Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Globetrotter Verzekering van Allianz voor werken, studie, stage en lang op reis. Wat is er verzekerd?

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Globetrotter Verzekering voor werk, stage en lange reizen

Studeren, stage, reizen en werken tot 24 maanden.

✔  Standaard (vrijwilligers)werk is gratis gedekt

Tot 10% korting voor jongeren onder 27 jaar.

Unieke diensten: Persoonlijk Reisassistent, Geld Service en Reisarts.

Laptop, telefoon en iPad goed verzekerd.

Medische kosten (aanvullend of volledig) mee te verzekeren.

Premie Globetrotter Verzekering: v.a. €9,45

Ga je voor langere periode naar het buitenland? Studeren, werken, stage lopen, rondreizen, backpacken of vrijwilligerswerk? Dan is de Globetrotter Verzekering ideaal voor jou. Deze verzekering zorgt ervoor dat je hulp krijgt bij ziekte, ongeval of overlijden van jou, je reisgenoten of familieleden die thuis zijn gebleven.

De verzekering sluit je af voor de duur van je reis. Bij de Globetrotter Verzekering is dat tussen de 1 en 24 maanden. De Globetrotter Verzekering heeft een flexibele opbouw. Je bepaalt zelf welke onderdelen je wilt verzekeren.

Voor wie is de Globetrotter Verzekering?

De Globetrotter Verzekering is bedoeld voor mensen die voor langere tijd naar het buitenland gaan. Bijvoorbeeld voor een studie, stage, (vrijwilligers)werk of een lange reis. Ga je voor je werk naar het buitenland? Kijk dan voor welke beroepen de Globetrotter Verzekering afgesloten kan worden.

Wat is verzekerd?

Je krijgt hulp van de alarmcentrale bij een ongeluk, ernstige ziekte of overlijden van een verzekerde. De hulpverleners van de alarmcentrale regelen en vergoeden vervoer naar huis of extra verblijfskosten. Daarnaast ben je verzekerd voor de aanvullende dekkingen die je hebt gekozen. In veel gevallen ontvang je ook hulp als er thuis iets gebeurt. Denk dan aan brand in je woning. Of ernstige ziekte of overlijden van een familielid.

Dekkingen Globetrotter Verzekering

De dekkingen waaruit je kunt kiezen zijn:

Algemene dekkingen

 • S.O.S. hulpverlening (verplicht): S.O.S. Hulpverlening geeft onder andere dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten als gevolg van een ongeval, overlijden of levensgevaarlijke ziekte van jezelf of van een 1e of 2e-graads familielid.
 • Ongevallen (optioneel): Als je tijdens je reis een ongeval krijgt, waardoor je blijvend invalide wordt of waardoor je overlijdt, dan heb je recht op eenmalige uitkering. Invaliditeit betekent het blijvende verlies van een functie van je lichaam, bijvoorbeeld het vermogen om te horen of te lopen. De hoogte van de uitkering is afhankelijk van welke functie je bent verloren.
 • Bagage budget, comfort of premium (optioneel): Je bent verzekerd voor schade, vermissing of diefstal van je bagage tot een dagwaarde van maximaal €5.000 per persoon. Bij Budget en Uitgebreid geldt een eigen risico van €50,- per gebeurtenis. Contant geld en bankpassen zijn verzekerd tot maximaal €500,- (dekking Compleet).
 • Medische kosten aanvullend/ volledig (optioneel): Je hebt recht op vergoeding van medische kosten in het buitenland. Je kunt kiezen uit: Aanvullend of Volledig. De keuze is afhankelijk van de duur van je reis. Laat je voor je vertrekt goed informeren over de dekking van je (basis-)zorgverzekering. Zeker als je langer dan een jaar naar het buitenland gaat. Gebruik ons adviesschema om te bepalen welke dekking je nodig hebt.
 • Rechtsbijstand (optioneel): Met deze dekking ben je verzekerd van juridische hulp in het buitenland. Let op, er is geen dekking tijdens werk. Binnen Europa ben je volledig verzekerd. Buiten Europa tot maximaal €50.000 (voor contractuele geschillen geldt een maximum van €5.000). Bij reizen binnen Europa met de auto adviseren wij je ook S.O.S. Autohulp af te sluiten. Dan kun je bij pech of ongeval gebruikmaken van rechtsbijstand.
 • Aansprakelijkheid (optioneel): Tijdens een langer verblijf in het buitenland kun je schade toebrengen aan andere mensen. Als je aansprakelijk bent voor die schade, dan kan het soms over flinke bedragen gaan. De Globetrotter Verzekering heeft een dekking, die dat bedrag voor jou vergoedt. Deze dekking vergoedt maximaal €1.000.000 per gebeurtenis. Schade die je door je werk of beroep veroorzaakt valt niet onder deze dekking.

