Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Vakantie ansichtkaart nog steeds populair bij Nederlanders

De zomervakantie staat voor de deur, maar wie stuurt er nog een echte vakantiekaart vanaf de vakantiebestemming? Verrassend genoeg stuurt 2 op de 3 Nederlanders nog een kaart vanaf het vakantieadres.

Dat blijkt uit een zomer enquête, gehouden onder bijna 10.000 personen door Hallmark.

Ouderwetse ansichtkaartjes zijn favoriet bij 83% van de vakantiegangers. Omdat men bang is dat de kaarten te laat aankomen en omdat vakantiefoto’s graag gedeeld worden maakt 14% gebruik van een online kaarten bezorgdienst. Ruim 89% houdt het thuisfront op de hoogte via WhatsApp en 41% verlangt naar een warm stemgeluid en grijpt naar de telefoon voor een belletje. Ouders zijn nog altijd favoriet als het gaat om contact met het thuisfront!

Omdat Nederlanders toch last van heimwee hebben naar ons kikkerlandje, neemt 1 op de 4 een zak drop mee op vakantie. Offline gaan tijdens de vakantie is een wens van velen (63%), maar het lukt nog niet echt om internet uit te laten op vakantie. Maar liefst 92% kijkt minstens één keer per dag op de telefoon.

Bijna 55% zegt dat ze toch online gaan om sociale media en WhatsApp te checken, ondanks dat ze het liefst een offline vakantie zouden willen om lekker te genieten van het vakantiegezelschap. Zeker 46% vindt dan ook de telefoonoplader het belangrijkste in de vakantiekoffer en wint het dan ook ruim van de credit card.

Categoriën: Nieuws

Tags:

Kies je reis- of annuleringsverzekering