Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Autovakantie? Reisverzekering voor automobilisten

Reisverzekering voor automobilisten

Voor een autovakantie in Europa hebben wij een uitstekende kortlopende reisverzekering met hulp voor automobilisten. Met deze dekking ben je verzekerd voor het uitvallen van de bestuurder en ook bij het uitvallen van het motorrijtuig door pech, diefstal of een ongeval.

De premie voor de extra dekking, die wij adviseren bij een autovakantie, bedraagt eenmalig slechts € 13,75 en kan je meeverzekeren op de kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance.

Autovakanties

Ieder jaar gaan er ruim vier miljoen Nederlanders met de auto op vakantie naar o.a. Frankrijk, Duitsland, Italië en Oostenrijk. Helaas krijgt één op de vijf automobilisten in het buitenland met autopech te maken. De relatief hoge temperatuur in Europa speelt een belangrijke rol bij de mankementen. Denk aan accu’s die niet meer in goede conditie zijn, zij leggen al snel het loodje bij extreme hitte. Daarnaast worden ze ook nog eens extra belast door bijvoorbeeld de airconditioning. Filerijden bij hitte kan zorgen voor gebrek aan koeling voor de motor. Het is daarom van belang om voor je vakantie een goede reisverzekering af te sluiten die er voor zorgt dat je verzekerd bent bij autopech en andere problemen.

Reisverzekering voor een autovakantie in Europa

De basisdekking voor deze reisverzekering voor een autovakantie, bestaat uit de volgende dekkingen:

 • Reisbagage: verlies/diefstal van kostbaarheden, voorwerpen of reisdocumenten (totaal max. € 4.000,-).
 • S.O.S. hulpverlening: geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie.

Uitval van je auto is verzekerd!

Met de kortlopende reisverzekering kan je gerust beginnen aan je autovakantie. Zo ben je goed verzekerd voor de kosten van een vervangende auto, indien deze uitvalt door pech, een ongeval of diefstal. Zo ben je onder meer verzekerd als het voertuig verloren gaat of defect raakt door een mechanisch/elektrisch mankement en deze niet binnen twee werkdagen gerepareerd kan worden. In dat geval vergoedt Allianz Global Assistance:

 • De reiskosten per trein vanaf de plek van pech/ongeval naar de vakantiebestemming en de treinreis terug naar de woonplaats in Nederland.
 • De kosten van huur van een soortgelijk vervangend motorrijtuig bij een officieel verhuurbedrijf.
 • De noodzakelijke extra verblijfkosten in de plaats waar het motorrijtuig gerepareerd wordt. Deze vergoeding wordt ook verleend bij het uitvallen gedurende een kortere periode of indien een vervangend motorrijtuig niet op de dag van het uitvallen van het motorrijtuig beschikbaar is.
 • De kosten van vervoer van en naar het logiesverblijf, het officiële verhuurbedrijf en/of het bedrijf waar het motorrijtuig gerepareerd wordt.

De hoogte van de vergoedingen lees je in de verzekeringsvoorwaarden. Wanneer je een beroep wilt doen op je reisverzekering en vervangend vervoer wilt, moet je altijd eerst contact opnemen met de alarmcentrale. Denk er ook aan altijd een creditcard mee te nemen voor de huur van de vervangende auto.

Extra dekking automobilistenhulp voor je autovakantie

Wil je helemaal goed verzekerd zijn tijdens jouw autovakantie? Sluit dan ook de uitbreiding automobilistenhulp af. Dat kost slechts eenmalig € 13,75 en is geldig in heel Europa. Met Automobilistenhulp op de kortlopende reisverzekering zorg je er voor dat je altijd mobiel blijft tijdens je vakantie. Gebeurt er iets op weg naar jouw vakantiebestemming, tijdens je vakantie of op weg terug dan ontvang je direct hulp van de alarmcentrale van Allianz Global Assistance (24-uur per dag bereikbaar). Je bent onder meer verzekerd voor:

 • Het inzetten van een vervangende chauffeur of het gebruik maken van een autotransporter, indien de verzekerde bestuurder door ziekte, ongeval het voertuig niet kan of mag besturen.
 • Het terugbrengen (repatriëring) van het motorrijtuig en/of aanhanger naar Nederland.
 • Noodreparatie langs de weg, berging en vervoer.
 • Bewaking van het motorrijtuig en/of aanhanger.
 • Toezending vervangende onderdelen.

De automobilistenhulp is geldig in landen die op het internationaal verzekeringsbewijs (IVB) van uw autoverzekering (groene kaart) staan: Andorra, België Bulgarije, Cyprus, Duitsland, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, San Marino, Servië, Slovenië, de Slowaakse Republiek, Spanje, de Tsjechische Republiek,Roemenië, het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland, Zweden, Zwitserland en Vaticaanstad.

Kortlopende reisverzekering met automobilistenhulp afsluiten

Het afsluiten van een kortlopende reisverzekering met automobilistenhulp voor je autovakantie gaat snel en eenvoudig. Kies voor een kortlopende reisverzekering en vink de optie ‘automobilistenhulp’ aan. Bereken hier zelf de premie voor een kortlopende reisverzekering met automobilistenhulp:

Vragen?

Heb je een vraag over een reisverzekering voor een autovakantie in Europa? Stuur een e-mail info@reisverzekering-direct.nl of bel ons: Telefoon 055 540 04 08 (tijdens kantooruren op werkdagen).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering