Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Consumenten kiezen voor veilige vakantiebestemmingAllianz kortlopende reisverzekering

Allianz Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Inclusief reisbagage dekking.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Al voor €1,50 per dag in heel Europa goed verzekerd!

Het boekingsgedrag van consumenten is sterk aan het veranderen. De bekende vereisten voor een vakantie zoals zon, verschillende dingen die je kunt ondernemen, zijn minder bepalend voor de keuze van de bestemming. Negatieve berichtgeving over aanslagen in toeristische oorden, beïnvloedt de Nederlandse consument het sterkst. De kans op geweld is zelfs de belangrijkste factor bij de keuze voor een bestemming, zo blijkt uit panelonderzoek van GfK onder ruim duizend Nederlanders, uitgevoerd in opdracht van Webloyalty.

Voor de meerderheid van de Nederlandse reizigers is de veiligheid in een land de doorslaggevende factor bij het kiezen van een vakantiebestemming. Driekwart van de mensen vindt een onstabiele politieke situatie een belemmering. Bij geweld gerelateerd aan religie geldt dit voor bijna 70 procent. Ook gezondheidsrisico’s spelen een rol bij het kiezen van een vakantiebestemming. Ruim zes op de tien Nederlanders kijkt naar de kans op besmettingen in het buitenland.

De meerderheid van de reizigers (52 procent) verandert van mening over een land door het reisadvies dat het ministerie van Buitenlandse Zaken afgeeft. Een positief reisadvies speelt bij deze respondenten een belangrijke rol in de keuze om wel of niet af te reizen naar een land.

Indien er een incident plaatsvindt op de vakantiebestemming, zoals een aanslag of een natuurramp, boeken reizigers liever om dan dat zij met korting alsnog naar de bestemming reizen. Van alle reizigers zegt 88 procent dit te willen doen. Amper tien procent wil met korting de reis voortzetten.

Zuid-Europa, Oceanië en Noord-Amerika populair

Vakantiegangers zijn vooral positief over Zuid-Europa, Oceanië en Noord-Amerika. Zuid Europa vanwege het weer, de eerdere ervaringen en lekker eten. Oceanië vooral vanwege de goede dingen die men erover heeft gehoord, de bezienswaardigheden, het feit dat er veel te doen is en de veiligheid. Noord-Amerika ook vanwege de bezienswaardigheden, het feit dat er veel te doen is, goede voorzieningen en eerdere ervaringen. Opvallend is het dat jongeren en hoogopgeleiden vooral de voordelen van deze bestemmingen herkennen. Dit doen ze overigens ook bij bestemmingen die minder in trek zijn, zoals Zuidoost-Azië, Zuid-Amerika en Midden en Zuidelijk Afrika.

Het onderzoek laat een omgekeerde trend zien bij de bestemmingen waar men negatief over is: politieke instabiliteit is bij de (Noord-) Afrikaanse bestemmingen de belangrijkste factor. Noord-Afrika is een bestemming waar men het meest negatief over oordeelt. Dit komt overeen met de ineengestorte boekingsaantallen voor deze regio. In ZuidAmerika is de kans op beroving of diefstal een belangrijk element. Bij de overige bestemmingen – met uitzondering van Zuid-Europa – geldt dat de bestemming te ver weg is. De angst om ziek te worden geldt vooral bij bestemmingen in Azië, Afrika en Zuid-Amerika.

Goed weer is voor 51 procent van de deelnemers doorslaggevend, 48 procent vindt mooie natuur het belangrijkst..

Bron: Rapport Travel sentiment, een focus op boekingsgedrag

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering