Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Met een Nederlands paspoort kan je visumvrij naar 122 landen reizen

Met een Nederlandse paspoort kan je maar liefst zonder visum naar 122 landen reizen en in 33 landen een visum bij aankomst krijgen zonder aanvraag vooraf. Het Nederlandse paspoort behoort daarmee tot de waardevolste reisdocumenten ter wereld. Dat blijkt uit de Passport Index 2017 van adviesbureau Arton Capital.

Duitsers mogen ook blij zijn met hun paspoort het geeft visumvrij toegang tot 158 landen. Alleen het paspoort van Singapore is nog waardevoller, zij hoeven voor 159 landen geen visum aan te vragen. Het minst waardevol is het paspoort van Afghanistan, deze geeft slechts visumvrij toegang tot 22 landen.

Visumvrij reizen

Jaarlijks verschilt het aantal landen waar je visumvrij naar toe kan reizen. Voor bezitters van een Singaporees paspoort is de laatste twee jaar het aantal visumvrije bestemmingen met 16 landen toegenomen. Singapore is zelf ook erg soepel voor buitenlanders, 163 nationaliteiten mogen het land in reizen zonder eerst een visum aan te vragen

Dat is wel anders met Europese landen. Nederland en andere Schengen lidstaten zijn veel strenger. Naar Nederland visumvrij reizen kan maar door paspoorthouders 93 landen. Maar het kan nog strenger. Slechts paspoorthouders uit 43 landen kunnen visumvrij reizen naar de VS maar dan moeten ze wel eerst een online een ESTA reistoestemming aanvragen.

Visum aanvragen? Sluit een annuleringsverzekering af!

Reis je naar een visumplichtig land en heb je nog geen visum, dan is het verstandig om direct na het boeken van je reis een annuleringsverzekering van Allianz Assistance af te sluiten. Mocht het visum geweigerd worden dan kan je kosteloos je reis annuleren.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Categoriën: Nieuws

Tags: , ,

Kies je reis- of annuleringsverzekering