Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Allianz annuleringsverzekering: Vergoeding van niet-genoten vakantiedagen

De annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance biedt ook een vergoeding voor niet-genoten reis- of vakantiedagen zoals bij een ziekenhuisopname. Wat niet-genoten reisdagen zijn zullen wij uitleggen.

Stel je bent op vakantie en moet je eerder terugkeren door bijvoorbeeld familieomstandigheden? Heb je een reisverzekering bij Allianz Global Assistance, dan regelen zij de terugreis. Je kan dan niet van al je vakantiedagen gebruik maken. Dat noemen we de niet-genoten reisdagen of niet genoten vakantiedagen. Omdat je deze wel betaald hebt is er sprake van financiële schade. Daarvoor kan je dan jouw annuleringsverzekering bij Allianz Global Assistance aanspreken.

Vergoeding annuleringsverzekering niet-genoten reisdagen

Voor de dagen dat je niet van je vakantie hebt kunnen genieten, krijg je een vergoeding. Dat is het deel van de reissom over de vakantiedagen die je gemist hebt. Dit kan zijn omdat je direct naar huis moet, maar ook door een ziekenhuisopname. Bij meer dan acht uur vertraging van je vliegtuig krijg je ook een vergoeding.

Ziekenhuisopname tijdens je vakantie

Moet je langer dan 8 uur aaneengesloten in het ziekenhuis verblijven, dan ontvang je een verhoudingsgewijze vergoeding over het aantal niet gebruikte vakantiedagen op basis van het verzekerde bedrag en de voorgenomen reisduur.

Heb je gekozen voor de Dubbel-Zeker dekking dan ontvang je zelfs je totale reissom terug (het verzekerd bedrag) als je langer dan 72 uur aaneengesloten in het ziekenhuis moet verblijven. Een annuleringsverzekering is daarom een uitkomst bij een ziekenhuisopname tijdens je vakantie. Je krijgt dan een deel of de volledige reissom terug zodat je geen financiële schade hebt.

Vertraging van je reis

Je kan ook vakantiedagen missen door een vertraging van je vertrek of aankomst. Dergelijk niet-genoten vakantiedagen worden ook vergoed door een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Als bij een reis van boot, bus, trein of vliegtuig, van langer dan 3 dagen, vertraging optreedt bij vertrek uit Nederland of bij aankomst op de eerste reisbestemming, betaalt Allianz Global Assistance een verhoudingsgewijze vergoeding op basis van het verzekerde bedrag van je annuleringsverzekering. Hierbij gelden de volgende maxima:

 • 8 tot 20 uur vertraging: 1 dag vergoeding;
 • 20 tot 32 uur vertraging: 2 dagen vergoeding;
 • 32 uur vertraging of meer: 3 dagen vergoeding.

Vertrek vanaf een luchthaven binnen een straal van 100 km van de Nederlandse grens wordt gelijkgesteld met vertrek uit Nederland.

Annuleringsverzekering ook met corona dekking

Met een Allianz annuleringsverzekering ben je ook verzekerd bij een corona besmetting (Covid-19). Dat is belangrijk, want als je een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval jij of je medereiziger corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan de boeking van je vakantie annuleren, als jij of een van de verzekerde reisgenoten, voor vertrek, een corona besmetting oploopt en dit kan aantonen door de testuitslag van een corona testbedrijf.

Annuleringsverzekering vergeten?

Ben je te laat met het afsluiten van een annuleringsverzekering, bijvoorbeeld niet binnen 7 dagen na boeking? Of ben je het gewoon vergeten? Neem contact met ons op.

Voordelen van de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance

Een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance biedt de volgende voordelen voor reizigers:

 • Keuze uit twee dekkingsvormen: Basis en Dubbel-Zeker.
 • Vergoeding van gemiste vakantiedagen bij ziekenhuisopname in het buitenland.
 • Vergoeding van gemiste vakantiedagen bij afbreken van de vakantie.
 • Vergoeding van gemiste vakantiedagen bij vertraging.
 • Verzekerd bij annulering en vertraging.
 • Met Dubbel-Zeker variant: volledige verzekerde reissom vergoed.
 • Ook dekking voor samengestelde reizen mogelijk.

Met de Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance speel je helemaal op safe. Moet je onverwachts eerder naar huis, dan krijg je de volledige verzekerde reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie. Met de standaard Annuleringsverzekering krijg je alleen een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen.

Heb je nog geen annuleringsverzekering? Sluit hem dan nu af. Je kan eerst vrijblijvend de premie berekenen.

Kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance toegelicht

Bij Allianz Global Assistance heb je de keuze uit twee dekkingsvormen bij de kortlopende annuleringsverzekering:

 1. Annulering Dubbel Zeker: Biedt naast de dekking van Annulering Basis ook ruime dekking bij het afbreken van je reis
 2. Annulering Basis: Vergoed de kosten als je de reis moet annuleren. Bij afbreken van de reis, krijg je de niet gebruikte vakantiedagen vergoed.

Dekking annuleringsverzekering

Met een Allianz Global Assistance annuleringsverzekering ben je tegen de meeste annuleringskosten verzekerd, zoals:

 • Overlijden, ziekte of ongeval van verzekerde.
 • Overlijden, ziekte of ongeval van familieleden in de 1e of 2e of 3e graad of huisgenoten van verzekerde.
 • Uitvallen van je reisgenoot.
 • Een medisch noodzakelijke ingreep bij verzekerde, partner of kinderen.
 • Werkloosheid van verzekerde als gevolg van ontslag.Definitieve ontwrichting van het huwelijk van verzekerde.
 • Het niet verkrijgen van een benodigd visum.
 • Toewijzing van een huurhuis.
 • Het uitvallen van een privé vervoermiddel waarmee de buitenlandse reis zou worden gemaakt.
 • Zorgplicht voor een familielid in 1e graad.
 • Verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek.
 • Ziekte of ongeval van je huisdier (hond, kat of paard).

Bovenstaande is slechts een beknopt overzicht, in de voorwaarden staan alle dekkingen vermeld.

Wie zijn er verzekerd?

Een annuleringsverzekering biedt dekking voor alle personen die op de polis staan. Dit kan zijn de verzekerde en zijn meereizende gezinsleden. Maar dit mogen ook meereizende gezinnen en reisgenoten zijn. Ziet de samenstelling van de personen op de polis er anders uit en wil je toch voor iedereen een annuleringsverzekering? Dat kan door een toeslag op de premie. Neem hiervoor contact met ons op.

Ook verzekerd bij uitvallen van je reisgenoot

Met een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ben je ook voor annuleringskosten verzekerd, als jouw reisgenoot de reis moet annuleren en de:

 • reisgenoot op jouw boekings- of reserveringsformulier genoemd staat;
 • reisgenoot een eigen annuleringsverzekering voor deze reis heeft afgesloten;
 • oorzaak van de annulering verzekerd is.

Vragen?

Heb je een vraag over annuleringsverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op telefoon 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering