Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Gelddekking reisverzekering Griekenland tijdelijk omhoog

Allianz Global Assistance komt haar verzekerden tegemoet door de dekking van contant geld te verhogen bij klanten die in Griekenland verblijven.

Om goed voorbereid op reis naar Griekenland te gaan wordt aangeraden om voldoende contant geld mee te nemen om alle kosten van het verblijf tot terugkeer te dekken. Allianz Global Assistance verhoogd daarom tijdelijk de dekking voor contant geld. Bij reisverzekeringen met dekking voor contant geld, wordt deze met € 750 verhoogd. Reizigers zonder deze dekking zijn verzekerd tot € 750.

Goed voorbereid naar Griekenland

Het actuele reisadvies voor Griekenland is om het verblijf goed voor te bereiden. Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt aan om voldoende contant geld mee te nemen om alle kosten van het verblijf in Griekenland tot terugkeer te dekken, inclusief onverwachte kosten. In de accommodaties zijn vaak kluisjes te huren om dit geld te bewaren.

Dekking geld verhoogd

Als je bij het afsluiten van de reisverzekering een dekking voor contant geld hebt afgesloten is verlies of diefstal van geld of reischeques tijdens de reis verzekerd. Gezien de huidige situatie in Griekenland is deze dekking nu tijdelijk verhoogd met € 750. Verzekerden die deze dekking niet hebben afgesloten zijn verzekerd tot maximaal € 750.

De uitgebreide dekking geldt vanaf maandag 29 juni en loopt in ieder geval tot en met zondag 5 juli 2015 voor alle verzekeringen die zijn afgesloten voor maandag 29 juni. Daarna wordt opnieuw bekeken hoe de situatie in Griekenland zich ontwikkelt.

Aangifte

In geval van schade moet je wel kunnen aantonen dat je contant geld bij je had (bijvoorbeeld door middel van een pinbewijs) en moet je aangifte doen bij de lokale politie.

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een email naar: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Categoriën: Nieuws, Reisverzekeringen

Tags: , ,

Kies je reis- of annuleringsverzekering