Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Cuba meldt eerste besmetting met Zika-virus

Op Cuba is een vrouw (21) besmet geraakt met het zika-virus die door de gelekoorts mug of dengue mug wordt verspreid. Het slachtoffer komt uit Havana en melde zich met klachten zoals hoofdpijn en vermoeidheid. De vrouw is opgenomen in het ziekenhuis, zo schrijft de NOS.

Er waren al eerder besmettingsgevallen gerapporteerd op Cuba, dat ging echter om mensen die net waren teruggekeerd uit andere landen in de regio. Symptomen van zikakoorts ontstaan meestal 3 tot 12 dagen na een beet van een besmette mug. Mensen die besmet raken met het zikavirus krijgen niet altijd de ziekteverschijnselen. Ongeveer 1 op de 5 mensen krijgt klachten. De meeste mensen herstellen binnen een week zonder ernstige problemen.

Op Cuba zijn inmiddels duizenden agenten, militairen en studenten gemobiliseerd om muggen te bestrijden en hun broedplaatsen te vernietigen.

Het zika-virus treft vrijwel alle landen in Zuid- en Midden-Amerika toch worden de meeste besmetting in Brazilië gemeld. Het virus is vooral bij zwangerschap gevaarlijk. Sinds de verspreiding van het virus zijn er meer baby’s geboren met microcefalie. Een aandoening van het centrale zenuwstelsel die leidt tot een te kleine schedel, waarbij de hersenen zich niet goed kunnen ontwikkelen.

Hard bewijs dat het zika-virus leidt tot ernstige hersenafwijkingen bij pasgeborenen is er nog niet, maar de aanwijzingen worden volgens de Wereldgezondheidsorganisatie wel steeds sterker.

Zika en je reis- en annuleringsverzekering

Reis je binnenkort zelf naar een gebied waar het zika-virus voorkomt? Dan is het goed om de consequenties voor je reis- en annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance te weten:

  • Annuleringsverzekering – Het annuleren van een vakantie naar een gebied waar het Zika virus heerst, is niet standaard gedekt op de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Reis je binnenkort naar een gebied waar het Zika virus voorkomt en wil je liever niet gaan, bijvoorbeeld omdat je zwanger bent? Dan kun je contact opnemen met de reisorganisatie waar je de reis hebt geboekt. In overleg kan besloten worden om de reis om te boeken. Veel luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties hebben aangeven coulant te zijn als je een reis vanwege het Zika virus wilt annuleren.
  • Reisverzekering – Als er op reis iets met je gebeurt, dan is het belangrijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met de alarmcentrale van Allianz Global Assistance. Deze kan je snel helpen en eventueel zorgen voor repatriëring. Als je de dekking ‘medische kosten’ hebt afgesloten, dan worden de noodzakelijk medische kosten vergoed.

Vragen?

Heb je een vraag over reis- en annuleringsverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering