Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Pas op voor natuurgeweld in Mexico door orkaan Willa!

Ben je in Mexico of reis je er naar toe? Wees dan alert op mogelijke problemen door natuurgeweld. Deze week trekt de orkaan Willa over het gebied. Willa bereikt waarschijnlijk dinsdagmiddag (plaatselijke tijd) de westkust van Mexico.

Willa heeft zich ontwikkeld tot een orkaan van de vierde categorie. Dat betekent dat er zeer veel risico is op schade en overstromingen. De orkaan zal zich boven land in noordoostelijke richting bewegen. Het risico op schade en overstromingen blijft dan hoog.

De orkaan treft zeer waarschijnlijk havenstad Mazatlán aan de kust van de Golf van Californië, populair onder toeristen. Volgens het Mexicaans Meteorologisch Centrum, Servicio Meteorológico Nacional (SMN), trekt de orkaan daarna waarschijnlijk richting het noorden.

Tropische storm Vicente

Mexico krijgt ook te maken met tropische storm Vicente. Deze treft dinsdag de zuidwestkust van Mexico. Ook Vicente kan schade en overstromingen veroorzaken.

Bent u in de genoemde gebieden, volg dan de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten.

Meer informatie over reizen naar Mexico vindt je in het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken (zie Natuurgeweld).

Kies je reis- of annuleringsverzekering