Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 09.00 -12.00 uur op werkdagen

Globetrotter Verzekering: Lang verblijf buitenland, werken en medische kosten goed verzekerd!

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Globetrotter Verzekering voor een lang verblijf in het buitenland

Studeren, stage, reizen en werken tot 24 maanden.

✔  Standaard (vrijwilligers)werk is gratis gedekt

Tot 10% korting voor jongeren onder 27 jaar.

Unieke diensten: Persoonlijk Reisassistent, Geld Service en Reisarts.

Laptop, telefoon en iPad goed verzekerd.

Medische kosten (aanvullend of volledig) mee te verzekeren.

Premie Globetrotter Verzekering: v.a. €9,45

Ga je voor langere tijd naar het buitenland om bijvoorbeeld te reizen, werken, studeren, of stage te lopen, dan is het goed om je te verzekeren tegen medische kosten in het buitenland. De Globetrotter Verzekering is altijd op jouw specifieke reissituatie afgestemd als je minimaal 1 maand en maximaal 24 maanden naar het buitenland gaat en heeft meerdere opties om geneeskundige kosten in het buitenland te verzekeren.

Vanaf slechts €9,45 per maand (SOS-dekking), ben je al verzekerd in heel Europa!

Wanneer je voor een lang verblijf naar het buitenland gaat (tot 24 maanden), kan je daarvoor het beste een speciale reisverzekering afsluiten waarbij je de keuze hebt om de medische kosten, volledig, aanvullend of niet mee te verzekeren. Het hangt er namelijk van af of jij je Nederlandse zorgverzekering moet aanhouden of tijdelijk kan stopzetten. Het is daarbij van belang te kiezen voor reisverzekering voor lang verblijf die daarbij aansluit.

Langer verblijf in buitenland

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je voor langere tijd naar het buitenland gaat. Wij noemen een aantal situaties:

 • Een lange vakantie of sabbatical in het buitenland.
 • Stage lopen in het buitenland.
 • In een ander land studeren.
 • Overwinteren in een warm klimaat.
 • Vrijwilligerswerk doen.
 • Werken in het buitenland.
 • Op wereldreis.
 • Een jaartje backpacken.

Natuurlijk moet je dan ook goed verzekerd zijn, bijvoorbeeld tegen ziektekosten. Dat kan volledig, indien je jouw zorgverzekering in Nederland opzegt, of aanvullend om gedekt te zijn tegen hogere medische kosten in het buitenland.

Standaard werk gratis meeverzekerd

Standaard werk (kantoor of werken in een bar) in het buitenland is gewoon meeverzekerd op de Globetrotter Verzekering. Als je werk gaat doen met een verhoogd risico geldt daarvoor een toeslag. Neem daarvoor contact op met ons. Meer informatie over beroepsrisico vind je op de pagina beroepsrisico’s »

Doorlopende reisverzekering kan meestal niet

Voor lange buitenlandse reizen biedt een doorlopende reisverzekering over het algemeen niet voldoende dekking. Je bent dan vaak niet langer dan 60 of 180 dagen aaneengesloten verzekerd. Er zijn ook doorlopende reisverzekeringen voor 365 dagen aaneengesloten reizen, maar vaak zijn de dekkingen dan niet voldoende. Daarnaast mag je op een doorlopende reisverzekering geen werkzaamheden verrichten.

De Globetrotter Verzekering is speciaal ontwikkeld voor mensen die voor langere tijd naar het buitenland gaan. Wij raden je daarom aan om te kiezen voor deze verzekering als je een wereldreis gaat maken of gaat werken of studeren in het buitenland.

Basisverzekering in Nederland opzeggen?

Als je voor langere tijd naar het buitenland gaat, dan vervalt in sommige gevallen je recht op een Nederlandse basisverzekering (je zorgverzekering). Of dit recht vervalt hangt af van vier factoren:.

 • het land waar je naartoe gaat;
 • hoe lang je in het buitenland verblijft;
 • hoe oud je bent;
 • of je gaat werken.

Ondanks deze factoren ligt de beslissing om je zorgverzekering te laten vervallen altijd bij je zorgverzekeraar. Laat je daarom door je zorg verzekeraar informeren hoe zij omgaan met jouw situatie.

Globetrotter reisverzekering en medische kosten buitenland

Omdat je Nederlandse basisverzekering meestal een deel vergoedt van je medische kosten in het buitenland (hoeveel ze vergoeden is afhankelijk van je gekozen pakket), is het verstandig om ‘Medische Kosten Aanvullend’ af te sluiten op de Globetrotter Verzekering. Wat er dan ook gebeurt in het buitenland, je krijgt alles tegen kostprijs vergoed.

In sommige situaties vervalt je recht op een Nederlandse zorgverzekering. Bijvoorbeeld als je gaat werken. Hiervoor heeft het College van Zorgverzekeringen (CVZ) wetgeving opgesteld. Als je geen Nederlandse zorgverzekering meer hebt, dan is de dekking ‘Medische Kosten Aanvullend’ op je Globetrotter Verzekering niet voldoende. Daarom bieden we de dekking ‘Medische Kosten Volledig aan’. Daarmee ben je dus ook verzekerd tegen medische kosten wanneer je geen Nederlandse zorgverzekering hebt.

De Globetrotter Verzekering is speciaal voor iedereen die voor een langere periode naar het buitenland gaan om te reizen of te werken. Deze verzekering voor lang verblijf in het buitenland biedt uitgebreide mogelijkheden om je te verzekeren tegen medische kosten  in het buitenland. Dit zijn de mogelijkheden:

 • Medische kosten Volledig: Kies je ervoor om tijdens je verblijf in het buitenland je Nederlandse zorgverzekering stop te zetten, dan kun je met de Globetrotter Verzekering kiezen voor de optie ‘Medische kosten Volledig’. Als je tijdens je reis medische zorg nodig hebt, dan vergoedt Allianz Assistance de medische kosten in het buitenland. Breng je in deze periode een bezoek aan Nederland van minder dan 21 dagen en heb je zorg nodig, dan is dat ook verzekerd.
 • Medische kosten Aanvullend: Je kan er ook voor kiezen om je zorgverzekering in Nederland door te laten lopen. Mocht je tijdens je verblijf in het buitenland te maken krijgen met medische kosten, dan vergoedt je zorgverzekering meestal geheel of gedeeltelijk de kosten. Valt de behandeling duurder uit dan dit in Nederland zou zijn? Dan ben je er met de optie ‘Medische kosten Aanvullend’ zeker van dat Allianz Assistance de kosten vergoedt. Zo worden je kosten voor zorg in het buitenland altijd vergoed.
 • Géén medische kosten: Heb je al een verzekering die de kosten van zorg vergoedt? Of vind je het om een andere reden niet nodig om zorgkosten mee te verzekeren? Dan kan je eenvoudig medische kosten uitsluiten en betaal je er ook geen premie voor.

Met de Globetrotter Verzekering mag je tijdens je reis altijd contact opnemen met de alarmcentrale indien je ziek wordt of hulp nodig hebt. Een (medische) expert helpt en ondersteunt je en geeft direct advies over de stappen die je kunt nemen. Daarnaast heeft Allianz Assistance een wereldwijde database van betrouwbare ziekenhuizen. Zij kunnen je dus adviseren bij welk ziekenhuis in het buitenland jij de beste zorg ontvangt.

Waarom de Globetrotter Verzekering?

De Globetrotter Verzekering betekent:

 • Betaal nooit teveel: je bepaalt zelf je dekking.
 • Jongerenkorting: tot 10% korting als je jonger bent dan 27 jaar.
 • De keuze voor een dekking die al je medische kosten vergoedt.
 • Gratis medisch advies, ook over inentingen.
 • Een voorschot van een Western Union wisselkantoor als je je pinpas of creditcard kwijtraakt.

Allianz Assistance betekent:

 • Eigen alarmcentrales in 37 landen: 24/7 bereikbaar en altijd dichtbij.
 • Meer dan 60 jaar ervaring in wereldwijde hulpverlening.
 • Eigen database met inzicht over kwaliteit van ziekenhuizen wereldwijd.
 • Meerdere keren gekozen tot Beste Reisverzekeraar van Nederland.

Dit zijn de extra services:

 • Personal Assistant: zoekt samen met jou antwoord op al je vragen, ook als de nood minder hoog is.
 • SMS Assistant: gratis sms of e-mail alerts die je waarschuwen bij nood in jouw reisgebied.
 • Geldservice: je krijgt een voorschot van een Western Union kantoor als je je betaalpas kwijtraakt.
 • Online schade melden: je schade wordt binnen 5 werkdagen afgehandeld bij een online melding.

