Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Frankrijk blijft populairste bestemming Nederlanders: 1,3 miljoen vakanties

Zomervakantie Europa

Deze zomer wil bijna 7 op de 10 Nederlanders op vakantie, dat zijn bijna 12 miljoen Nederlanders. Ruim 8,7 miljoen Nederlanders gaan naar verwachting deze zomer naar het buitenland. Frankrijk blijft de populairste bestemming met ruim 1,3 miljoen vakanties. Gevolgd door Spanje met bijna 1,1 miljoen en Italië met bijna 850.000 vakanties. 

Opvallend is dat Nederlanders wel de voorkeur geven aan een vakantie in het buitenland, maar liever niet te ver weg willen. Daarnaast geeft ruim een half miljoen Nederlanders aan wel plannen te hebben om deze zomer weg te gaan, maar waarbij de bestemming nog onbekend is. Dit blijkt uit grootschalig onderzoek dat NBTC-NIPO Research onlangs heeft uitgevoerd naar de vakantieplannen van de Nederlandse bevolking.

Buitenlandse vakanties: niet te ver weg

Nederlanders geven voor een lange zomervakantie de voorkeur aan het buitenland. Voor Turkije – dat vorig jaar nog veel last ondervond van onrust en politieke spanningen – bestaan aanzienlijk meer plannen dan vorig jaar: bijna 400.000 Nederlanders kiezen deze zomer voor de Turkse zon. Deze zomer zijn minder Nederlanders van plan een vakantie buiten Europa te ondernemen.

Top 10 buitenlandse bestemmingen zomervakantie

De belangrijkste vakantiebestemming voor Nederlanders in 2018 zijn:

  1. Frankrijk
  2. Spanje
  3. Italië
  4. Duitsland
  5. Griekenland
  6. Turkije
  7. Oostenrijk
  8. Groot-Brittannië
  9. Portugal
  10. Verenigde Staten

Nederland: bungalowvakanties

Ruim 2,5 miljoen Nederlanders kiezen voor een lange zomervakantie in eigen land (+1%). Ongeveer 20 procent van alle lange zomervakanties wordt in Nederland doorgebracht. Dit jaar zijn zo’n 2,5 miljoen Nederlanders van plan een zomervakantie in eigen land te vieren; dat zijn er zo’n 13.000 meer dan afgelopen jaar (+1%). Vooral Gelderland en Limburg zijn erg in trek onder Nederlanders. Tijdens de lange zomervakantie in eigen land zijn bungalows en campings de meest populaire verblijfstypes.

Nederlanders laten boeking afhangen van zomerweer

Dit jaar hebben meer Nederlanders hun buitenlandse zomervakantie vooraf geboekt in vergelijking met afgelopen jaar (+2%). Ongeveer 60 procent van de Nederlanders heeft hun buitenlandse vakantie al geboekt en zo’n 20 procent geeft aan nog te gaan boeken. Het aantal boekingen voor binnenlandse vakanties is vergelijkbaar met vorig jaar (56%). Wel valt op dat Nederlanders die de vakantie in eigen land nog niet geboekt hebben, dit relatief laat gaan doen deze zomer. Verwacht wordt dat veel Nederlanders hun boeking af laten hangen van het zomerweer.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering