Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Hotel in Spanje favoriet bij Nederlanders

Net als andere jaren is Spanje voor een verblijf in een hotel het populairste vakantieland. Ongeveer een kwart van de Nederlandse boekers kiest voor een hotel in Spanje. Op de tweede plaats staat Italië met ongeveer vijftien procent en Griekenland staat met zes procent van de Nederlandse hotelboekers op de derde plaats, dat blijkt uit hotelvergelijkingssite Trivago.

Het aantal Nederlanders dat voor een hotel in Spanje koos is de afgelopen twee jaren iets gedaald; in 2013 kozen 29,41% van de Nederlandse hotelbezoekers voor Spanje, in 2015 was dit slechts 24,40%. Dit jaar is Spanje met 26,86% weer iets populairder.

Italië krijgt 5% meer Nederlandse hotelbezoekers dan vorig jaar. Italië is de afgelopen jaren populairder geworden als hotelbestemming. In 2013 koos 12,36% van de Nederlanders voor een hotel in Italië; deze zomer is dat 14,48%.

In 2013 en 2014 was Turkije met meer dan 7% van de Nederlandse hotelboekers de op twee na populairste hotelbestemming. Nu is dan nog maar 5%, en zakt Turkije naar een vierde plaats.

hotel-boeken

In Duitsland, Oostenrijk en ook in Kroatië werden in de zomer van 2013 anderhalf procent van de hotelvakanties van Nederlanders geboekt. In 2016 kiezen 2,3% van de Nederlandse boekers voor een hotel in Kroatië; een stijging van 51%. Meer dan 3% van de Nederlandse boekers kiest in 2016 voor Oostenrijk, en Duitsland was de afgelopen twee jaar goed voor 3,5% van de Nederlandse hotelgangers; Stijgingen van respectievelijk 93% en 107%.

Voor de zomervakantie een hotel in eigen land boeken is de afgelopen drie jaar een stuk populairder geworden. In 2013 koos ruim 1% van de hotelgangers voor Nederland; in 2016 is dat bijna 3%. Nederland is voor een hotelvakantie minder populair dan de traditionele zuidelijke vakantielanden, maar toch groeien hotelvakanties in eigen land in populariteit.

Populairste regio’s en steden

De drie populairste regio’s voor een hotelvakantie zijn voor Nederlanders de Balearen, Catalonië en de Canarische Eilanden. Alle drie Spaanse bestemmingen. Met Barcelona op één en Palma de Mallorca op de tweede plaats staat Spanje eveneens hoog in het steden klassement. De derde hotelstad voor een zomervakantie is New York City.

De 25 populairste steden en regio’s onder Nederlanders voor een hotelvakantie in de zomer.

steden-hotelboekers

De data achter dit artikel is gebaseerd op zoekinformatie van het Nederlandse trivago platform, verzameld tussen 1 januari en 30 juni van dit jaar. Er is gekeken naar zoekopdrachten voor de maanden juli en augustus voor een verblijf van minimaal 7 dagen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Categoriën: Nieuws

Tags: ,

Kies je reis- of annuleringsverzekering