Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Aardbeving Lombok – Indonesië en je reisverzekering en/of annuleringsverzekering

Op zondag 5 augustus is het Indonesische eiland Lombok getroffen door een zware aardbeving waarbij vele Indonesische doden en gewonden zijn te betreuren. Voor alle getroffen Nederlanders op Lombok en de Gili eilanden komt langzaam maar zeker een oplossing. Zeker 300 Nederlanders zijn inmiddels vanuit Lombok en de Gili-eilanden geëvacueerd of zijn vertrokken.

Lombok en de Gili eilanden

Voor zover bekend bij het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn alle Nederlanders die van de Gili eilanden wilden vertrekken, inmiddels geëvacueerd. Op Lombok bevinden zich naar schatting nog enkele tientallen Nederlanders. Van diegenen waarmee het ministerie en de ambassade contact hebben, weten we dat zij inmiddels beschikken over tickets voor hun vertrek. Een aantal Nederlanders is vrijwillig gebleven, waaronder Nederlanders die daar werken. Vrijwel iedereen die zich zorgen maakte over familieleden ter plaatse en geen contact kon krijgen, heeft inmiddels contact kunnen hebben met hun naasten.

De twee ambassademedewerkers die naar Lombok zijn afgereisd om Nederlanders te voorzien van consulaire ondersteuning hebben een groot aantal Nederlanders met raad en daad kunnen bijstaan. Op het vliegveld van Lombok en in de haven Bangsal, waar boten aankomen van de Gili eilanden, hebben zij onder meer tips kunnen geven voor het boeken van tickets, een luisterend oor kunnen bieden aan landgenoten die angstige momenten hebben meegemaakt en mensen de weg kunnen wijzen voor praktische zaken. De EU-helpdesk in de hal van het vliegveld van Lombok blijft open tot donderdag 9 augustus 2018, 19.00u lokale tijd.

24/7 BZ Contact Center

Nederlanders in het buitenland die hulp nodig hebben, kunnen 24 uur per dag, 7 dagen in de week, het hele jaar door terecht bij het 24/7 BZ Contact Center via +31 247 247 247 of op Twitter via @247BZ. Het ministerie van Buitenlandse Zaken wenst iedereen een behouden thuiskomst of een veilige voortzetting van de reis elders.

Calamiteitenfonds: Indonesië (Lombok) – aardbeving

De Calamiteitencommissie heeft naar aanleiding van de aardbeving op Lombok, Indonesië op 5 augustus 2018 (19:46 uur lokale tijd, t.o.v. Nederland +6 uur) vastgesteld dat het om een calamiteit waarbij het fonds onder voorwaarden zal uitkeren. Voor meer informatie zie: Calamiteitenfonds.nl. Denk er wel aan dat gedwongen langer verblijf na afloop van de geboekte reisperiode niet onder de garantieregeling van het Calamiteitenfonds valt. Daarvoor kan je mogelijk een beroep doen op je reisverzekering.

Wijzigen of annuleren van een reis naar Lombok

Als je vragen hebt over het annuleren of wijzigen van de reis of terug wilt naar huis, neem dan contact op met je touroperator, reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij waar je de reis hebt geboekt.

Heb je een Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering bij Allianz Global Assistance? Dan kun je alleen aanspraak maken op je annuleringsverzekering als je accommodatie of verblijf er door schade niet meer is en er geen alternatief mogelijk is.

Dekking Terreuraanslagen en natuurrampen

Per 1 maart 2018 kun je de dekking Terreuraanslagen en natuurrampen afsluiten in combinatie met de Doorlopende Annuleringsverzekering. Vertrek je binnen een bepaalde periode na de gebeurtenis naar een gebied waar recent een aanslag of ramp heeft plaatsgevonden? Dan vergoedt Allianz Global Assistance  de kosten van annulering van je reis. De periode waarin je recht hebt op dekking staat op www.allianz-assistance.nl/tnn. Onder een natuurramp vallen de volgende gebeurtenissen:

  • Aardbeving met een kracht van 7 op de schaal van Richter of groter.
  • Orkaan, tyfoon of een cycloon met een kracht van 4 of 5 op de schaal Saffir-Simpson.
  • Vulkaanuitbarsting met een Volcanic Explosivity Index (VEI) van 5 of zwaarder.

Dekking Samengestelde reis

Bij de Kortlopende Reisverzekering kun je de module Samengestelde reis los afsluiten. Wanneer je een samengestelde reis hebt geboekt en het gaat niet om een pakketreis, dan is er een mogelijkheid om je reis te annuleren en hier een vergoeding voor te ontvangen. Dit is alleen mogelijk als er een onderdeel van je reis uitvalt. Wat de verzekerde gebeurtenissen zijn, vind je in het voorwaardenoverzicht.

Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken, Calamiteitenfonds en Allianz Global Assistance.

Kies je reis- of annuleringsverzekering