Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Vliegticketverzekering tegen annulering hier € 24,95 | Allianz

Een vliegticketverzekering beschermt jou tegen annuleringskosten. Met de voordelige ticket annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ben je perfect verzekerd bij noodgedwongen annulering van je vlieg-, trein-, bus- of bootticket. Hier direct geregeld!

Een vliegticket annuleringsverzekering met Europadekking kost slechts € 24,95 en € 39,95 voor werelddekking. Deze prijzen zijn per persoon en inclusief assurantiebelasting en inclusief € 2,50 poliskosten. Je bent met deze polis voor € 2000,- p.p. verzekerd met een max. van € 10.000,- per verzekeringsbewijs.

Let op: je moet de vliegticket annuleringsverzekering binnen 7 dagen na het boeken van je vliegticket afsluiten.

Wanneer kan je een vliegticketverzekering afsluiten?

Je moet in Nederland woonachtig zijn en de vliegticket annuleringsverzekering moet binnen 7 dagen na boeking van je tickets worden afgesloten. De verzekering is geldig voor tickets met bestemmingen over de gehele wereld.

Premie vliegticketverzekering

De prijs van de Allianz Global Assistance vliegticket annuleringsverzekering is € 24,95 voor Europadekking en € 39,95 voor werelddekking. Deze prijzen zijn per persoon en inclusief assurantiebelasting en inclusief € 2,50 poliskosten.

Handig en snel online afsluiten!

Sluit in 3 simpele stappen de Ticket Annuleringsverzekering af. Na het afsluiten van de verzekering ontvang je de polis en voorwaarden direct per e-mail.

Vliegticketverzekering tegen annuleringskosten

Reserveer je zelf een vliegticket, dan kun je daar, binnen 7 dagen na boeking , een vliegticketverzekering tegen annuleringskosten bij afsluiten. Deze verzekering vergoedt de kosten die in rekening gebracht worden als je de reis onverwacht moet annuleren door een gebeurtenis die gedekt is volgens de voorwaarden. 

Vliegticketverzekering met Corona (Covid-19) dekking!

Als je alleen, met een reisgenoot of met je familie een vliegticket gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd gedekt zijn voor het geval dat jij, je reisgenoot of iemand van je gezin, voor vertrek, corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz Global Assistance onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan jouw vliegticket annuleren, als jij of één van de verzekerde reisgenoten een besmetting met corona oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel testbedrijf.

Voordelen vliegticket annuleringsverzekering

Reizigers boeken steeds vaker losse vliegtickets in plaats van een complete pakketreis. Speciaal voor deze groep reizigers heeft Allianz Global Assistance de ticket annuleringsverzekering geïntroduceerd. De vliegticketverzekering dekt de annuleringskosten die in rekening worden gebracht als je onverwacht noodgedwongen toch je reis moet annuleren. Alle voordelen op een rijtje:

 • Gunstige premie en uitgebreide dekking.
 • Vliegtickets tot € 2.000,- per persoon verzekerd.
 • Ook voor trein- boot- en bustickets.
 • Goedkoper dan een normale annuleringsverzekering.
 • Verzekerd bij annulering voor de reis aanvangt.
Vliegticketverzekering
Vliegticketverzekering

Gedekte oorzaken van annuleren

Of je nou met het vliegtuig, de trein of de boot gaat. Met de vliegticketverzekering ben je verzekerd tegen de annuleringskosten van je tickets, mocht je de reis noodgedwongen moeten annuleren. Oorzaken van annulering kunnen bijvoorbeeld zijn:

 • Het overlijden of ernstige ziek worden van verzekerde.
 • Het overlijden van een 1e of 2e graads familielid.
 • Een levensgevaarlijk ongeval of een levensbedreigende ziekte van een 1ste of 2e graad familielid.
 • Plotselinge werkeloosheid.
 • Een familielid die door een ongeval of een plotselinge (verergering van een bestaande) ziekte dringend zorg behoeft.
 • Als een niet meereizend gezinslid onverwacht een medisch noodzakelijke operatie moet ondergaan.
 • Als eigendom in Nederland of het bedrijf in Nederland waar je werkzaam is, door brand,diefstal, explosie, storm, blikseminslag of overstroming ernstig is beschadigd.
 • In geval van schade aan je het (vakantie)verblijf veroorzaakt door brand, explosie, storm, blikseminslag of overstroming.
 • In geval van zwangerschap.
 • Indien je een verplicht een herexamen af moet leggen
 • Als je om medische redenen niet mag worden ingeënt en/of géén medicijnen mag innemen.
 • Als verzekerde onverwacht een huurwoning ter beschikking krijgt.
 • Indien je gaat scheiden.
 • Wanneer je onverwachts geen noodzakelijk visum kan krijgen.
 • Als jouw huisdier (uitsluitend hond, kat of paard) komt te overlijden, levensgevaarlijk ziek wordt of levensgevaarlijk ongevalsletsel oploopt.
 • In geval van diefstal, verlies of vermissing van je  noodzakelijke reisdocumenten op de dag van vertrek.

Een volledig overzicht van de gedekte gebeurtenissen voor annuleringkosten bij de vliegticketverzekering staat in de voorwaarden.

Dekkingsgebied van de vliegticketverzekering

Bij de vliegtuigverzekering tegen annuleringskosten kan je kiezen uit twee dekkingsgebieden: Europa of Wereld. Dekkinggebied Europa betekent: Alle Europese landen alsmede de Azoren, de Canarische eilanden, Madeira, en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Europadekking geldt ook voor zeereizen tussen de genoemde gebieden. Vlieg je verder, bij voorbeeld naar Azië of Amerika dan moet je voor ‘werelddekking’ kiezen.

Vragen?

Heb je een vraag over de vliegticketverzekering tegen annuleringskosten of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Reisverzekering-direct.nl, telefoon 055-5400408 (op werkdagen, tijdens kantooruren) of stuur een email: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering