Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Reisverzekeringen voor ouderen en senioren, lees onze tips!Allianz kortlopende reisverzekering

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Inclusief reisbagage dekking tot €4.000,-

Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Al voor €1,40 per dag in heel Europa goed verzekerd!

Veel ouderen zijn gezonder en fitter dan hun ouders op dezelfde leeftijd en reizen daarom steeds vaker. Daar hoort een goede reisverzekering bij. Allianz Global Assistance is de grootste hulpverlener en reisverzekeraar ter wereld en is uitstekend in staat om oudere verzekerden waar ook ter wereld adequaat te helpen in geval van nood.

Senioren kunnen hier al een Kortlopende Reisverzekering afsluiten vanaf €1,40 per dag (Europadekking). Ga je vaker op reis, dan is de Doorlopende Reisverzekering nog voordeliger, die heb je al vanaf € 1,76 per maand (Europadekking).

Allianz Global Assistance is de grootste hulpverlener en reisverzekeraar ter wereld en daarom ook de beste keuze voor ouderen.

Reisverzekeringen voor ouderen en senioren

Ouderen en senioren reizen steeds vaker en willen natuurlijk goed en voordelig verzekerd zijn. Dat kan bij Allianz Global Assistance. Een goede reisverzekering is belangrijk omdat de risico’s bij reizen naarmate men ouder wordt wel toenemen, ook bij gezonde ouderen. Veroudering gaat namelijk gepaard met afname van long- hart en nierfunctie. Oudere reizigers kunnen hierdoor in problemen komen. De acclimatisering verloopt trager, het risico op ziekte en ongevallen neemt toe. Chronische ziekten kunnen de oudere reizigers gevoeliger maken voor infecties tijdens de reis, ook kunnen er complicaties van de ziekte optreden die tot problemen kunnen leiden. Veel voorkomende problemen bij ouderen op reis zijn reizigersdiarree en uitdroging, een jetlag, oververhitting en onderkoeling. Ook komen trombose, embolie en infectieziekten voor.

Tips voor oudere reizigers

Om je reis zo goed mogelijk te laten verlopen hebben wij speciaal voor senioren nog een aantal nuttige tips:

  • Denk aan het afsluiten van een goede reisverzekering waarbij de nadruk ligt op hulpverlening.
  • In geval van medicijngebruik, neem een medicijnpaspoort mee en bewaar de medicatie altijd in de handbagage.
  • Kies een bestemming met goede bereikbaarheid en een goed niveau van gezondheidszorg.
  • Stem de reisbestemming, accommodatie, transport en de activiteiten ter plekke goed af op de lichamelijke en psychische mogelijkheden en eventuele beperkingen. Maak bijvoorbeeld geen lange en vermoeiende excursies.
  • Drink voldoende, zorg voor schaduw en bedek je hoofd.
  • Wees extra alert op goede ‘hygiëne- en voedingsmaatregelen’, Ouderen hebben een grotere kans op reizigersdiarree en complicaties omdat het risico op uitdroging groter is.

Hulpverlening belangrijk voor ouderen

Allianz Global Assistance biedt adequate hulpverlening aan ouderen. Daarvoor hebben zij eigen alarmcentrales in 36 landen op alle continenten en een internationaal netwerk van 400.000 hulpverleners. Jaarlijks beoordelen de eigen artsen wereldwijd de kwaliteit van de medische zorg en voorzieningen van ziekenhuizen, klinieken en op vliegvelden. Dat waarborgt snelle en kwalitatief goede hulpverlening. Allianz Global Assistance weet daardoor precies of een ziekenhuis wel of niet voldoet aan onze westerse standaarden. Waar je ook bent, als je belt met Allianz Global Assistance word je in het Nederlands geholpen. Altijd, 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

Een belangrijk voordeel van de reisverzekeringen van Allianz Global Assistance is dat je zelf kan kiezen hoe je als oudere verzekerd wilt zijn. Zo betaal je geen premie voor iets wat je toch niet gebruikt zoals de dekking ‘gevaarlijke sporten’.

Medische kosten

De dekking ‘medische kosten’ is juist wel belangrijk voor senioren en gelukkig is deze zeer uitgebreid. Medische kosten worden door Allianz Global Assistance altijd volledig vergoed, er is ook een vergoeding voor tandartskosten en zelfs een vergoeding voor krukken of een rolstoel.

Wettelijk verplicht eigen risico zorgverzekering ook vergoed

Heb je voor de dekking ‘medische kosten’ gekozen dan wordt het wettelijk verplicht eigen risico van € 385,- op je zorgverzekering ook vergoed, dat geldt ook voor oudere verzekerden.

Gratis medisch advies en altijd in het Nederlands

Stel je bent op vakantie en voelt je niet lekker. Dan heb je als ouder persoon wellicht behoefte aan medisch advies. Met een Doorlopende Reisverzekering ben je verzekerd van ondersteuning van de Reisarts van Allianz Global Assistance. En mocht het nodig zijn, dan kan hij je doorverwijzen naar de beste arts of het beste ziekenhuis in de buurt. Ook vóór je reis helpen we je graag: met professioneel inentingsadvies.

Kortlopende reisverzekering voor ouderen afsluiten

Profiteer als senior ook van de voordelen van de kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance. Hier kan je zelf de premie berekenen en de polis afsluiten: Kortlopende reisverzekering voor ouderen »

Doorlopende reisverzekering voor ouderen afsluiten

Ga je vaker op vakantie? De meeste ouderen wel en dan is de doorlopende reisverzekering meestal voordeliger. Bijvoorbeeld als je meer dan 18 dagen weg gaat. Daarnaast is het ook nog eens gemakkelijk. Je hoeft namelijk niet iedere keer een eenmalige reisverzekering af te sluiten, dat scheelt poliskosten. Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar verzekerd voor al je buitenlandse reizen en vakanties in Nederland. Tevens heb je de mogelijkheid een doorlopende annuleringsverzekering af te sluiten. Hier kunnen senioren zelf de premie berekenen en de polis afsluiten: Doorlopende reisverzekering voor ouderen »

Reisverzekering voor overwinteren

Natuurlijk moet je goed verzekerd zijn wanneer je als oudere voor langere periode in het buitenland verblijft. Wanneer je niet langer dan 6 maanden gaat overwinteren, kan je het beste een doorlopende reisverzekering afsluiten. Je kunt de doorlopende reisverzekering zo samenstellen dat je voldoende verzekerd bent voor onverwachte gebeurtenissen.

Vragen?

Heb je vragen over een reisverzekering voor ouderen en senioren? Stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl of bel ons in Apeldoorn, telefoon 055 540 04 08 (09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.