Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Ruim 4 miljoen buitenlanders bezoeken Nederland deze zomer, meest Belgen en Duitsers

De zomer trekt zo’n 4,1 miljoen buitenlandse bezoekers. Dit zijn er 6% meer ten opzichte van afgelopen jaar. Ruim 4,5 miljoen Nederlanders gaan in eigen land op korte of lange zomervakantie, 2% meer ten opzichte van 2017.

Naar verwachting besteden de buitenlandse en Nederlandse vakantiegangers samen meer dan 4 miljard euro tijdens de zomermaanden juli en augustus, aldus NBTC Holland Marketing.

Veel Duitsers en Belgen trekken naar ons land

Nederland ontvangt vooral bezoekers uit Duitsland en België. Vooral Duitsers zien Nederland als een gastvrije, ontspannen en goed bereikbare bestemming met een gevarieerd aanbod aan sport- en culturele activiteiten. Voor Belgen is Nederland de op een na populairste vakantiebestemming. Belgen vinden ons land familievriendelijk en ideaal voor fietsvakanties.

Strand- en cultuurvakantie

Zowel Duitsers als Belgen zijn enthousiast over de Nederlandse kust. Naast de kust die al jaren populair is bij bezoekers uit de buurlanden, zullen de bezoekers naar verwachting ook culturele uitstapjes maken. Musea in de buurt van de kust, zoals in Leiden en Den Haag, en in de Culturele Hoofdstad Leeuwarden 2018 zijn dit jaar populair.

Zomervakantie

In Duitsland begint de vakantie voor de grootste regio Noordrijn-Westfalen 16 juli en duurt tot 28 augustus. In België is de zomervakantie van 1 juli tot 31 augustus. In Nederland vindt de zomervakantie, zoals altijd, gespreid plaats. Regio Zuid heeft als eerste zomervakantie van 7 juli tot 19 augustus. Regio Midden van 14 juli tot 26 augustus en regio Noord van 21 juli tot 2 september.

Kies je reis- of annuleringsverzekering