Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Een vliegticket annuleren wat zijn de kosten hiervan?


Annuleringsverzekering vliegticket

Afsluiten kan alleen binnen 7 dagen na aankoop tickets

Uitstekende annuleringsverzekering voor geboekte vliegtickets.

 Maximaal verzekerd: €2.000,- p.p. en €10.000,- per boeking.

 Vergoedt ook de annuleringskosten van meereizende gezinsleden.

 Goedkoper dan een normale annuleringsverzekering.

Je vliegticket voor slechts €24,95 (Europa) of €39,95 (wereld) verzekerd tegen annuleringskosten!

Een vliegticket annuleren is natuurlijk vervelend. Maar het is nog vervelender als je geen annuleringsverzekering hebt. Want je bent dan een groot deel van je geld kwijt.

In de wet staat namelijk niets over jouw rechten bij het annuleren van een vliegticket. Je hebt een overeenkomst gesloten met de vliegticket aanbieder en daar moet jij je aan houden. Je kunt daarom alleen je ticket wijzigen of annuleren volgens de regels van de luchtvaartmaatschappij. Een reden temeer om altijd een vliegticket annuleringsverzekering af te sluiten.

Toch kan je ook zonder een vliegticket annuleringsverzekering wel een deel van je geld terug krijgen. Je leest hier hoe.

Vliegticket online boeken: weinig consumentenrechten

Het boeken van een vliegticket is tegenwoordig erg eenvoudig. Luchtvaartmaatschappijen zoals KLM, British Airways, Singapore Airlines, Emirates of Transavia maken het online boeken van een vliegticket steeds eenvoudiger. Het annuleren van een vliegticket kent echter een andere procedure dan het annuleren van een pakketreis (vervoer en verblijf). Je hebt namelijk minder consumentenrechten.

Boek je online een vliegticket? Dan gelden altijd de algemene voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij. In de wet staat niets over jouw rechten bij het wijzigen of annuleren van een vliegticket. Je hebt een overeenkomst gesloten en daar moet jij je aan houden. Je kan daarom alleen jouw ticket wijzigen of annuleren volgens de regels van de luchtvaartmaatschappij.

Hoe is de prijs van een vliegticket opgebouwd?

De aanbieder van een vliegticket moet altijd duidelijk de definitieve prijs laten zien. Dit is de prijs inclusief passagierstarieven of luchttarieven, alle belastingen, heffingen en toeslagen. De aanbieder moet de definitieve prijs ook uitleggen. Het moet duidelijk zijn waar de definitieve prijs uit bestaat. Zodat je precies kan zien wat je betaalt en waarvoor en wat de toeslagen zijn. Dit is ook belangrijk bij het annuleren van de vliegticket en terugvragen van de toeslagen. De aanbieder van het vliegticket moet het volgende toelichten:

 • De passagierstarieven of luchttarieven. Dit is de prijs die je betaalt voor het vervoer met het vliegtuig, ook wel de ‘kale prijs’ van het ticket genoemd. De prijs die je dus betaalt zonder alle belastingen en toeslagen.
 • Belastingen
 • Luchthavengelden en andere heffingen, toeslagen of vergoedingen. Zoals toeslagen voor beveiliging of brandstof.

Wat krijg ik terug bij het annuleren van mijn vliegticket?

Iedere luchtvaartmaatschappij geeft aan dat hun vliegtickets ‘non-refundable’ zijn. Dat betekent dat de vliegmaatschappij je de ticketprijs (de passagierstarieven of luchttarieven) bij annulering niet terugbetaald. Naast de prijs voor je vliegticket betaal je meestal ook toeslagen, zoals luchthavenbelasting en brandstofheffing. Deze toeslagen kunnen wel worden teruggevraagd aan de vliegtuigmaatschappij. Wanneer je het ticket via een reisbureau geboekt hebt, dan zal het reisbureau deze toeslagen voor je terugvragen. Is het vliegticket door jou direct bij de vervoerder geboekt, dan moet je deze teruggave zelf aanvragen. De luchtvaartmaatschappij accepteert namelijk alleen een aanvraag die je zelf doet.

Verzeker je vliegtickets tegen annuleringskosten!

Juist omdat je maar weinig consumentenrechten hebt bij het kopen van een vliegticket, is het belangrijk om deze te verzekeren tegen annuleringskosten. Een annuleringsverzekering voor een vliegticket kost niet veel maar biedt wel veel zekerheid bij annuleren. Zo heb je hier al een vliegticket annuleringsverzekering voor eenmalig € 24,95 (Europadekking) of € 39,95 voor werelddekking. De maximale vergoeding is € 2.000,- per persoon en € 10.000,- per boeking.

Kun je onverwachts niet op reis, waardoor je jouw vliegticket moet annuleren? Dan vergoedt de annuleringsverzekering van Allianz de kosten die je niet van de luchtvaartmaatschappij of reisorganisator terugkrijgt. De dekking geldt voor zowel geboekte vliegtickets, als treintickets, bus- of bootreizen.

Sluit de annuleringsverzekering voor vliegtickets af binnen 7 dagen na het boeken van je vliegticket. De annuleringsverzekering begint op de datum dat je de verzekering afsluit. De annuleringsverzekering eindigt op de eerste dag van je reis of direct op de datum waarop de reis wordt geannuleerd.

Vliegticket annuleringsverzekering ook met corona dekking

Als je alleen, met een reisgenoot of met je familie een vliegticket gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd gedekt zijn voor het geval dat jij, je reisgenoot of iemand van je gezin, voor vertrek, corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan jouw vliegticket annuleren, als jij of één van de verzekerde reisgenoten een besmetting met corona oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel testbedrijf.

Vliegticketverzekering Allianz

Met de vliegticket annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ben je perfect verzekerd bij noodgedwongen annulering van je vlieg-, trein-, bus- of bootreis. Annuleringsdekking geldt onder andere bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jezelf of een medeverzekerde, overlijden, ernstige ziekte of levensbedreigend ongeval van een familielid in de eerste of tweede graad. Maar ook als je een huurwoning krijgt toegewezen, bij onvrijwillige werkloosheid bij contract voor onbepaalde tijd en bij beëindiging van je relatie.

Allianz vergoedt de kosten van annulering van een vliegticket. Ze vergoeden ook de kosten van overboeken van de reis, waardoor totale annulering niet nodig is. Deze verzekering biedt ook dekking als één van de medereizigers op het boekingsformulier of vliegticket de reis moet annuleren, mits deze reiziger een eigen annuleringsverzekering heeft gesloten en de oorzaak van annulering verzekerd is.

Annuleringsverzekering voor je vliegticket van Allianz

Heb jij een vliegticket geboekt en wil je ook een voordelige annuleringsverzekering? Dat kan hier snel en eenvoudig. In slechts drie stappen online geregeld. De polis en voorwaarden ontvang je direct per e-email. Jouw voordelen:

√  Uitstekende annuleringsverzekering voor geboekte vliegtickets.
√  Maximaal verzekerd bedrag € 2.000,- per persoon en € 10.000,- per boeking.
√  Vergoedt ook de annuleringskosten van meereizende gezinsleden.
√  Goedkoper dan een normale annuleringsverzekering.
√  Ook dekking bij een corona besmetting.

Direct online afsluiten bij Allianz!

Sluit in 3 simpele stappen de annuleringsverzekering voor vliegtickets af. Na het afsluiten van de verzekering ontvang je de polis van de annuleringsverzekering en de voorwaarden van Allianz, direct per e-mail.

Verzekerd tegen vliegticket annuleringskosten

Of je nou met het vliegtuig, de trein of de boot gaat. Met de ticket annuleringsverzekering ben je verzekerd tegen de annuleringskosten van je vliegtickets, mocht je de reis noodgedwongen moeten annuleren. De ticket annuleringsverzekering dekt de annuleringskosten van je vliegticket als je de reis noodgedwongen moet annuleren. Oorzaken van annulering kunnen bijvoorbeeld zijn:

