Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Annuleringsverzekering voor je vakantie voorkomt financieel risico

Wanneer je een dure reis geboekt hebt is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten. Jaarlijks worden er veel vakanties geannuleerd door reizigers die door vervelende prive-omstandigheden helaas niet op reis kunnen. Om te voorkomen dat je dan met financiële schade blijft zitten biedt de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance uitkomst.

Vaak is een ernstige ziekte of overlijden van de reiziger zelf, een reisgenoot of een familielid de belangrijkste reden om een vakantie vooraf te annuleren. Dat geldt ook voor het voortijdig afbreken van een vakantie. Andere veelvoorkomende redenen voor het aanspreken van de annuleringsverzekering zijn echtscheiding en werkeloosheid. Vrijwel alle situatie hebben een emotionele weerslag en het kan nog erger als je ook je vakantie in het water ziet vallen.

Vakantie annuleren

Een annuleringsverzekering zorgt ervoor dat je een vakantie kosteloos kunt annuleren bij bepaalde onvoorziene omstandigheden. Dat hoeft niet per se een ziekte of ongeval te zijn, maar kan ook te maken hebben met een plotselinge werkeloosheid, echtscheiding of schade aan je huis waardoor je niet op vakantie kunt. Daarnaast zorgt een annuleringsverzekering ervoor dat jouw niet genoten reisdagen van de vakantie vergoedt worden. Bijvoorbeeld omdat je eerder terug moet keren omdat je oma ernstig ziek is geworden.

Wat is gedekt op de kortlopende annuleringsverzekering?

Allianz Global Assistance vergoedt de kosten van het annuleren of onderbreken van een reis als gevolg van overlijden, een ongeval, ernstige ziekte of onverwachte medische behandeling. Als je door complicaties bij je zwangerschap niet kunt reizen, heb je ook recht op een vergoeding. We zetten een aantal vergoeding op een rijtje:

Je krijgt een vergoeding als je de reis annuleert of afbreekt in de volgende gevallen:

 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jezelf of een medeverzekerde.
 • Overlijden, ernstige ziekte of levensbedreigend ongeval van een familielid in de eerste, tweede of derde graad.
 • Ziekte of een ongeval van een familielid in de eerste graad. Hierbij moet gelden dat alleen jij het familielid kan verzorgen (zorgplicht).
 • Als een niet-meereizend gezinslid plotseling een medisch noodzakelijke operatie moet ondergaan. Stond dit gezinslid al op de wachtlijst voor deze operatie? Dan geldt de dekking niet.
 • Een operatie van een verzekerde in verband met transplantatie van een donororgaan.
 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van de mensen bij wie je in het buitenland zou verblijven.
 • Jouw eigendom of dat van jouw werkgever is zodanig beschadigd dat je aanwezigheid noodzakelijk is. Bijvoorbeeld schade aan: onroerend goed, inventaris, inboedel of handelswaar.
 • Het geboekte verblijf is door schade niet meer bewoonbaar.

In de volgende situaties ben je wel verzekerd voor annulering, maar niet voor het afbreken van de reis:

 • Als je inentingen of medicijnen niet mag (mee)nemen die voor de reis verplicht zijn. Dit moet dan zijn om medische redenen.
 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jouw hond, kat of paard. Dit moet plaatsvinden binnen zeven dagen voor het begin van de reis.
 • Medisch vastgestelde noodzaak in verband met je zwangerschap.
 • Onvrijwillige werkloosheid na een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Het particuliere vervoermiddel waarmee de reis zou worden gemaakt, kan niet gerepareerd worden voor het begin van de reis.
 • Je gaat weer voor minimaal twintig uur per week in loondienst, nadat je werkloos was en een uitkering kreeg.
 • Je bent een schoolverlater en gaat in loondienst voor minimaal twintig uur per week.
 • Een herexamen van een meerjarige opleiding is verplicht en kan niet worden uitgesteld.
 • Je krijgt dertig dagen voor de reis of tijdens de reis een huurwoning.
 • Als binnen vier weken na annulering een echtscheidingsprocedure of ontbinding van de notariële samenlevingsovereenkomst in gang wordt gezet.
 • Je krijgt onverwacht niet het visum dat je nodig hebt voor de reis. Dit is niet verzekerd als je het visum te laat hebt aangevraagd.
 • Diefstal, verlies of vermissing van de reisdocumenten die nodig zijn voor de reis.

Je bent verzekerd voor vertraagd vertrek als:

 • het openbaar vervoer waarmee je de reis maakt te laat vertrekt. Daardoor kom je veel later op de bestemming aan dan op het vervoersdocument staat.

Vergoeding voor eerder afbreken vakantie

Het kan gebeuren dat je door onvoorziene omstandigheden je vakantie eerder moet afbreken. Voor die resterende dagen kun je een zogenoemde ‘afbrekingsvergoeding’ krijgen. Deze vergoeding is gedekt op een annuleringsverzekering. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om de totale reissom terug te krijgen als je voor de meest uitgebreide annuleringsverzekering kiest.

Annuleringsverzekering vergeten?

Het is zelfs mogelijk om hier een annuleringsverzekering af te sluiten als je dat vergeten bent om binnen 7 dagen na de boeken van je reis te doen. Neem daarvoor even per telefoon of e-mail contact met ons op.

Wat kost een annuleringsverzekering?

De premie voor een annuleringsverzekering bij Allianz Global Assistance is bijzonder gunstig. De premie bedraagt slechts 5,9% van de reissom. Meer weten over premies? Maak vrijblijvend een premieberekening.

Dekking annuleringsverzekering: drie varianten

Je hebt bij Allianz Global Assistance de keuze uit twee varianten: Basis en Dubbel-Zeker. Bij Dubbel-Zeker heb je de meest uitgebreide dekking.

Je kan deze verzekering afsluiten voor jezelf en de mensen met wie je op reis gaat. De verzekering geldt alleen voor de personen die op het polisblad staan. Reis je met iemand die zelf een annuleringsverzekering heeft en die persoon moet annuleren. Wil jij dan niet meer op reis? Dan heb je recht op vergoeding, als de reden voor annulering onder de dekking van zijn annuleringsverzekering valt. Je moet wel dezelfde vertrek- en terugreisdatum hebben.

Zelf samengestelde reizen

Heb je zelf de onderdelen van je reis, los van elkaar, geboekt? Ook voor deze reizen vergoedt deze verzekering de kosten voor annulering of onderbreking. Controleer bij het boeken van je reis altijd de reisvoorwaarden bij annuleren. Bepaal vervolgens welke dekking van onze verzekering het beste aansluit bij die reisvoorwaarden en jouw eigen wensen.

Wat valt er niet onder de dekking van de annuleringsverzekering?

Er zijn meerdere situaties denkbaar, waarom je een reis wilt annuleren. De volgende voorbeelden vallen niet onder de dekking van een standaard annuleringsverzekering:

 • faillissement van de touroperator, deze kosten worden in sommige gevallen vergoed door het SGR;
 • faillissement van je vliegtuigmaatschappij;
 • het missen van je vliegtuig door oponthoud, zoals pech of files;
 • geen zin meer in de vooraf geboekte reis;
 • veranderde reisomstandigheden: bijvoorbeeld slecht weer ter plekke of toename criminaliteit;
 • overmachtsituaties zoals natuurrampen waardoor de reis geen doorgang kan vinden.

Let op: Annulering wegens een natuurramp, epidemie of (terroristische) aanslag in het vakantieland is niet verzekerd. De reisorganisatie of het Calamiteitenfonds vergoedt soms (een deel van) de schade.

Niet verzekerd is:

 • als je al kon verwachten dat je de reis moest annuleren, afbreken of onderbreken toen je boekte;
 • indien de kosten zijn gedekt door een andere voorziening of verzekering;
 • wanneer je de reis niet kunt aantonen met een boeking en/of reservering;
 • als je alleen vervoer hebt geboekt zonder accommodatie, dan is er geen vergoeding voor vertraagd vertrek;
 • als de vertraging ontstaat tijdens een rondreis, dan is er geen vergoeding voor vertraagd vertrek.

Vragen?

Heb je een vraag over annuleringsverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering