Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Huurcamper: Verzekering voor eigen risico/borg (dekking €6.000,-)

Allianzlogo nwe

Allianz Eigen Risico Huurcamper Verzekering

Bereken hoeveel jij bespaart met de huurauto verzekering van Allianz.

  Wereldwijd verzekerd (ook in Nederland).

  Voor huurauto of huurcamper.

  Eigen risico én borg verzekerd tot max. €6.000,-

  Scherpe premie: goedkoper dan afkopen bij verhuurbedrijf

Al v.a. €6,75 per dag goed verzekerd!

Voorkom een financiële tegenvaller met je huurcamper en sluit een verzekering af voor de afkoop van je eigen risico en borg. Deze kost hier slechts €15,- per dag. Met de Eigen Risico Verzekering van Allianz Assistance is het eigen risico en de borg voor de huurcamper gedekt tot €6.000,-.

De Eigen Risico Verzekering voor huurcampers is dan ook de ideale verzekering als je een camper gaat huren. Het maakt niet uit of je een Adria, Bürstner, Hobby, Malibu, Knaus of een Eriba-Hymer camper huurt, in Nederland of elders in de wereld. De Eigen Risico Verzekering vergoedt het eigen risico en de ingehouden borg bij schade aan de gehuurde auto of camper.

Wat is verzekerd op deze verzekering voor huurcampers?

Je ontvangt een vergoeding van het eigen risico dat de verhuurder je in rekening brengt bij diefstal of schade aan een gehuurde camper.

 • Verzekerd bedrag: De vergoeding is maximaal €6.000.
 • Eigen risico: Als je een camper huurt, dan is het verplicht dat deze een cascoverzekering heeft. In de meeste gevallen zit er een eigen risico op deze cascoverzekering. Met de Eigen Risico Verzekering voor huurcampers is dit eigen risico verzekerd.
 • Borg: Bij het huren van een camper betaal je een waarborgsom, meestal met een creditcard. Inhouding van deze borg bij diefstal of schade aan de camper is verzekerd.

Borg en eigen risico bij een huurcamper

Bij de meeste camperverhuurbedrijven betaal je een vaste huurprijs per dag voor de camper. Deze prijs is inclusief een verzekering voor wettelijke aansprakelijkheid, schade en diefstal. Mocht er schade zijn aan de camper, dan brengt de verhuurder een eigen risico in rekening. Vaak wordt deze ingehouden van de borg die al betaald is. Dit bedrag ben je dan kwijt, ook al is de kampeerauto goed verzekerd! Zelfs als jij niet degene bent die de schade heeft veroorzaakt, bijvoorbeeld omdat iemand anders jou heeft aangereden, moet je dit eigen risico betalen.

Eigen risico huurcamper

Bij een huurcamper is het eigen risico vaak behoorlijk hoog en daarom loop jij dan ook veel meer financieel risico. Natuurlijk kun je dat eigen risico bij de camperverhuurder afkopen, maar dat is nogal duur. Een betere oplossing is de Eigen Risico Verzekering Camperhuur van Allianz Assistance. Je bent dan verzekerd voor het verschuldigd eigen risico op de cascoverzekering, indien je dat bij diefstal of schade aan de camper moet betalen. Daarnaast is de waarborgsom verzekerd, als dat bij schade aan de kampeerauto door de verhuurder deels of helemaal wordt ingehouden.

Voordelen van deze verzekering voor je gehuurde camper

Via het camperverhuurbedrijf sluit je een cascoverzekering af voor de gehuurde camper. Maar er geldt doorgaans een hoog eigen risico. Bij schade kun je duizenden euro’s kwijt zijn. Met de huurcamper verzekering voor afkoop eigen risico en borg voorkom je dat. De premie is vaak lager dan vergelijkbare verzekeringen van het camperverhuurbedrijf zélf. Profiteer daarom direct van de volgende voordelen van de Eigen Risico Verzekering voor auto- en camperhuur:

 • Eigen risico en borg afkopen met een uitstekende verzekering en gunstige premie.
 • Schade aan ruiten, banden, lak of onderkant (ingehouden borg) ook verzekerd.
 • Verzekerd tot maximaal € 6.000,- per huurcontract.
 • Geldig bij alle camperverhuurders, wereldwijd.
 • Voordeliger dan afkopen eigen risico bij de verhuurders zelf.
 • Verzekerd bij de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld: Allianz Assistance.

Heb je nog geen Eigen Risico Verzekering voor je huurcamper? Sluit hem hieronder af:

Bijzonderheden van de huurcamper verzekering

Hieronder lees je enkele bijzonderheden van de verzekering voor huurcampers.

Wie is verzekerd?

Verzekerd is de persoon die in het huurcontract staat.

Wat is er verzekerd?

 • Het verschuldigd eigen risico op de cascoverzekering als je dat bij diefstal of schade aan het voertuig moet betalen.
 • De waarborgsom, als dat bij schade aan het voertuig door de verhuurder deels of helemaal wordt ingehouden.

Wat kost de verzekering voor huurcamper?

De Eigen Risico Verzekering Camperhuur heb je vanaf € 15,- per dag (deze premie is exclusief assurantiebelasting).

Vanaf wanneer ben je verzekerd?

Je bent verzekerd tijdens de periode dat je het voertuig huurt. De ingangsdatum en einddatum staan op het huurcontract. In onvoorziene situaties mag de huurtermijn na toestemming van de verhuurder worden verlengd. De verzekering is geldig tot maximaal 45 aaneengesloten dagen.

Waar is de verzekering geldig?

De verzekering is geldig in het gebied waar ook het huurcontract geldig is.

Wat is de maximale vergoeding?

De maximale vergoeding is € 6.000,- voor het eigen risico en de borg samen.

Wat te doen bij schade?

 1. Je stuurt het huurcontract naar Allianz Assistance en het bewijs dat het eigen risico en/of de waarborgsom is ingehouden.
 2. Na ontvangst hiervan regelt Allianz Assistance de schade.

Vragen?

Heb je een vraag over de Eigen Risico Verzekering voor campers? Stuur een e-mail info@reisverzekering-direct.nl of bel: 055 540 04 08 (09.00-12.00 uur tijdens werkdagen).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering