Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Reisadvies Thailand: Roken op stranden en elektronische sigaret verboden

Het ministerie van buitenlandse zaken heeft vandaag het reisadvies voor Thailand aangepast: Vanaf november 2017 is roken op populaire stranden in Thailand strafbaar. Ook de invoer van elektronische sigaretten en vullingen is strafbaar in Thailand.

Zie voor meer informatie: www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/thailand

Rookverbod Thaise stranden

Sinds 1 november geldt op 24 stranden in 15 provincies een rookverbod, waaronder het strand van Hua Hin, Phuket en delen van het strand op Koh Tao en Koh Samui. Op overtreding staat een maximum gevangenisstraf van 1 jaar en/of een boete van 100.000 baht (ongeveer € 2.600,-).

De komende drie maanden worden overtreders niet bestraft, maar krijgen zij een waarschuwing, zo laat het ministerie van Milieu weten. Wanneer het verbod effect heeft, zal het ook worden toegepast op andere stranden.

De belangrijkste reden voor het verbod is de vervuiling door achtergebleven peuken op het strand. Op een aantal stranden worden rookcabines geplaatst waar verstokte rokers terecht kunnen.

Elektronische sigaret

Elektronische sigaretten of e-sigaretten zijn al sinds 2014 verboden in Thailand. Overtreding kan je een flinke boete opleveren van 20.000 baht (omgerekend ongeveer 520 euro). Je kan ook gearresteerd worden en zelfs een gevangenisstraf krijgen.

Reizigers die naar Thailand komen, wordt met klem geadviseerd om geen elektronische sigaretten mee te nemen, noch voorwerpen of apparatuur die met e-sigaretten te maken hebben: zoals de vloeistof die in het apparaat wordt gebruikt.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Categoriën: Nieuws

Tags: , ,

Kies je reis- of annuleringsverzekering