Werken in het buitenland

De Globetrotter Verzekering is de beste keuze als je ook gaat werken in het buitenland . Standaard werk (kantoor of werken in een bar) is gewoon meeverzekerd. Als je werk gaat doen met een verhoogd risico geldt daarvoor een toeslag. Neem daarvoor contact op met ons. Meer informatie over beroepsrisico vind je op de pagina beroepsrisico’s »

Ontvang 10% jongerenkorting

Iedere verzekerde onder 27 jaar op de polis krijgt 10% korting op alle algemene en aanvullende dekkingen.

Globetrotter Verzekering voor lange reizen

Er is een uitstekende reisverzekering voor Nederlanders die voor een langere periode naar het buitenland vertrekken. Deze verzekering is volledig afgestemd op de situatie van reizigers die tot 24 maanden in het buitenland verblijven. De voordelen van de Globetrotter Verzekering zijn:

 • Een reisduur van 1 maand tot 24 maanden is mogelijk.
 • Je kunt de verzekering tussentijds verlengen (tot maximaal 24 maanden).
 • Tijdelijke terugkeer naar Nederland is toegestaan.
 • Werken tijdens de reis is toegestaan.

Kies zelf de dekking voor jouw lang verblijf reisverzekering

De Globetrotter Verzekering voor lange reizen, kan je helemaal afstemmen op jouw specifieke reissituatie. Of je nu vrijwilligerswerk gaat doen, gaat studeren, stage lopen, rondreizen, backpacken, werken of als au pair naar het buitenland gaat, de Globetrotter Verzekering is altijd de beste keuze.

Je stelt de Globetrotter Verzekering op maat samen. Je bepaalt zelf waarvoor je wel of niet gedekt wilt zijn, alleen de SOS dekking is verplicht. Zo betaal je nooit teveel premie. En met de Assistant Services ben je helemaal verzekerd van extra zekerheid op reis. De dekkingen waaruit je kunt kiezen zijn:

 • Ongevallen
 • Bagage Budget, Uitgebreid of Compleet
 • Medische Kosten Aanvullend/Volledig (optioneel)
 • Rechtsbijstand
 • Aansprakelijkheid

Aanvullende dekkingen:

 • S.O.S. Autohulp
 • Wintersport en bijzondere sporten
 • Werelddekking

Zoals gezegd is alleen S.O.S. Hulpverlening verplicht. Dit zijn onder andere: extra verblijfskosten, repatriëring, opsporing- en reddingskosten.

Aansprakelijkheid

Als je betaald werk of een stage gaat doen in het buitenland, moet je werkgever een aansprakelijkheidsverzekering voor je afsluiten. Wil je buiten je werk ook goed verzekerd zijn, kies dan voor de dekking ‘Aansprakelijkheid’. Deze dekking geldt dus niet als je betaalde werkzaamheden uitvoert, maar wel als je vrijwilligerswerk doet. Kies je voor deze dekking, dan ben je dus ook tijdens vrijwilligerswerk gedekt voor aansprakelijkheid.

Voor welke bedragen ben ik verzekerd?

In het onderstaande overzicht zie je beknopt voor welke bedragen je verzekerd bent. Kijk in de polisvoorwaarden voor een meer uitgebreid overzicht.

Allianz Globetrotter verzekering
Dekkingsoverzicht Globetrotter Verzekering
A. SOS HULPVERLENING
Opsporing- en reddingsacties:Max. € 50.000,- per persoon per gebeurtenis
Repatriëring verzekerde + een reisgenoot:Kostprijs
Reiskosten als gevolg van een ongeval:Kostprijs
Verblijfskosten als gevolg van een ongeval:Max. € 75,- per persoon per dag
Onvoorziene reis- en verblijfskosten i.v.m. oponthoud, natuurgeweld of staking:Terugreiskosten na het einde van de voorgenomen verblijfsduur per openbaar naar Nederland, kostprijs. Extra verblijfskosten max. € 75,- per dag.
Telecommunicatiekosten:Max. € 100,- per persoon per polis
B. ONGEVALLEN
Vergoeding bij overlijden:Standaard € 25.000,- Bij beoefening bijzondere (winter)sport of uitvoering werk met verhoogd risico € 5.000,-
Vergoeding bij blijvende invaliditeit:Standaard € 75.000,- Bij beoefening bijzondere (winter)sport of uitvoering werk met verhoogd risico € 25.000,-
C. BAGAGE
Verzekerd bedrag reisbagage
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
Max. € 1.500,-
Max. € 3.500,-
Max. € 5.000,-
Eigen risico reisbagage schade
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
€ 75,-
€ 50,-
€ 0,-
Vergoeding foto-, film- en videoapparatuur, (spel)computers, mobiele telefoons en andere digitale/elektrische apparatuur
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
.
.
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Max. € 750,-
Vergoeding overige items (zoals fietsen, horloges, kledingstukken, zonnebrillen, etc.) per item
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
.
.
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Max. € 1.000,-
Vergoeding tijdens reis aangeschafte goederen per item
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
.
Max. € 200,-
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Vergoeding van schade aan logies/verblijf
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Max. € 1.000,-
Contant geld
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
Max. € 200,-
Max. € 350,-
Max. € 500,-
D. MEDISCHE KOSTEN (bedragen per persoon per polis)Aanvullend en Volledig
Telefonisch advies van Nederlandse reisarts van Allianz Assistance:Gratis
Dokters en ziekenhuiskosten in het buitenland:Kostprijs
Vergoeding tandheelkundige kosten bij spoedeisende hulp:Max. € 250,-
Vergoeding aangeschafte /gehuurde krukken of rolstoel:Max. € 250,-
Eventuele nabehandeling in Nederland:Max. € 1.000,-
Dokters- en ziekenhuiskosten in Nederland tijdens tussentijds bezoek van max. 21 dagen:Max. € 25.000,-
Eigen risico:Max. € 100,-
E. RECHTSBIJSTAND
Europa;Kostprijs
Buiten Europa:Max. € 5.000 bij contractuele geschillen of € 50.000,- voor overige gebeurtenissen
F. AANSPRAKELIJKHEID
Uitkering voor aansprakelijkheid:
In Australie:
Max. € 1.000.000,-
Max. € 1.500.000,-
Het bovenstaande overzicht is slechts een beknopte weergave, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Voor een compleet overzicht van vergoedingen met een toelichting verwijzen wij je naar de verzekeringsvoorwaarden.

Wat is de premie voor de aanvullende dekkingen?

Je kan de basisdekking, SOS-hulpverlening uitbreiden met dekkingen die jij belangrijk vindt. In de onderstaande tabel staan de premies vermeldt. Wil je weten wat jij moet betalen maak dan een vrijblijvende premieberekening.

Globetrotter Verzekering

Maandpremies Globetrotter Verzekering
< 27 jaar> 27 jaar
SOS hulpverlening Europadekking
- Korter dan 1 jaar
- Langer dan 1 jaar
.
€ 9,45
€ 9,90
.
€ 10,50
€ 11,00
SOS hulpverlening werelddekking
- Korter dan 1 jaar
- Langer dan 1 jaar
.
€ 18,00
€ 19,80
.
€ 20,00
€ 22,00
Bagage Europadekking
- Budget
- Uitgebreid
- Compleet
.
€ 2,70
€ 5,40
€ 8,10
.
€ 3,00
€ 6,00
€ 9,00
Bagage werelddekking
- Budget
- Uitgebreid
- Compleet
.
€ 3,15
€ 6,30
€ 9,45
.
€ 3,50
€ 7,00
€ 10,50
Medische Kosten Europadekking
- Aanvullend
- Volledig
.
€ 7,65
€ 26,55
.
€ 8,50
€ 29,50
Medische Kosten werelddekking
- Aanvullend
- Volledig
.
€ 9,00
€ 31,05
.
€ 10,00
€ 34,50
Ongevallen€ 2,48€ 2,75
Rechtsbijstand€ 2,25€ 2,50
Aansprakelijkheid€ 2,70€ 3,-
Wintersport en bijzondere sporten€ 2,48€ 2,75
SOS Autohulp (alleen Europa)€6,75€ 7,50
Premies zijn vanaf, maak een premieberekening voor de exacte premie.

Vragen?

Heb je een vraag over een verzekering met medische kosten voor een lang verblijf in het buitenland of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op, telefoon: 055-5400408 (09.00-12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail naar: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.