Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Annuleringsverzekering met vrienden: Kortlopende groepsannuleringsverzekering

"Allianz"/

Allianz Travel Risk Insurance
Annuleringsverzekering met vrienden

Groepsannuleringsverzekering van Allianz voor extra zekerheid!

Je groepsreis is verzekerd bij annulering, reisafbreking en vertraging.*

Tegenover elkaar verzekerd (iedereen mag annuleren als er iemand uitvalt)*

Corona besmetting is meeverzekerd*

Dekking bij ziekte, ongeval of overlijden 1e, 2e en 3e graad familie.*

 Gekozen tot beste reisverzekeraar.

* Voor zeer grote reisgezelschappen gelden afwijkende voorwaarden.

Ga je met een groep vrienden op reis? Dan kan je daarvoor een kortlopende groepsannuleringsverzekering afsluiten. Je kan dan de reis voor iedereen annuleren als iemand uit de vriendengroep ernstig ziek wordt, een ongeval krijgt of komt te overlijden. 

Indien je besluit met vrienden op reis te gaan kan het zijn dat je wilt annuleren als één van je vrienden iets ernstigs overkomt. Dat kan met de kortlopende groepsannuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Er zijn enkele verschillende mogelijkheden, afhankelijk van de grootte van jouw vriendengroep. Wat je ook gaat doen tijdens je vakantie, van een jeepsafari, een trekking, een kookworkshop of een wijnproeverij, een goede groepsannuleringsverzekering biedt je extra zekerheid.

Je kan een annuleringsverzekering afsluiten voor bijvoorbeeld:

 • Een weekend weg met vrienden.
 • Op wintersport met je vriendengroep.
 • Een weekje zonvakantie met vrienden.
 • Een voetbalreis
 • Naar een concert in het buitenland.
 • Enz.

Let op: Ook dekking bij Corona (Covid-19)! Als je met een groep of familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben als een van de deelnemers aan de groepsreis, voor vertrek, corona oploopt. Dat valt bij ons onder de dekking! De hele groep* mag annuleren als een van de deelnemers een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

* Uitgezonderd de grote groepen annuleringsverzekering met beperkte dekking.


Op reis met vrienden: Kortlopende groepsannuleringsverzekering

Wanneer je een groepsboeking hebt gedaan voor een vakantie met vrienden en je wilt dat de hele groep is verzekerd tegen annuleringskosten, dan kan je daarvoor een groepsannuleringsverzekering afsluiten. In dat geval sluiten de groep vrienden gezamenlijk een verzekering af tegenover elkaar. Want mocht een vriend overlijden of ernstig ziek worden, dan willen de andere personen natuurlijk ook niet meer op vakantie.

Wij hebben drie mogelijkheden voor een annuleringsverzekering bij een groepsboeking voor vrienden:

 • De standaard kortlopende annuleringsverzekering voor een vriendengroep tot 7 personen. Deze uitgebreide annuleringsverzekering heeft een volledige dekking tegenover elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering. Je kan deze hier zelf afsluiten: annuleringsverzekering »
 • De eenmalige uitgebreide annuleringsverzekering voor vriendengroepen bestaande uit: maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten. Deze kent een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering.
 • De kortlopende groepsannuleringsverzekering speciaal voor vriendengroepen groter dan 7 personen. Deze verzekering kent een beperkte dekking, alleen vanaf 4 weken voor vertrek is men ten opzichte van elkaar verzekerd. Het moet dan gaan om overlijden, levensgevaarlijke ziekte of ernstig ongevalsletsel van één van de vrienden.

De standaard kortlopende annuleringsverzekering voor vriendengroepen tot 7 personen en de eenmalige uitgebreide annuleringsverzekering voor groepen, biedt onder andere dekking indien de annulering het gevolg is van:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een naast familielid;
 • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
 • zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
 • echtscheiding;
 • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
 • ernstige schade aan jouw huis of bedrijf;
 • zorgplicht voor een familielid in 1e graad;
 • verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek;
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan, binnen 30 dagen voor vertrek;
 • overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.

Je kunt in de voorwaarden van de annuleringsverzekering exact nalezen welke gebeurtenissen nog meer gedekt zijn.

Vrijblijvende premieopgave

De kortlopende uitgebreide annuleringsverzekering voor vriendengroepen en de kortlopende groepsannuleringsverzekering speciaal voor reisgezelschappen groter dan 7 personen, zijn maatwerk en kan je niet zelf online afsluiten. Wil je een vrijblijvende premieopgave? Dat kan natuurlijk.

Vragen?

Heb je een vraag over de kortlopende annuleringsverzekering voor vrienden of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Reisverzekering-direct.nl, telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.