Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Senioren vaker gewond tijdens wintersport

Dit wintersportseizoen zijn ruim achthonderd Nederlanders gewond geraakt op skipistes, ongeveer evenveel als vorig seizoen. Opvallend is dat er meer ouderen en minder jongeren, medische hulp moesten inroepen. De oorzaak hiervan is onbekend, aldus reisverzekeraar en hulpverlener Allianz Global Assistance. 

Dit jaar waren er ook meer knieblessures dan andere jaren. Andere veel voorkomende verwondingen bij wintersporters zijn gebroken armen, benen en letsel aan rug of hoofd.

Allianz Global Assistance noemt het opvallend dat er in Oostenrijk veel Nederlandse wintersporters in privéklinieken zijn behandeld. Daar kregen ze te horen dat alles voor hen geregeld zou worden en ze zelf verder niets hoefden te doen. Dat lijkt goed, maar helaas blijkt vaak later dat de eigen verzekeraar die kosten helemaal niet vergoedt. Een gipsvlucht naar Nederland zou dan veel goedkoper zijn geweest.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering