Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Autopech Verzekering met vervangend vervoer v.a. € 2,06 p/m

Reisverzekering met pechhulp

De Autopech Verzekering van Allianz Global Assistance is de beste garantie bij pech en andere onvoorziene omstandigheden op de weg! Vanaf slechts € 2,06 per maand blijf je altijd mobiel bij autopech, dankzij vervangend vervoer zonder extra kosten.

Allianz Global Assistance is de grootste hulpverlener en reisverzekeraar ter wereld. Ongeveer 2,5 miljoen auto’s en motoren in Nederland rekenen op de hulpverlening van Allianz Global Assistance bij pech of een ongeval. 

Complete Autopechhulp met gratis vervangend vervoer tot 30 dagen

De Pechhulp Verzekering is een all-in verzekering je betaalt geen aparte premie voor vervangend vervoer. Sta je met jouw auto of motor met pech langs de weg? Dan kan je 24 uur per dag, 7 dagen per week, bellen met de Alarmcentrale van Allianz Global Assistance, zij hebben een groot gecontracteerd netwerk van universele hulpdiensten, verhuurders en autobedrijven. De aanrijtijd is gemiddeld 35 minuten, je wordt dus altijd snel en professioneel geholpen.

Met de Pechhulp Verzekering heb je, in geval van pech met de auto of motor, recht op vervangend vervoer. Binnen Nederland is dit maximaal van de categorie B*. Buiten Nederland zelfs gelijkwaardig, als dat nodig is, bijvoorbeeld om meer personen of bagage te kunnen vervoeren dan met een auto uit categorie B mogelijk is. In het buitenland beschikt Allianz Global Assistance bovendien over een eigen vloot van vervangende auto’s. Deze zijn veelal uitgerust met trekhaak en ‘s winters met skibox en winterbanden. En dat is wel zo handig als jij tijdens je vakantie weer snel op weg wilt.

*Het type auto kan per verhuurmaatschappij verschillen

De AutoPech Verzekering biedt directe hulp en zorgt dat je altijd veilig thuiskomt

Je blijft mobiel met de Pechhulp Verzekering van Allianz Global Assistance ondanks autopech en dat komt altijd ongelegen. Je staat in de brandende zon, in de regen, de vrieskou of op een donkere landweg en je auto doet niets meer. Wat dan? Je belt de alarmcentrale van Allianz Global Assistance die 24-uur per dag bereikbaar is en zij sturen professionele hulp. Gemiddeld is er binnen 35 minuten een monteur bij je. Deze repareert je auto. Lukt dat niet dan wordt jouw auto naar de plek gebracht waar jij wilt, je garage of dealer. Natuurlijk wordt jij en eventuele andere inzittenden veilig thuisgebracht.

Kortom, afhankelijk van de aard van de pech, mag je van Allianz Global Assistance het volgende verwachten, zowel in Nederland als elders in Europa:

Pechhulp in Nederland Pechhulp in het buitenland
Reparatie ter plekke Reparatie ter plekke
Of: versleping naar garage Of: versleping naar adres van keuze Bij reparaties tot 48 uur: hotelovernachting
Vervoer naar huis van inzittenden Langer dan 48 uur: maximaal 30 dagen vervangend vervoer
Vervangend vervoer, maximaal 2 dagen Zo nodig: auto of motor naar Nederland gebracht

Pechhulp aanhangwagen

Veel Nederlanders gaan op vakantie met een vouwwagen of caravan, daar wil je onderweg zeker geen problemen mee krijgen. Met de Aanhangwagen module ben je verzekerd van de beste hulp bij pech onderweg, ook wanneer de aanhanger uitvalt. Indien mogelijk wordt de aanhanger ter plaatse gerepareerd. Mocht dit niet lukken, dan verzorgt Allianz Global Assistance het transport naar de dichtstbijzijnde professionele hulpdienst. Kan de aanhanger niet binnen 48 uur gerepareerd worden, dan zorgen zij voor passende vervanging. Wanneer je tijdens de reparatie een vervangende verblijfplaats nodig hebt, dan wordt dat geregeld en vergoedt.

Pechhulp ook voor de motor

De Pechhulp Verzekering is tevens beschikbaar voor motoren. Met de bekende deskundigheid en professionaliteit wordt ook de pech aan je motor verholpen. Daarnaast krijg je bij de Pechhulp Verzekering indien noodzakelijk een vervangende motor, zelfs in het buitenland.

Oudere auto? Geen punt!

Met een oudere auto heb je meer kans op autopech. Desondanks kun je gewoon een Pechhulp Verzekering afsluiten bij Allianz Global Assistance.

Hoe sluit ik pechhulp af?

De Pechhulp Verzekering van Allianz Global Assistance is hier af te sluiten voor minimaal 1 jaar. Met deze verzekering kan je rekenen op snelle en professionele hulp bij pech met je auto of motor, 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Je kunt kiezen voor pechhulp alleen in Nederland (in- of exclusief je woonplaats), maar ook in het buitenland. De verzekering kan niet eerder ingaan dan op de vijfde dag nadat deze is aangevraagd. De Pechhulp Verzekering is alleen af te sluiten voor een auto of motor met een Nederlands kenteken. Het totaal belast gewicht mag niet meer zijn dan 3.500 kg.

Premies Autopechhulp verzekering

De goedkoopste pechhulp verzekering is samen te stellen naar eigen wens. Zo kun je kiezen voor Pechhulp in Nederland met of zonder hulp in je woonplaats. Ga je met de auto op vakantie? Kies dan voor Pechhulp Europa. Een toercaravan, vouwwagen, bagagewagen of trailer is ook voordelig mee te verzekeren:

Leeftijd voertuigNederland
Zonder woonplaatsMet woonplaats
0 - 3 jaar€ 2,06€ 3,78
4 - 7 jaar€ 2,41€ 4,47
8 - 11 jaar€ 3,10€ 5,50
12 - 15 jaar€ 4,47€ 7,22
Nederland en Europa
0 - 3 jaar€ 4,12€ 5,85
4 - 7 jaar€ 4,47€ 6,53
8 - 11 jaar€ 5,16€ 7,57
12 - 15 jaar€ 6,53€ 9,29
- Extra module voor de auto: Aanhanger € 0,75
- Extra module voor de motor: Vervangende motor € 1,87
De premies zijn exclusief assurantiebelasting.

Autopech Verzekering snel en voordelig geregeld!

Je kan hier snel en eenvoudig een Pechhulp Verzekering afsluiten. De polis onvang je direct per e-mail.

Veel gestelde vragen Pechhulp verzekering

Hieronder staan een aantal veel voorkomende vragen en antwoorden.

Is de Pechhulp Verzekering kenteken- of persoonsgebonden?

De Pechhulp Verzekering van Allianz Global Assistance is kentekengebonden. Dat betekent dat de verzekering voor een specifieke auto of motor geldt. Als je meerdere voertuigen hebt, kan er per auto of motor een verzekering afgesloten worden. Het voordeel van een kentekengebonden verzekering is, dat iedereen die in de auto rijdt een beroep kan doen op pechhulp bij problemen onderweg.

Wat te doen als ik pech heb? En hoe lang moet ik wachten op hulp?

Indien je Pech hebt kan je contact opnemen met de alarmcentrale op (020) 8512294. De hulpverleners zijn 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar. Wanneer je pech krijgt, staat het netwerk van professionele hulpverleners klaar om je zo snel mogelijk weer op weg te helpen. De aanrijtijd van de pechhulpdienst is gemiddeld 35 minuten.

Waar ben ik verzekerd? En in welke Europese landen?

Op het polisblad staat waar je verzekerd bent. De mogelijke gebieden zijn:

 • Nederland zonder eigen woonplaats;
 • Nederland met eigen woonplaats;
 • Nederland en Europa zonder eigen woonplaats;
 • Nederland en Europa met eigen woonplaats.

Als Europa op de polis staat, ben je verzekerd in de volgende landen: Albanië, Andorra, België, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Fyrom (Macedonië), Gibraltar, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroätie, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal (met uitzondering van de Azoren en Madeira), Roemenië, San Marino, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje (met uitzondering van Canarische Eilanden en de Balearen), Tsjechië, Turkije (Europese deel), Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Wit-Rusland, IJsland, Zweden, Zwitserland.

Welke hulp krijg je met een Autopech Verzekering?

Wanneer je een Pechhulp Verzekering van Allianz Global Assistance hebt afgesloten en je komt in Nederland of het buitenland met pech te staan, krijg je direct professionele hulp ter plekke. Mocht reparatie ter plekke niet mogelijk zijn dan wordt je auto naar de dichtstbijzijnde garage gebracht of eventueel naar een adres naar keuze. Uiteraard wordt er gezorgd voor vervoer naar huis voor de inzittenden. Mocht reparatie wat langer duren dan kun je tot maximaal twee dagen vervangend vervoer krijgen.

Autopechhulp verzekering Allianz Global Assistance NL excl. woonplaats NL incl.woonplaats NL + Europa excl. woonpl. NL + Europa incl. woonpl.
Aantal keer recht op service 7x 7x (max. 5 in woonplaats) 7x 7x (max. 5 in woonplaats)
Uitsluiting ivm leeftijd auto of zakelijke gebruik Nee Nee Nee Nee
Incl. immobilisatie door eigen toedoen Ja Ja Ja Ja
Vervangend vervoer Ja Ja Ja Ja
Transport Ja Ja Ja Ja
Pers.gebonden/kentekengebonden Kenteken Kenteken Kenteken Kenteken

Pechhulp binnenland

Hulp in woonplaats Nee Ja Nee Ja
Hulp ter plaatse Ja Ja Ja Ja
Reparatie aan aangekoppelde aanhanger N.v.t. N.v.t. N.v.t. Ja, mits meeverzekerd
Transport dichtstbijzijnde garage/hulpdienst Ja Ja Ja Ja
Transport naar een adres in Nederland Ja Ja Ja Ja
Transport incl. aangekoppelde aanhanger Ja Ja Ja Ja
Vervoer inzittenden Ja Ja Ja Ja
Vervangend chauffeur Ja Ja Ja Ja
Vervangend vervoer Ja Ja Ja Ja
Duur inzet vervangend vervoer Max. 2 werkdagen Max. 2 werkdagen Max. 2 werkdagen Max. 2 werkdagen
Hotelovernachting Ja Ja Ja Ja

Pechhulp buitenland

Hulp ter plaatse Ja Ja
Reparatie aan aangekoppelde aanhanger N.v.t. Ja, mits meeverzekerd
Transport dichtstbijzijnde garage/hulpdienst Ja Ja
Transport incl. aangekoppelde aanhanger Ja Ja
Transport naar een adres in Nederland Ja Ja
Toezenden van onderdelen Ja Ja
Kosten onderdelen Nee Nee
Vervoer inzittenden Ja Ja
Vervangend chauffeur Ja Ja
Vervangend vervoer Ja Ja
Duur inzet vervangend vervoer Max. 30 dagen Max. 30 dagen
Stallingskosten Ja Ja
Hotelovernachting Ja Ja

Toelichting tabel Pechhulp verzekering Allianz Global Assistance

 • Onder immobilisatie door eigen toedoen vallen bijvoorbeeld een lege accu, verkeerd getankte brandstof of een lekke band.
 • Deze tabel geeft een overzicht van een aantal dekkingen en is indicatief en niet volledig. De voorwaarden van de verzekering zijn dat wel, lees deze voor het afsluiten van de verzekering.
 • Maak voor de meest actuele premies altijd een premieberekening.
 • Er kunnen aan dit overzicht geen rechten worden ontleend.

Nederlandse monteurs

Allianz Global Assistance Pechhulp heeft servicepunten op populaire buitenlandse vakantiebestemmingen. Op de servicepunten zijn Nederlandse monteurs beschikbaar om gestrande reizigers ter plekke te helpen. Het blijkt dat circa 80% van de pechhulpen ter plaatse verholpen kan worden door de eigen monteurs. Verzekerden kunnen het probleem in het Nederlands vertellen en andersom kan een monteur in het Nederlands uitleggen wat het probleem is en of het gemakkelijk opgelost kan worden. Tevens beschikt Allianz Global Assistance over een vloot eigen huurauto’s (met trekhaak) en/of skibox in het buitenland.

Eigen vloot huurauto’s

De eigen vloot huurauto’s van Allianz Global Assistance heeft zijn waarde al bewezen. Veel Nederlanders reizen met een caravan of vouwwagen achter de auto naar het buitenland. Bij pech en indien de auto niet op korte termijn gerepareerd kan worden, is een vervangende auto met een trekhaak nodig. Echter een huurauto met een trekhaak is vrijwel nergens bij de grote verhuurbedrijven in Europa te krijgen. Allianz Global Assistance Pechhulp heeft de beschikking over honderden eigen huurauto’s in het buitenland, vrijwel allemaal uitgerust met een trekhaak. Hiervan maken gestrande Nederlanders volop gebruik. De huurauto’s zijn verdeeld over meer dan twintig depots in Europa.

Waarom Allianz Global Assistance?

Pechhulp bij Allianz Global Assistance is een prima keuze. De belangrijkste redenen:

 • Wereldwijd marktleider in hulpverlening.
 • Eigen Alarmcentrale, 24/7 bereikbaar.
 • Ruim 2 miljoen auto’s in Nederland al verzekerd van hulp bij pech of ongeval.
 • Winnaar Gouden Schild: categorie Schadeservice van het jaar!

Vragen?

Stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl of bel ons: 055 540 04 08 (op kantooruren tijdens werkdagen).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering