Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

ANVR vraagt reisorganisaties te stoppen met reizen naar China

Reisorganisaties aangesloten bij de ANVR wordt geadviseerd om met onmiddellijk ingang, reizen naar China voor minimaal een maand op te schorten in verband met de uitbraak van het Corona-virus. 

De ANVR, waarbij zo’n 300 reisorganisaties zijn aangesloten en waarvan circa 60 reizen verzorgen naar China, heeft vanmiddag overleg gehad met haar grotere China- touroperators. Daar is besloten dat ANVR adviseert vooralsnog tot en met 29 februari geen reizen naar China meer uit te voeren.

​De situatie, aangaande het Corona-virus dat zijn oorsprong vindt in de Chinese provincie Hubei, verandert met de dag. Om ieder risico uit te sluiten worden ANVR-reisorganisaties geadviseerd hun reizen naar het vaste land van China te annuleren tot en met 29 februari.

Een uitzondering wordt gemaakt voor overstappende passagiers in Hong Kong naar bijvoorbeeld Australië. Reizigers die hun China-reis reeds hebben geboekt, kunnen met hun vragen terecht bij hun reisorganisatie. De ANVR roept ook airlines en cruisemaatschappijen op coulance te betrachten en reizigers, al of niet geboekt via een reisorganisatie, kosteloos te annuleren.

Categoriën: Nieuws

Tags: , , ,

Kies je reis- of annuleringsverzekering