Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Bij Allianz Direct je Annuleringsverzekering voor je vliegticket slechts €24,95


Ticket Annuleringsverzekering is niet meer beschikbaar

De ticket annuleringsverzekering verdwijnt per 1 januari 2024 uit het productassortiment van Allianz, je kunt in plaats hiervan de reguliere kortlopende annuleringsverzekering afsluiten.

Heb jij een vliegticket geboekt en wil je ook een voordelige annuleringsverzekering? Dat kan hier snel en eenvoudig. In slechts drie stappen online geregeld. Wacht er niet te lang mee want je moet de annuleringsverzekering voor vliegtickets binnen 7 dagen, na het kopen van je tickets, afsluiten.

Deze annuleringsverzekering voor je vliegticket is een eenmalige kortlopende annuleringsverzekering die je hier zelf online kan afsluiten. De polis en voorwaarden ontvang je direct per e-mail.

De vliegticket annuleringsverzekering kost slechts € 24,95 (Europadekking) of € 39,95 (werelddekking). Deze prijzen zijn per persoon en inclusief assurantiebelasting en poliskosten. Je bent dan voor € 2000,- p.p. verzekerd met een maximum van € 10.000,- per verzekeringsbewijs.

De annuleringsverzekering is geldig voor alle verschillende soorten vliegtickets, of boekingsklassen zoals Economy Class, Business Class en First Class. Je kan de vliegticket annuleringsverzekering afsluiten voor zowel reizen binnen Europa als voor intercontinentale vluchten. Vlieg je verder dan Europa, dan moet je voor werelddekking kiezen bij het afsluiten van de annuleringsverzekering voor vliegtickets.

Vliegticket annuleringsverzekering met Corona (Covid-19) dekking!

Als je alleen, met een reisgenoot of met je familie een vliegticket gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd gedekt zijn voor het geval dat jij, je reisgenoot of iemand van je gezin, voor vertrek, corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz Assistance onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan jouw vliegticket annuleren, als jij of één van de verzekerde reisgenoten een besmetting met corona oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel testbedrijf.

Sluit nu je annuleringsverzekering voor je vliegticket af!

Sluit in 3 simpele stappen de annuleringsverzekering voor je vliegticket af. Na het afsluiten van de verzekering ontvang je de polis en voorwaarden direct per e-mail.

Annuleringsverzekering vliegticket

Heb je een vliegticket geboekt, maar kun je door onvoorziene omstandigheden niet vertrekken? Dan moet je rekening houden met annuleringskosten. In veel gevallen zal dit neerkomen op 100 procent, wat betekent dat je je geld kwijt bent. Soms is het mogelijk de reis te annuleren tegen betaling van een toeslag.

Koop je een los vliegticket, dan kun je daar, binnen 7 dagen, een annuleringsverzekering bij afsluiten. Deze verzekering vergoedt de annuleringskosten die in rekening gebracht worden als je de reis onverwacht moet annuleren. De verzekering biedt geen dekking bij een faillissement van de luchtvaartmaatschappij.

Voordelen

Reizigers boeken steeds vaker losse vliegtickets in plaats van een complete pakketreis. Speciaal voor deze groep reizigers heeft Allianz Assistance de Ticket Annuleringsverzekering geïntroduceerd. De verzekering dekt de annuleringskosten die in rekening worden gebracht als je onverwacht noodgedwongen toch je reis moet annuleren. Alle voordelen op een rijtje:

 • Gunstige premie en uitgebreide dekking.
 • Vliegtickets tot € 2.000,- per persoon verzekerd.
 • Goedkoper dan een normale annuleringsverzekering.
 • Verzekerd bij annulering voor de reis aanvangt.

Annuleringskosten vliegticket

De Annuleringsverzekering voor vliegtickets dekt de annuleringskosten van je ticket als je de reis noodgedwongen moet annuleren. Oorzaken van annulering kunnen bijvoorbeeld zijn:

 • Het overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jezelf of familie.
 • Ziekenhuisopname.
 • Scheiding, herexamen of werkeloosheid.
 • Zwangerschap.
 • Ernstige ziekte van je huisdier.
 • Diefstal, verlies of vermissing van noodzakelijke reisdocumenten.

Een volledig overzicht van de gedekte oorzaken voor annulering staat in de voorwaarden.

Allianz Assistance

Mocht je Allianz Assistance niet kennen, hier de voordelen van deze verzekeraar:

 • Grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld.
 • 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.
 • Eigen alarmcentrales in 34 landen wereldwijd.
 • Professionele hulp in de Nederlandse taal.
 • Al twee keer gekozen tot Beste ‘Reisverzekeraar van Nederland’.

Altijd en waar je ook bent. Je kunt op Allianz Assistance vertrouwen.

Vragen?

Heb je een vraag over een annuleringsverzekering voor je vliegticket? Stuur een e-mail naar: info@reisverzekering-direct.nl of bel ons: Telefoon 055 540 04 08 (09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.