Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Consumentenbond en ACM waarschuwen voor malafide vakantie aanbieders

Het gaat weer goed in de reisbranche, steeds meer consumenten boeken een reis en gaan op vakantie. Malafide bedrijven proberen daar ook een slaatje uit te slaan. De Consumentenbond laat op haar website weten veel klachten te ontvangen over DeReisplanner, VakantieGarant en Fly-a-way.eu/Best-Tip.nl. Deze bedrijven doen consumenten telefonisch een onduidelijk aanbod voor een goedkope vakantie en sturen daarna ongevraagd een rekening. De Consumentenbond raadt aan om niet te betalen.

De genoemde bedrijven bellen consumenten met het verhaal dat ze aan een enquête zouden hebben meegedaan of dat ze een prijs hebben gewonnen, waarna er een verhaal volgt over kortingen op vakanties of vakantievilla’s. Beide bedrijven beloven per e-mail meer informatie te sturen, maar in werkelijkheid worden die niet verzonden. Wel volgt er na 14 dagen een rekening van € 150 van DeReisPlanner of € 350 van VakantieGarant. Best-Tip.nl benadert consumenten telefonisch en vertelt dat ze via hen met korting reizen kunnen boeken. Het bedrijf belooft een e-mail te sturen met daarin meer informatie, maar doet dat ook niet. Wel stuurt het bedrijf een aanmaningsbrief van een incassobureau, met het verzoek € 55 te betalen. Bij niet betalen stijgt dit bedrag tot ruim € 100.

ACM waarschuwt voor De Reisplanner

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt op haar website expliciet voor de praktijken van De Reisplanner. Dit bedrijf benadert consumenten via telefonische verkoop met het aanbod om voor € 149,99 euro twee weken binnen 1 jaar gebruik te maken van een luxe villa in het buitenland. Tijdens dit gesprek en in een bevestigingsmail, die meestal niet verzonden wordt, geeft De Reisplanner geen duidelijkheid om welke villa’s het gaat en hoe de consument deze kan boeken.

Na 14 dagen ontvangen consumenten een rekening en worden zij per mail en telefonisch onder druk gezet om deze te betalen. De ACM adviseert consumenten daarom om toegezonden facturen niet te betalen. De Consumentenbond geeft ook het advies om geen rekening te betalen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering