Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

‘Nederlanders balen van de regen en willen naar Griekenland of Spanje’

reisverzekering EU-dekking

Slecht weer doet Nederlanders uitwijken naar Griekenland en Spanje. In de afgelopen week verdriedubbeling de boekingen voor Griekenland in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Als die trend zich doorzet, wordt Griekenland hét lastminute-land van deze zomer. Ook Spanje blijft onverminderd populair, dat blijkt uit cijfers van reisorganisatie TUI Nederland.  

In de laatste weken voor de vakantie is het zomerweer te koud en te nat voor de tijd van het jaar. Vele Nederlanders willen hun zomervakantie niet zien verregenen en zoeken een lastminute. Het totaal aantal boekingen afgelopen week steeg met 79% ten opzichte van dezelfde week voorgaand jaar.

Populair deze zomer zijn: Portugal, Kaapverdische eilanden en Curaçao. Griekenland is aan een inhaalrace bezig. Spanje staat vanaf de start van de zomervakantieboekingen al met ruime voorsprong op de eerste plaats. Het lastminute seizoen laat weliswaar een inhaalslag van andere landen zien, maar kan aan die eerste plaats niet meer tornen.

Dit jaar is Spanje zo populair dat de capaciteit  van sommige hotels tegen z’n grenzen aanloopt. Vooral de eilanden Gran Canaria, Mallorca en Tenerife verwelkomen grote aantallen Nederlanders komende zomer, zelfs ruim 40% meer dan vorig jaar.

Griekenland is de bestemming met meest explosief stijgende lastminutes. Daar zijn diverse redenen voor te geven; er zijn nog voldoende hotelkamers beschikbaar, er gelden bijzonder gunstige lastminute tarieven en Griekenland blijft een zeer aantrekkelijk vakantieland met vele mooie eilanden en een aangenaam klimaat. Het land staat stevig op een tweede plaats als populairste vliegbestemming deze zomer. Diverse reisorganisaties zetten extra vluchten in om aan deze lastminute vraag naar Griekenland te kunnen voldoen.

P.s.: Boek je een lastminute, vergeet dan niet om een reisverzekering af te sluiten!

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Categoriën: Nieuws

Tags: , , ,

Kies je reis- of annuleringsverzekering