Aanvullende dekkingen

 • S.O.S. autohulp (optioneel): Met de dekking SOS autohulp krijg je hulp van onze alarmcentrale bij pech met eigen vervoer, zoals auto, camper of motor. Allianz Assistance vergoedt vervangend vervoer of de terugreis naar Nederland. Je kunt ook wachten tot het vervoermiddel is gerepareerd. In dat geval vergoeden ze de kosten voor overnachting. Schade aan of diefstal van je vervoermiddel is niet verzekerd. Pech is een mechanisch gebrek, waardoor je voertuig of aanhanger tijdens de reis niet meer verder kan rijden. Deze dekking is geldig in de landen op het internationaal verzekeringsbewijs (IVB) van het voertuig (groene kaart).
 • Wintersport en bijzondere sporten (optioneel): Ga je op wintersport? Of beoefen je een bijzondere sport? Dan is deze aanvullende dekking nodig om verzekerd te zijn voor hulpverlening of medische kosten, als je een ongeval krijgt tijdens de beoefening van die sport. De dekking Medische kosten moet dan wel zijn afgesloten. Ook schade aan je eigen of gehuurde spullen is verzekerd.
 • Werelddekking: Je kiest een dekking voor het gebied Europa of wereld. Tot het gebied Europa rekenen we ook alle landen aan de Middellandse Zee, zoals Israël, Egypte en Marokko. Voor alle andere landen moet je werelddekking kiezen.

Tot 10% korting op de premie voor jongeren onder 27 jaar

Iedere verzekerde onder 27 jaar krijgt 10% korting op alle algemene en aanvullende dekkingen. Voordelen Globetrotter Verzekering

Profiteer direct van de volgende voordelen:

 • Betaal nooit teveel: je bepaalt zelf je dekking.
 • Jongerenkorting: tot 10% korting als je jonger bent dan 27 jaar.
 • De keuze voor een dekking die al je medische kosten vergoedt.
 • Ook dekking bij tussentijds verblijf in Nederland (maximaal 21 dagen).
 • Gratis medisch advies, ook over inentingen.
 • Een voorschot via Western Union mocht jij je pinpas of creditcard zijn kwijtgeraakt.

Allianz Assistance betekent:

 • Grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld.
 • Eigen alarmcentrales in 36 landen: 24/7 bereikbaar en altijd dichtbij.
 • Meer dan 50 jaar ervaring in wereldwijde hulpverlening.
 • Eigen database met inzicht over kwaliteit van ziekenhuizen wereldwijd.

Profiteer ook van de extra services:

 • Personal Assistant: zoekt samen met jou antwoord op al je vragen, ook als de nood minder hoog is.
 • SMS Assistant: gratis sms of e-mail alerts die je waarschuwen bij nood in jouw reisgebied.
 • Geldservice: je krijgt een voorschot van een Western Union kantoor als je je betaalbas kwijtraakt.
 • Online schade melden: je schade wordt binnen 5 werkdagen afgehandeld bij een online melding.

In de onderstaande tabel staan de premies vermeldt. Wil je weten wat jij moet betalen maak dan een vrijblijvende premieberekening.

Globetrotter Verzekering

Maandpremies Globetrotter Verzekering
< 27 jaar> 27 jaar
SOS hulpverlening Europadekking
- Korter dan 1 jaar
- Langer dan 1 jaar
.
€ 9,45
€ 9,90
.
€ 10,50
€ 11,00
SOS hulpverlening werelddekking
- Korter dan 1 jaar
- Langer dan 1 jaar
.
€ 18,00
€ 19,80
.
€ 20,00
€ 22,00
Bagage Europadekking
- Budget
- Uitgebreid
- Compleet
.
€ 2,70
€ 5,40
€ 8,10
.
€ 3,00
€ 6,00
€ 9,00
Bagage werelddekking
- Budget
- Uitgebreid
- Compleet
.
€ 3,15
€ 6,30
€ 9,45
.
€ 3,50
€ 7,00
€ 10,50
Medische Kosten Europadekking
- Aanvullend
- Volledig
.
€ 7,65
€ 26,55
.
€ 8,50
€ 29,50
Medische Kosten werelddekking
- Aanvullend
- Volledig
.
€ 9,00
€ 31,05
.
€ 10,00
€ 34,50
Ongevallen€ 2,48€ 2,75
Rechtsbijstand€ 2,25€ 2,50
Aansprakelijkheid€ 2,70€ 3,-
Wintersport en bijzondere sporten€ 2,48€ 2,75
SOS Autohulp (alleen Europa)€6,75€ 7,50
Premies zijn vanaf, maak een premieberekening voor de exacte premie.

Werken is gratis of tegen toeslag meeverzekerd

Standaard werk (kantoor of werken in een bar) is verzekerd. Als je werk gaat doen met een verhoogd risico geldt daarvoor een toeslag. Neem daarvoor contact op met ons. Meer informatie over beroepsrisico vind je op de pagina beroepsrisico’s »

Afsluiten, wijzigen en stoppen van de verzekering

De begin- en einddatum van de verzekering geef je op bij de aanvraag. In principe kun je de verzekering niet wijzigen tijdens de looptijd. Ga je langer op reis, dan kun je einddatum van de verzekering verschuiven. Keer je eerder terug, dan kun je de verzekering stopzetten. Heb je geen gebruik gemaakt van de dekking van de verzekering, dan krijg je een deel van de premie terug.

Voor welke bedragen ben ik verzekerd?

In het onderstaande overzicht zie je beknopt voor welke bedragen je verzekerd bent. Kijk in de polisvoorwaarden voor een meer uitgebreid overzicht.

Allianz Globetrotter verzekering
Dekkingsoverzicht Globetrotter Verzekering
A. SOS HULPVERLENING
Opsporing- en reddingsacties:Max. € 50.000,- per persoon per gebeurtenis
Repatriëring verzekerde + een reisgenoot:Kostprijs
Reiskosten als gevolg van een ongeval:Kostprijs
Verblijfskosten als gevolg van een ongeval:Max. € 75,- per persoon per dag
Onvoorziene reis- en verblijfskosten i.v.m. oponthoud, natuurgeweld of staking:Terugreiskosten na het einde van de voorgenomen verblijfsduur per openbaar naar Nederland, kostprijs. Extra verblijfskosten max. € 75,- per dag.
Telecommunicatiekosten:Max. € 100,- per persoon per polis
B. ONGEVALLEN
Vergoeding bij overlijden:Standaard € 25.000,- Bij beoefening bijzondere (winter)sport of uitvoering werk met verhoogd risico € 5.000,-
Vergoeding bij blijvende invaliditeit:Standaard € 75.000,- Bij beoefening bijzondere (winter)sport of uitvoering werk met verhoogd risico € 25.000,-
C. BAGAGE
Verzekerd bedrag reisbagage
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
Max. € 1.500,-
Max. € 3.500,-
Max. € 5.000,-
Eigen risico reisbagage schade
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
€ 75,-
€ 50,-
€ 0,-
Vergoeding foto-, film- en videoapparatuur, (spel)computers, mobiele telefoons en andere digitale/elektrische apparatuur
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
.
.
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Max. € 750,-
Vergoeding overige items (zoals fietsen, horloges, kledingstukken, zonnebrillen, etc.) per item
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
.
.
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Max. € 1.000,-
Vergoeding tijdens reis aangeschafte goederen per item
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
.
Max. € 200,-
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Vergoeding van schade aan logies/verblijf
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Max. € 1.000,-
Contant geld
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
Max. € 200,-
Max. € 350,-
Max. € 500,-
D. MEDISCHE KOSTEN (bedragen per persoon per polis)Aanvullend en Volledig
Telefonisch advies van Nederlandse reisarts van Allianz Assistance:Gratis
Dokters en ziekenhuiskosten in het buitenland:Kostprijs
Vergoeding tandheelkundige kosten bij spoedeisende hulp:Max. € 250,-
Vergoeding aangeschafte /gehuurde krukken of rolstoel:Max. € 250,-
Eventuele nabehandeling in Nederland:Max. € 1.000,-
Dokters- en ziekenhuiskosten in Nederland tijdens tussentijds bezoek van max. 21 dagen:Max. € 25.000,-
Eigen risico:Max. € 100,-
E. RECHTSBIJSTAND
Europa;Kostprijs
Buiten Europa:Max. € 5.000 bij contractuele geschillen of € 50.000,- voor overige gebeurtenissen
F. AANSPRAKELIJKHEID
Uitkering voor aansprakelijkheid:
In Australie:
Max. € 1.000.000,-
Max. € 1.500.000,-
Het bovenstaande overzicht is slechts een beknopte weergave, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Voor een compleet overzicht van vergoedingen met een toelichting verwijzen wij je naar de verzekeringsvoorwaarden.

Vragen?

Heb je een vraag over de Globetrotter Verzekering? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering