Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Tijdelijke reisverzekering voor bijzondere sporten € 1,80 per dag

Tijdelijke reisverzekering voor bijzondere sporten

Op zoek naar een tijdelijke reisverzekering voor bijzondere sporten? Die kan je hier afsluiten, ook als je elders een doorlopende reisverzekering hebt.

De Adventure & Survival reisverzekering voor bijzondere sporten biedt dekking voor ondermeer: repatriëring, vervangend vervoer en verblijf, maar ook voor beschadiging, verlies of diefstal van bagage en sportuitrusting. Daarnaast zijn ongevallen, medische kosten en aansprakelijkheid gedekt in heel Europa.

Je hebt al een tijdelijke reisverzekering voor bijzondere sporten vanaf € 1,80 per dag!

Vrijwel alle bijzondere sporten zijn gedekt, zoals bergbeklimmen, cliffjumping, hiking, raften, kiten, abseilen, ultralight vliegen en zweefvliegen. Maar ook wildwatervaren, bungeejumpen, parapente, duiken, kajakken, bergbeklimmen, parasailing, parachutespringen, canyoning, jetskiën, kitesurfen, enz. De Adventure & Survival verzekering biedt een dekking die past bij het beoefenen van bijzondere sporten en activiteiten. De verzekeraar vergoedt schade als je op reis bent en zorgt ervoor dat je thuis komt na een ernstig voorval.

Bij een andere verzekeraar al een doorlopende reisverzekering? Geen punt!

Misschien heb je ergens anders al een doorlopende reisverzekering afgesloten en kom je erachter dat je deze polis geen bijzondere sporten dekt. Dat is voor ons geen probleem. Je kan hier een eenmalige tijdelijke reisverzekering afsluiten zodat jij verzekerd kan gaan sporten in het buitenland. Je dient deze bijzondere sporten reisverzekering wel af te sluiten voor de gehele duur van het verblijf in het buitenland. Dus stel je gaat een twee weken naar Griekenland en je besluit om daar vier dagen te gaan kitesurfen, dan moet je deze reisverzekering wel voor twee volledige weken afsluiten, anders ben je niet gedekt. Het maakt daarbij niet uit of je elders een doorlopende reisverzekering hebt lopen.

Welke bijzondere sporten vallen onder de dekking?

Vrijwel alle bijzondere sporten en outdoor activiteiten zijn gedekt op deze verzekering. Er verschijnen steeds meer bijzondere sporten en varianten op bestaande sporten, met nieuwe namen. Je kan ons altijd bellen of e-mailen als je een bijzondere sport wil gaan beoefenen en je wilt weten of deze ook onder de dekking valt.

Let op: Bij deelname aan wedstrijden en het beoefenen van bepaalde sporten (zoals gevechtssporten) ben je niet verzekerd! Bij twijfel neem contact met ons op.

Waar is de bijzondere sporten reisverzekering geldig?

De Adventure & Survival reisverzekering voor bijzondere sporten is alleen geldig in Europa (alsmede de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee), inclusief Nederland. Ga je buiten Europa bijzondere sporten beoefenen? Dan hebben wij daar ook een oplossing voor. Lees hier meer: Kortlopende reisverzekering voor bijzondere sporten met werelddekking »

Wat is verzekerd bij bijzondere sporten?

Deze kortlopende reisverzekering voor bijzondere sporten kent een uitgebalanceerde dekking speciaal voor beoefenaars van bijzondere sporten. Uniek is bijvoorbeeld de ongevallendekking en de aansprakelijkheidsdekking die standaard zijn meeverzekerd. Ook bij deelname aan bijzondere sporten.

  • SOS kosten: Je krijgt altijd hulp van de Alarmcentrale. Bij een ongeluk of ziekte regelen en vergoeden ze vervoer naar huis en verlenen noodzakelijke hulp. Bijvoorbeeld na een ongeval of bij overlijden. Daarnaast ben je verzekerd voor de extra dekkingen die je hebt gekozen.
  • Medische kosten: Je hebt recht op vergoeding van medische kosten in het buitenland. Ook vergoeden ze het verplichte eigen risico van je zorgverzekering.
  • Bagage en sportuitrusting: Je bent verzekerd voor schade, vermissing of diefstal van je bagage tot maximaal € 1.150 per persoon per polis. Voor de vergoeding maken ze gebruik van een afschrijvingstabel. Er geldt voor Bagage een eigen risico van € 45,-.
  • Bijzondere sporten: Bijzondere sporten zijn standaard meeverzekerd op de Adventure & Survival verzekering. Er is geen dekking voor wintersporten.
  • Pech op reis (keuze): Bij pech of een ongeval met eigen vervoer krijg je hulp. Als het nodig is, regelen en vergoed de verzekeraar vervangend vervoer. Ook zorgen ze voor vervoer van je defecte voertuig naar huis. Schade aan of diefstal van je vervoermiddel is niet verzekerd. Deze dekking is geldig in de landen op het internationaal verzekeringsbewijs (groene kaart) van het voertuig.
  • Ongevallen: Krijg je tijdens je reis of sport een ongeval waardoor je blijvend invalide wordt of overlijdt, dan heb je recht op een eenmalige uitkering.
  • Aansprakelijkheid: Als je schade veroorzaakt aan andere mensen of hun eigendommen, biedt de verzekering dekking voor die schade. Het maximale verzekerde bedrag is € 500.000 per polis.
  • Reisadvies van de overheid: Heeft jouw bestemming een negatief reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken? Dan ben je tijdens de reis alleen verzekerd voor schade die niet gerelateerd is aan de reden van dit negatief reisadvies.

Voordelen van de Adventure & Survival Verzekering voor bijzondere sporten

De Adventure & Survival Verzekering heeft een uitgebreide dekking: repatriëring, vervangend vervoer en verblijf, beschadiging, verlies of diefstal van bagage, ongevallendekking en medische kosten zijn standaard gedekt. Daarnaast zijn alle risico’s die survivals en het beoefenen van bijzondere sporten met zich meebrengen, gedekt (met uitzondering van bungee-jumpen voor de rubriek Reisongevallen).

Hier kun je zelf de premie berekenen en direct een Adventure & Survival reisverzekering voor bijzondere sporten afsluiten. Snel en eenvoudig in slechts drie stappen. Je hebt al een reisverzekering voor bijzondere sporten v.a. € 1,80 p/d (Europadekking).

De polis van de Adventure & Survival Verzekering ontvang je direct per e-mail! Je kan de reisverzekering zelfs vijf minuten voor je vertrek afsluiten. Je bent dan goed verzekerd voor bijzondere sporten in heel Europa, dat geldt ook voor je sportbagage, zelfs als deze gehuurd is!

Heb je nog geen Adventure & Survival Verzekering, sluit hem dan nu hier af.

Meest gestelde vragen en antwoorden over een reisverzekering voor bijzondere sporten (FAQ)

Hieronder lees je de meeste gestelde vragen en antwoorden over een reisverzekering voor bijzondere sporten.

Ik ga eenmalig aan een bijzondere sport doen binnen Europa, welke reisverzekering is daarvoor geschikt?

Ga je eenmalig sporten in Europa? Dan is de Adventure & Survival Verzekering het meest geschikt. Deze kortlopende reisverzekering heeft dekking voor aansprakelijkheid, ongevallen en medische kosten en heb je al v.a. € 1,80 p/d (niet voor wintersport of wedstrijdsport).

Wat is tijdelijke reisverzekering voor bijzondere sporten?

Bijzondere sporten (ook wel gevaarlijke- of extreme sporten genoemd) zijn sporten die een meer dan normaal risico met zich meebrengen. Daarom moet er een extra dekking voor bijzondere sporten worden afgesloten. Bijzondere sporten zijn bijvoorbeeld bergbeklimmen, klettern, abseilen, speleologie, bungee-jumping, kitesurfen en parachutespringen.

Wat kost een een reisverzekering voor bijzondere sporten?

De Adventure & Survival Verzekering is een speciale kortlopende reisverzekering met dekking voor aansprakelijkheid, ongevallen en medische kosten, deze kost € 1,80 per dag . Bijzondere sporten verzeker je hier eenvoudig en snel tegen de meest gunstige premie!

Ik heb al een doorlopende reisverzekering elders maar die dekt geen bijzondere sporten, wat nu?

Geen punt, je kan bij ons gewoon een eenmalige reisverzekering afsluiten met dekking voor bijzondere sporten (Let op: je moet wel je hele verblijf in het buitenland verzekeren en niet uitsluitend de dagen dat je sport).

Kan ik de verzekering alleen voor de dagen afsluiten die ik ga sporten?

Nee. De verzekering moet worden afgesloten voor de gehele periode dat je in het buitenland verblijft, dus ook voor de dagen dat je niet gaat sporten.

Is wedstrijdsport ook meeverzekerd?

Nee. Maar wij kunnen dat meestal wel verzekeren. Ga je voor wedstrijdsport naar het buitenland? Denk daarbij aan een bijvoorbeeld een marathon, tenniswedstrijd, trainingskamp, hardloopwedstrijd, enz., neem dan contact met ons op

Ik ga regelmatig naar het buitenland en bijzondere sporten beoefenen, welke reisverzekering is dan het beste?

Ga je regelmatig sporten in of buiten Europa, dan is de Doorlopende Reisverzekering met dekking voor bijzondere sporten de beste keuze.

Heb je nog vragen over reisverzekeringen voor bijzondere sporten? Stuur een e-mail info@reisverzekering-direct.nl of bel ons: telefoon 055 540 04 08 (tijdens kantooruren op werkdagen).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.