Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Wintersportvakantie vooral in trek bij veelverdieners

Wintersport is vooral populair bij huishoudens met een bruto inkomen van meer dan twee keer modaal. In de winter van 2015 gingen bijna 900.000 Nederlanders op wintersportvakantie, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Sommige vakantiegangers gaan vaker dan een keer per jaar op wintersport waardoor in totaal 980.000 keer de sneeuw werd bezocht door Nederlanders. Een jaar eerder gingen Nederlanders nog 50.000 keer minder.

Sinds 2005 neemt het aantal wintersportvakanties geleidelijk af. In dat jaar gingen Nederlanders nog bijna 1,3 miljoen keer op wintersport.
De wintersportvakantie maakte ruim 7 procent uit van het totaal aan toeristische vakanties van Nederlanders in de winterperiode van 2015.

Ruim 9 op de 10 wintersporters jonger dan 55 jaar brengen de vakantie door met alpineskiën of snowboarden. Nog geen 5 procent van hen noemt wandelen of langlaufen als belangrijkste activiteit.

Ruim 90 procent van de wintersportvakanties in 2015 was een lange vakantie, met vier of meer overnachtingen. De populairste bestemming was opnieuw Oostenrijk (52 procent), gevolgd door Frankrijk (17 procent) en Duitsland (13 procent). Een grote meerderheid – ruim 8 op de 10 – reisde met de auto om vervolgens te gaan skiën (78 procent), snowboarden (10 procent) of wandelen (10 procent).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering