Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Ruim 12 miljoen Nederlanders op vakantie aankomende zomer

Deze zomer gaat naar verwachting 70% van de Nederlanders op vakantie, dat zijn er bijna 12 miljoen. Het buitenland heeft met 72% van de vakantieplannen de grootste aantrekkingskracht, maar opvallend is dat meer Nederlanders dit jaar de voorkeur geven aan een vakantie in eigen land.

Dit blijkt uit grootschalig onderzoek naar de vakantieplannen van de Nederlandse bevolking van NBTC-NIPO Research. Volgens de onderzoekers komt dat vooral door het mooie zomerweer van 2018. De vakantieplannen voor vakanties naar het buitenland blijven vooralsnog achter ten opzichte van vorig jaar.

Toenemende interesse in vakanties met caravan en vouwwagen in eigen land

Nederlanders willen ten opzichte van vorig jaar vaker op zomervakantie met de caravan en vouwwagen, toch gaat de voorkeur van Nederlanders nog steeds uit naar een vakantie in een hotel, bungalow of vakantiepark. De goede zomer van 2018 lijkt hier een positieve invloed op te hebben. Nederlanders die in eigen land op vakantie gaan, trekken vooral naar Gelderland, Limburg, Drenthe en Zeeland.

Middellandse Zeegebied in trek

Terwijl het aantal vakantieplannen voor een zomervakantie naar het buitenland met 2 procent is gedaald ten opzichte van afgelopen jaar, blijft de interesse in een vakantie in het Middellandse Zeegebied onverminderd groot. Net als in 2018 gaan ruim 8,8 miljoen Nederlanders naar het buitenland. Vliegvakanties buiten Europa zijn daarbij een veel gemaakte keuze.

Duurzame reizen wordt populairder

Bijna 60% van de Nederlanders vindt het belangrijk om bij het boeken van een vakantie rekening te houden met duurzaamheid. “In vergelijking met 2010 toen we deze vraag ook stelde, is er geen verandering te zien. Met name 65-plussers vinden duurzame vakanties belangrijk (65%), dit is meer dan wat Nederlanders tussen de 25 en 34 jaar aangeven (51%),” aldus Frans van der Horst.

Steeds meer Nederlanders hebben een positieve houding ten aanzien van duurzame vakanties. “In 2010 gaf 19% van de Nederlanders aan het oneens te zijn met het feit dat een duurzame vakantie afzien is. Dit jaar heeft 27% aangegeven het hiermee oneens te zijn,” vertelt Van der Horst. “Daarnaast zien steeds meer Nederlanders in dat je zelf wel degelijk iets kunt veranderen door duurzaam te reizen.”

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering