Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Social media: Nederlanders willen niets missen op vakantieAllianz kortlopende reisverzekering

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Inclusief reisbagage dekking tot €4.000,-

Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Al voor €1,40 per dag in heel Europa goed verzekerd!

Ga je binnenkort op vakantie? Dan is de kans groot dat ook jij gemiddeld 2,5 uur per dag aan je smartphone geluisterd zit. Een kleine 10% van de Nederlanders is op vakantie zelfs meer dan 5 uur per dag bezig met social media.

Dat blijkt uit een onderzoek door Hotels.com

Dit wereldwijde onderzoek onder 9.200 reizigers uit 31 landen laat zien dat Nederlanders maar graag met social media bezig zijn tijdens een vakantie, omdat we bang zijn om iets te missen, oftewel last hebben van FOMO (Fear of Missing Out). Zo gebruiken Nederlandse vakantiegangers voornamelijk de volgende social-mediakanalen om voortdurend op de hoogte te blijven:

 1. Facebook (62%).
 2. YouTube (38%).
 3. Twitter (28%).
 4. Instagram (26%).
 5. Skype (25%)

Niets willen missen

Nederlanders blijken extreem gevoelig voor FOMO. Zeker 48% van de Nederlanders reizigers checkt tijdens vakantie updates en nieuws van vrienden op social media. Wie doet wat, waar en met wie? Een kwart geeft aan dat ze reageren op berichten van vrienden om niets te missen terwijl ze op vakantie zijn. Keep your friends close, keep your smartphone closer.

Opscheppen over de vakantie

Ook hebben we er een handje van om zelf op te scheppen door een mooi vakantiekiekje op social media te plaatsen. Maar liefst een derde van de Nederlanders geeft toe dat zij wel eens een foto plaatsen om de thuisblijvers jaloers te maken. Ook checkt 10% geregeld in bij een coole plek om te laten zien hoe fantastisch hun vakantie is. Zeg eens eerlijk, doen we dit stiekem niet allemaal?

Smartphone checken

Hoewel we allemaal roepen dat we op vakantie zo heerlijk tot rust willen komen en de boel de boel willen laten, blijkt dat in werkelijkheid lastiger dan gedacht. Ons app-gedrag laat zien dat we op reis onze familie en vrienden niet los kunnen laten. Nederlanders zijn op vakantie vooral geïnteresseerd in het bijhouden van social media, het lezen van het nieuws en appen met het thuisfront. Dus duiken we in plaats van in het zwembad massaal in onze smartphone om deze vijf populairste soorten apps tijdens het reizen te checken:

 1. Social media-apps (48%).
 2. Nieuwsapps (29%).
 3. Apps voor messaging/e-mail (28%).
 4. Reisapps (28%).
 5. Muziek- en entertainmentapps (27%).

Even niet bezig met thuis

Nederlanders pakken hun smartphone er op reis net zo vaak bij om social media te checken als om inspiratie op te doen (31%). Als we op vakantie bezig zijn met wat eigenlijk de bedoeling is – namelijk vakantie vieren – zoeken we informatie op om onze honger en reislust te stillen. We zijn namelijk het meest geïnteresseerd in restaurants en bezienswaardigheden. Krijg je gewoon trek van al die toeristische trekpleisters bezoeken? Dan ben je niet de enige! Kijk maar eens naar de populairste content waar Nederlanders op vakantie naar zoeken:

 • Restaurants en leuke marktjes (47%).
 • Bezienswaardigheden (47%).
 • Kaarten en routebeschrijvingen (31%).
 • Info over het lokale OV (22%).
 • Musea en kunstgalerieën (20%).
 • Bars (20%).

Bekijk mobiletraveltracker.hotels.com voor meer informatie over de Mobile Travel Tracker van Hotels.com.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Categoriën: Nieuws

Tags: , ,

Kies je reis- of annuleringsverzekering