 • Het overlijden of ernstige ziek worden van verzekerde.
 • Het overlijden van een 1e of 2e graads familielid.
 • Een levensgevaarlijk ongeval of een levensbedreigende ziekte van een 1ste of 2e graad familielid.
 • Plotselinge werkeloosheid.
 • Een familielid die door een ongeval of een plotselinge (verergering van een bestaande) ziekte dringend zorg behoeft.
 • Als een niet meereizend gezinslid onverwacht een medisch noodzakelijke operatie moet ondergaan.
 • Als eigendom in Nederland of het bedrijf in Nederland waar je werkzaam is, door brand,diefstal, explosie, storm, blikseminslag of overstroming ernstig is beschadigd.
 • In geval van schade aan je het (vakantie)verblijf veroorzaakt door brand, explosie, storm, blikseminslag of overstroming.
 • In geval van zwangerschap.
 • Indien je een verplicht een herexamen af moet leggen.
 • Als je om medische redenen niet mag worden ingeënt en/of géén medicijnen mag innemen.
 • Als verzekerde onverwacht een huurwoning ter beschikking krijgt.
 • Indien je gaat scheiden.
 • Wanneer je onverwachts geen noodzakelijk visum kan krijgen.
 • Als jouw huisdier (uitsluitend hond, kat of paard) komt te overlijden, levensgevaarlijk ziek wordt of levensgevaarlijk ongevalsletsel oploopt.
 • In geval van diefstal, verlies of vermissing van je noodzakelijke reisdocumenten op de dag van vertrek.

Een volledig overzicht van de gedekte gebeurtenissen voor annulering staat in de voorwaarden.

Vliegticket annuleren wat zijn de kosten?
Vliegticket annuleren wat zijn de kosten?

Meest gestelde vragen en antwoorden over een vliegticket annuleringsverzekering (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Hebben jullie een vliegticket annuleringsverzekering?

Jazeker. Wil je een vliegticket annuleringsverzekering afsluiten? Dat kan hier snel en eenvoudig. Je hebt hier al een annuleringsverzekering voor slechts € 24,95.

Welke vliegticket annuleringsverzekeringen zijn er en wat kost het?

Een vliegticket annuleringsverzekering met Europadekking kost slechts € 24,95 (voor vliegtickets met een Europese bestemming). vlieg je naar een bestemming buiten Europa? Dan betaal je € 39,95. Je bent in beide situaties voor € 2000,- p.p. verzekerd met een maximum van € 10.000,- per polis.

Wat is het verschil tussen Europadekking of werelddekking?

Europadekking: Europese landen alsmede de Azoren, de Canarische eilanden, Madeira, en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Europadekking geldt ook voor zeereizen tussen de genoemde gebieden. Wereld: alle overige landen en gebieden.

Wat dekt de annuleringsverzekering vliegticket?

Kan je onverwachts niet op reis, waardoor jij je vlucht moet annuleren? Dan vergoedt deze eenmalige verzekering de kosten die je niet van de luchtvaartmaatschappij of reisorganisator terugkrijgt. De dekking is niet alleen geldig voor vluchten en vliegtickets, maar ook voor trein-, bus- of boottickets. Deze annuleringsverzekering voor je vlucht biedt ook dekking als één van de reizigers op het boekingsformulier of ticket de reis moet annuleren, mits deze reiziger een eigen annuleringsverzekering heeft gesloten en de oorzaak van annulering verzekerd is.

Ben ik met de annuleringsverzekering voor vliegtickets ook verzekerd voor een corona besmetting?

Ja, dat valt bij Allianz Global Assistance onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan jouw vliegticket annuleren, als jij of één van de verzekerde reisgenoten een besmetting met corona oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel testbedrijf.

Wat voor vliegtickets kan ik verzekeren?

De annuleringsverzekering voor vliegtickets is geldig voor alle soorten tickets, of boekingsklassen zoals Economy Class, Business Class en First Class. Je kan de annuleringsverzekering afsluiten voor zowel vliegtickets binnen Europa als voor intercontinentale vluchten. Vlieg je verder dan Europa, dan moet je voor werelddekking kiezen.

Wanneer begint en eindigt de dekking?

Sluit de vliegticket annuleringsverzekering af binnen 7 dagen na het boeken van je ticket. De verzekering begint op de datum dat je de verzekering afsluit. De verzekering eindigt op de eerste dag van je reis of direct op de datum waarop de reis wordt geannuleerd

Vragen?

Heb je een vraag over annuleringsverzekering voor een vliegticket of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 – 12.00 uur) (09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering