overlijden, levensgevaarlijke ziekte of ernstig ongevalsletsel van één van de deelnemers.

Ziekte, ongeval of overlijden van familie in de 1e, 2e graad en 3e graad, valt onder de dekking van de Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance, Familieleden zijn:

 • 1e graad: Partner, (schoon)ouders, kinderen en partners van je kinderen.
 • 2e graad: Kleinkinderen, grootouders, broers, zwagers en (schoon)zussen.
 • 3e graad: Ooms, tantes, neven, nichten, overgrootouders en achterkleinkinderen.

Vragen?

Heb je een vraag over de annuleringsverzekering voor familie-uitjes of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op telefoon 055-5400408 (09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering