Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

ANVR boos om onjuiste berichtgeving Telegraaf: Géén boycot van KLM

De Telegraaf pakt vandaag groot uit met een verhaal dat de reisbranche zint op een boycot van KLM om de ticket toeslag van 11 euro voor een enkele reis of 22 euro voor een retourtje. Dit zou zijn gebleken op het ANVR Congres in Sevilla. De ANVR laat weten niet blij te zijn met deze volstrekt onjuiste berichtgeving.

​Op het ANVR Congres, afgelopen dagen in Sevilla, heeft voorzitter Frank Oostdam op geen enkele wijze gesuggereerd om de KLM te boycotten of zelfs hierop gezinspeeld. Elke deelnemer aan het ANVR Congres kan dit bevestigen.

De extra toeslag geldt voor alle tickets die verkocht worden door andere partijen dan de KLM zelf. Daarvoor wordt het wereldwijde boekingssysteem voor luchtvaartmaatschappijen, het Global Distribution System (GDS), gebruikt. Zowel reisbureaus als vergelijkingssites werken daar mee. Nu moeten luchtvaartmaatschappijen voor het systeem betalen en ook betalen zij een commissie voor een geboekte ticket aan bijvoorbeeld vergelijkingssites.

De ANVR is het niet eens met deze toeslag omdat de door KLM voorgestelde GDS toeslag, naar mening van de ANVR, een neutrale en transparante prijsvergelijking voor consumenten bemoeilijkt. KLM gaat een mogelijkheid bieden om de GDS-toeslag te vermijden door een zogenaamde NDC-API-tool aan reisagenten beschikbaar te stellen.

Het maakt het vergelijken met andere airlines er niet makkelijker op, maar het is dan niet zo dat per definitie de agent duurder wordt dan KLM. De ANVR bespreekt met KLM om een zo’n goed mogelijke ‘boekingstool’ voor de reisagent beschikbaar te krijgen.

Het collectief boycotten van de KLM heeft geen zin, is niet toegestaan en ook zeer onverstandig. De Telegraaf is naar mening van de ANVR met dit verhaal volledig uit de bocht gevlogen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Categoriën: Nieuws

Tags: , , ,

Kies je reis- of annuleringsverzekering