Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Lang verblijf buitenland reisverzekering: tot 10% korting op de premie!

Ga je voor 1 tot 24 maanden naar het buitenland (Europa of wereld) dan is de Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance de beste optie! Dank zij onze jongerenkorting ontvangen personen jonger dan 27 jaar tot 10% korting op de premie.

Je bent hier al vanaf € 9,45 per maand in heel Europa verzekerd voor SOS kosten (hulpverlening, opsporing- en reddingsacties, repatriëring, extra reis- en verblijfskosten door ongeval, oponthoud, natuurgeweld of staking).

Allianz Global Assistance, de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld, heeft meer dan 50 jaar ervaring en 13.000 deskundige medewerkers.

Voordelen Globetrotter Verzekering

De Globetrotter Verzekering biedt veel voordelen voor iedereen die lang op reis gaat en eventueel gaat werken:

 • Kan voor 1 tot maximaal 24 maanden worden afgesloten.
 • Kom je eerder terug dan te veel betaalde premie retour.
 • Laptop en iPad goed verzekerd.
 • Keuze uit Europa- of Werelddekking.
 • Wereldwijde hulp, 24 uur per dag bereikbaar.
 • Extra services, zoals de Allianz Global Assistance Reisarts, inentingsadvies, geldservice en Persoonlijke Reisassistent.
 • Risicovolle sporten zijn optioneel mee te verzekeren.
 • Medische kosten (aanvullend of volledig) mee te verzekeren.
 • Ook dekking bij tussentijds verblijf in Nederland (maximaal 21 dagen).
 • Op deze website tot 10% jongerenkorting.

Reisverzekering voor een verblijf tot twee jaar in het buitenland

Ga je bijvoorbeeld voor langere tijd backpacken, een wereldreis maken, studeren of werken in het buitenland? Dan is de deze verzekering de voordeligste keuze. Je mag met de Globetrotter Verzekering  namelijk twee jaar onafgebroken in het buitenland verblijven en ook werken (betaald of vrijwilligerswerk). Kom je tussentijds een keer terug naar Nederland dan ben je ook verzekerd. Medische kosten zijn volledig mee te verzekeren, ook als je in Nederland je basis zorgverzekering opzegt.

Je kunt de Globetrotter Verzekering uitbreiden met dekkingen voor o.a. reisbagage, medische kosten, aansprakelijkheid, rechtsbijstand en ongevallen.

Besluit je tussentijds nog langer te blijven? Dan verleng je heel eenvoudig online je verzekering. En als je besluit eerder terug te komen dan verwacht, krijg je een deel van je verzekeringspremie terug (indien je geen schade hebt gehad).

Tot 10% jongerenkorting op de premie!

Ben je op de ingangsdatum van de verzekering jonger dan 27 jaar? Dan krijg je een korting van 10% op de gehele premie van de Globetrotter Verzekering. Hiermee bespaar je al snel enkele tientallen euro’s.

Voor wie is deze reisverzekering geschikt?

De Globetrotter Verzekering is geschikt voor iedereen die:

 • Voor langere tijd naar het buitenland gaat (1 tot 24 maanden).
 • Vrijwilligerswerk gaat doen.
 • Gaat studeren in het buitenland.
 • Stage gaat lopen.
 • Een rondreis of wereldreis gaat maken.
 • Een lange periode gaat Backpacken.
 • Gaat werken in het buitenland.
 • Als au pair naar het buitenland gaat.

De Globetrotter Verzekering is voor een langdurige verblijf in het buitenland altijd de beste keuze. Je mag met deze reisverzekering ook werken. Standaard werk (kantoor of werken in een bar) is gewoon meeverzekerd. Als je werk gaat doen met een verhoogd risico geldt daarvoor een toeslag. Neem daarvoor contact op met ons. Meer informatie over beroepsrisico lees je op de pagina beroepsrisico’s »

De verzekering zelf samenstellen

Je stelt de Globetrotter Verzekering op maat samen. Je bepaalt zelf waarvoor je wel of niet gedekt wilt zijn, alleen de SOS dekking is verplicht. Zo betaal je nooit teveel premie. En met de Assistant Services ben je helemaal verzekerd van extra zekerheid op reis. De dekkingen waaruit je kunt kiezen zijn:

 • Ongevallen
 • Bagage: Budget-, Uitgebreid- of Compleet dekking
 • Medische Kosten Aanvullend of Volledig (optioneel)
 • Rechtsbijstand
 • Aansprakelijkheid

Aanvullende dekkingen:

 • S.O.S. Autohulp (alleen voor Europa)
 • Wintersport en bijzondere sporten
 • Werelddekking

De dekking S.O.S. Hulpverlening is altijd verplicht. Dit zijn onder andere: extra verblijfskosten, repatriëring, opsporing- en reddingskosten.

Premie Globetrotter Verzekering

Voor een lang verblijf in het buitenland kan je de basisdekking uitbreiden met dekkingen die jij belangrijk vindt. In de onderstaande tabel staan de premies vermeldt. Wil je weten wat jij moet betalen maak dan een vrijblijvende premieberekening.

Globetrotter Verzekering

Maandpremies Globetrotter Verzekering
< 27 jaar> 27 jaar
SOS hulpverlening Europadekking
- Korter dan 1 jaar
- Langer dan 1 jaar
.
€ 9,45
€ 9,90
.
€ 10,50
€ 11,00
SOS hulpverlening werelddekking
- Korter dan 1 jaar
- Langer dan 1 jaar
.
€ 18,00
€ 19,80
.
€ 20,00
€ 22,00
Bagage Europadekking
- Budget
- Uitgebreid
- Compleet
.
€ 2,70
€ 5,40
€ 8,10
.
€ 3,00
€ 6,00
€ 9,00
Bagage werelddekking
- Budget
- Uitgebreid
- Compleet
.
€ 3,15
€ 6,30
€ 9,45
.
€ 3,50
€ 7,00
€ 10,50
Medische Kosten Europadekking
- Aanvullend
- Volledig
.
€ 7,65
€ 26,55
.
€ 8,50
€ 29,50
Medische Kosten werelddekking
- Aanvullend
- Volledig
.
€ 9,00
€ 31,05
.
€ 10,00
€ 34,50
Ongevallen€ 2,48€ 2,75
Rechtsbijstand€ 2,25€ 2,50
Aansprakelijkheid€ 2,70€ 3,-
Wintersport en bijzondere sporten€ 2,48€ 2,75
SOS Autohulp (alleen Europa)€ 6,75€ 7,50
Premies zijn vanaf, maak een premieberekening voor de exacte premie.

Medische kosten volledig meeverzekeren

Als je voor een langere tijd in verband met werk of stage naar het buitenland gaat, moet je, afhankelijk van jouw situatie, in veel gevallen je zorgverzekering in Nederland opzeggen. Daarom kun je bij de Globetrotter Verzekering een volledige medische kostendekking afsluiten. Zo kom je niet voor onverwachtse grote uitgaven te staan als je naar de dokter moet of in het ziekenhuis wordt opgenomen. Vraag ook advies aan je zorgverzekeraar. Het kan per zorgverzekeraar verschillen of het toegestaan is om je zorgverzekering op te zeggen.

Medische kosten aanvullend meeverzekeren

Deze dekking adviseren we af te sluiten als je de zorgverzekering in Nederland aanhoudt. Je bent dan gedekt voor de kosten die je zorgverzekeraar niet vergoedt. Als de medische kosten in het land waar je naartoe gaat bijvoorbeeld hoger zijn dan in Nederland, vergoedt een zorgverzekeraar vaak maar alleen dat deel wat ze in Nederland aan eenzelfde behandeling kwijt zouden zijn (Nederlands tarief).

Tip: check goed of je de basisverzekering in Nederland mag aanhouden. Neem hiervoor altijd contact op met je zorgverzekeraar. Moet je de basisverzekering opzeggen? Sluit dan de dekking ‘Medische kosten volledig’ af.

Wil je meer weten over het verzekeren van medische kosten? Lees dan: Adviesschema, Medische kosten bij een Globetrotter Verzekering.

Uitbreiding Assistant Service

Je kunt de Globetrotter Verzekering ook uitbreiden met de onderstaande services, deze bieden nog meer zekerheid en beschermen de bagage èn jou persoonlijk. Allianz Global Assistance is de enige reisverzekeraar in Nederland die deze unieke services aanbiedt.

SMS Assistant (gratis): Bij dreigend gevaar in het reisgebied word je razendsnel per SMS gewaarschuwd.

Luggage Assistant (€ 12,95 per persoon): Koffer kwijt? Sleutels weg? Tas verloren? Met Luggage Assistant krijg je het snel weer in handen. Vinders van verloren voorwerpen bellen het alarmnummer op het label of de sticker. Op een veilige manier word je weer herenigd met je bagage

Life Assistant (€ 9,95 per persoon): Het kan overal en altijd gebeuren: je krijgt een ongeval en bent niet meer aanspreekbaar. Dankzij Life Assistant weten hulpverleners wie je bent en welke hulp ze moeten of mogen geven.

Aanvullende informatie

Waar ben je verzekerd?
Je kiest een dekking voor het gebied Europa of wereld. Tot het gebied Europa worden ook alle landen aan de Middellandse Zee, zoals Israël, Egypte en Marokko gerekend. Voor de dekking Autohulp is alleen dekkingsgebied Europa mogelijk.

Wat is er verzekerd?
Je krijgt hulp van de Allianz Global Assistance alarmcentrale bij een ongeluk, ernstige ziekte of overlijden van een verzekerde. Zij regelen en vergoeden vervoer naar huis of extra verblijfskosten. Daarnaast ben je verzekerd voor de aanvullende dekkingen die je hebt gekozen. In veel gevallen doen zij dat ook als er thuis iets gebeurt. Denk dan aan brand in je woning. Of ernstige ziekte of overlijden van een familielid.

Dekking van je reisbagage
Je bent verzekerd voor schade, vermissing of diefstal van je bagage tot een dagwaarde van maximaal € 5.000 per persoon. De waarde van je spullen vermindert vanaf het moment dat je ze hebt gekocht. Dat noemen we dagwaarde. De verzekeraar keert nooit meer uit dan de dagwaarde.

Wintersport en bijzondere sporten
Ga je op wintersport? Of beoefen je een bijzondere sport? Dan is deze aanvullende dekking nodig om verzekerd te zijn voor hulpverlening of medische kosten, als je een ongeval krijgt tijdens de beoefening van je sport. De dekking Medische kosten moet dan wel zijn afgesloten. Ook schade aan je eigen of gehuurde spullen is verzekerd.

Pech op reis
Met de dekking SOS autohulp (alleen in Europa) krijg je hulp van de Alarmcentrale bij pech met eigen vervoer, zoals auto, camper of motor. Allianz Global Assistance vergoedt vervangend vervoer of de terugreis naar Nederland. Je kunt ook wachten tot het vervoermiddel is gerepareerd. In dat geval vergoedt de verzekeraar de kosten voor overnachting. Schade aan of diefstal van je vervoermiddel is niet verzekerd. Pech is een mechanisch gebrek, waardoor je voertuig of aanhanger tijdens de reis niet meer verder kan rijden. Deze dekking is geldig in de landen op het internationaal verzekeringsbewijs (IVB) van het voertuig (groene kaart).

Ongevallen
Als je tijdens je reis een ongeval krijgt, waardoor je blijvend invalide wordt of waardoor je overlijdt, dan heb je recht op eenmalige uitkering. Invaliditeit betekent het blijvende verlies van een functie van je lichaam, bijvoorbeeld het vermogen om te horen of te lopen. De hoogte van de uitkering is afhankelijk van welke functie je bent verloren.

Aansprakelijkheid
Tijdens een langer verblijf in het buitenland kun je schade toebrengen aan andere mensen. Als je aansprakelijk bent voor die schade, dan kan het soms over forse bedragen gaan. De Globetrotter Verzekering heeft een dekking, die dat bedrag voor jou vergoedt. Deze dekking vergoedt maximaal € 1.000.000 per gebeurtenis of  € 1.500.000 in Australie. Schade die je door je werk of beroep veroorzaakt valt niet onder deze dekking.

Afsluiten, wijzigen van de verzekering
De begin- en einddatum van de verzekering geef je op bij de aanvraag. Ga je langer op reis, dan kan je de einddatum van de verzekering verschuiven. Keer je eerder terug, dan kan je de verzekering stopzetten. Heb je geen schade geclaimd, dan krijg je een deel van de premie terug.

Vragen?

Heb je vragen over de Globetrotter Verzekering voor een lang verblijf in het buitenland? Stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl of bel ons: 055 540 04 08 (op werkdagen tijdens kantooruren).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.