Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Nederlandse toerist krijgt drie maanden cel voor heiligschennis in Myanmar

De 30 -jarige Klaas H. uit Friesland, krijgt drie maanden cel in Myanmar voor heiligschennis. Hij heeft ook een boete van 105 dollar gekregen, die al voldaan is. Daarmee voorkomt hij dat er dwangarbeid moet worden verricht. 

Het is nog onduidelijk of hij in beroep gaat tegen zijn toch wel forse gevangenisstraf. Zijn voorarrest worden van de drie maanden afgetrokken.

De 30-jarige man trok enige tijd geleden een stekker uit een versterker die werd gebruikt bij een boeddhistisch ritueel. Hij zei dat hij dat deed omdat hij door het lawaai niet kon slapen. Zijn hotel stond vlak bij de tempel. Hij liep het gebouw waar het lawaai vandaan kwam binnen op zijn schoenen, en vroeg of het wat zachter kon. Toen daar niet op gereageerd werd trok hij de stekker uit de geluidsinstallatie.

Hij verklaarde bij een eerdere zitting dat hij erg veel spijt had en dat hij niet wist dat hij een tempel was binnengegaan.

Bron: NOS.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Categoriën: Nieuws

Tags: ,

Kies je reis- of annuleringsverzekering