Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Vorig jaar nieuw record luchtvaart: 4,1 miljard mensen stapten op het vliegtuig

Steeds meer reizigers kiezen voor het vliegtuig. Wereldwijd vervoerde luchtvaartmaatschappijen in 2017 meer dan 4,1 miljard passagiers. Dat blijkt uit cijfers van de luchtvaartorganisatie van de Verenigde Naties, de ICAO.

Ten opzichte van 2016 groeide het aantal luchtreizigers met 7,1 procent. De groei is voornamelijk terug te voeren op de economische groei in grote delen van de wereld, in combinatie met lage ticketprijzen. De prijzen van vliegtickets bleven laag door de relatief goedkope brandstof.

In Zuid-Amerika groede het aantal passagiers met 10 procent het hardst, gevolgd door Azië/Oceanië met 9,6%.

In Europa zagen vooral prijsvechters een flinke groei van het aantal passagiers. Budgetmaatschappijen zijn in Europa goed voor ongeveer een derde van het totale aantal vervoerde passagiers.

De luchtvaartindustrie was in 2017 goed voor een bedrijfsresultaat van rond 60 miljard dollar en een operationele marge van 8,0%, dat is ook een nieuw record.

Indien de wereldwijde economie blijft aantrekken verwacht de Wereldbank een verder groei van de luchtvaart in 2018.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Categoriën: Nieuws

Tags: , ,

Kies je reis- of annuleringsverzekering