Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Bijna miljoen Nederlanders naar het buitenland met kerstvakantie

Dit jaar gaan er, net zoals de afgelopen twee jaar, in totaal zo’n 1,8 miljoen Nederlanders weg met de kerstvakantie, zo verwacht NBTC Holland Marketing.

De helft, 900.000 Nederlanders, viert kerstvakantie in eigen land. De andere helft gaat naar het buitenland voor een (korte) kerstvakantie. De kerstvakantie vindt dit jaar in alle regio’s plaats van 19 december 2015 tot en met 3 januari 2016.

Kerstvakantie in eigen land stijgt iets

De kerstvakantie blijft een populaire periode om er tussenuit te gaan. Vergeleken met vorig jaar brengen iets meer Nederlanders de kerstvakantie in eigen land door (+50.000). Met name een bungalowvakantie met familie en/of vrienden is populair. Circa de helft van de binnenlandse vakanties wordt doorgebracht in een vakantiehuisje of -bungalow. Ongeveer een kwart van de Nederlanders kiest voor een hotelvakantie in eigen land.

Duitsland  en Belgie in trek als kerstvakantie bestemming

Zo’n 900.000 Nederlanders gaan naar het buitenland voor een (korte) kerstvakantie. Vergeleken met vorig jaar zijn dat er zo’n 50.000 minder. Duitsland blijft de meest populaire bestemming voor een buitenlandse vakantie. Bijna 30 procent van de vakanties vindt plaats bij onze oosterburen. Daarnaast zijn Oostenrijk, België en Frankrijk traditiegetrouw in trek voor een buitenlandse kerstvakantie.

Buitenlanders naar Nederland

In de kerstvakantie komen er naar verwachting enkele honderdduizenden buitenlandse toeristen naar ons land voor een (korte) kerstvakantie. Bijna de helft daarvan komt uit Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk.

N.b. Ga je naar het buitenland op vakantie? Denk er dan aan een reisverzekering af te sluiten!

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Categoriën: Nieuws

Tags: , ,

Kies je reis- of annuleringsverzekering