Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Op vakantie buiten Europa? Ziektekosten niet meer vergoed vanuit basispakket

Wie op vakantie gaat buiten Europa, kan vanaf 2017 beter ook een reisverzekering met dekking voor medische kosten afsluiten. Zorgkosten die buiten Europa gemaakt worden, vallen dan niet meer onder het basispakket.

Vanaf 1 januari 2017 worden zorgkosten van mensen die tijdelijk buiten Europa verblijven (zoals vakantiegangers) niet meer vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Dat is vandaag besloten in de ministerraad.

Door deze zorgkosten niet meer te vergoeden, wil het kabinet 60 miljoen euro besparen. Op dit moment wordt nog een deel van de ziektekosten in het buitenland vergoed tot het niveau in Nederland, maar dat gaat veranderen.

Van het kabinet hoeven zorgkosten die buiten Europa worden gemaakt, niet collectief te worden vergoed. Wie buiten Europa reist, is aangewezen op een aanvullende reisverzekering.

Bron: Rijksoverheid.nl

 

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering