Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Reisverzekering voor kinderen € 1,40 per dag, inclusief bagagedekking

Reisverzekering als je kind apart op vakantie gaat

Wil je een reisverzekering afsluiten voor je kind die op reis gaat? Dat kan bij Allianz Global Assistance. Je hebt al een kortlopende reisverzekering met bagagedekking voor kinderen vanaf € 1,40 per dag (Europadekking).

Verzekerd zijn reisbagage, verlies/ diefstal van kostbaarheden, voorwerpen of reisdocumenten (totaal max. € 4.000,-) en S.O.S. hulpverlening: geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie.

Natuurlijk wil je als ouder wel de garantie dat alles goed geregeld is. Maak je geen zorgen. Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld. De eigen alarmcentrales in 34 landen en de 10.000 medewerkers staan klaar om jouw kind te helpen als dat noodzakelijk is.

Reisverzekering voor je kind

Je kind gaat op reis en je wilt dat hij of zij goed verzekerd is. Een veel voorkomende vraag van ouders is of zij een reisverzekering voor hun kind kunnen afsluiten, zonder dat zij zelf meegaan op reis. Dat is geen probleem bij Allianz Global Assistance. Afhankelijk van de leeftijd, kan een kind zelfstandig een reisverzekering afsluiten. Een ouder kan ongeacht de leeftijd van het kind altijd als verzekeringsnemer fungeren (degene die de premie betaalt).

Kinderen onder de 16 jaar

Kinderen onder de 16 jaar kunnen niet zelfstandig een reisverzekering afsluiten. In dat geval dient de ouder of verzorger daar voor te zorgen. De ouder is dan verzekeringsnemer en aanvrager van de reisverzekering (degene die de premie betaalt) het kind is dan de verzekerde. De volwassene vult zijn gegevens in bij verzekeringnemer en bij verzekerde worden de gegevens ingevuld van het kind.

Kinderen boven de 16 jaar

Vanaf 16 jaar kunnen kinderen zelfstandig een reisverzekering bij Allianz Global Assistance afsluiten. Dat kan een kortlopende reisverzekering zijn of een doorlopende reisverzekering. Naast verzekerde kunnen zij dan ook verzekeringsnemer (premiebetaler) zijn.

Kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd

Wanneer je een Kortlopende Reisverzekering bij Allianz Global Assistance afsluit, zijn kinderen tot vijf jaar gratis meeverzekerd. De enige voorwaarden is, dat er een betaalde verzekerde op de polis staat. Kinderen tot en met hun vierde jaar, die gratis meeverzekerd zijn op de polis, zijn voor dezelfde risico’s verzekerd als die van de medeverzekerde ouders/begeleiders. Ook voor extra afgesloten rubrieken zijn deze kinderen verzekerd, echter tot maximaal combinatie B.

Sluit nu een reisverzekering af voor je kind!

Je kan hier zelf een premieberekening maken, indien je een reisverzekering voor je kind wilt afsluiten. Vul je gegevens in en kies de juiste reisverzekering voor je kind. Bevalt de premie je? Dan kun je de reisverzekering direct afsluiten en ontvang je de polis per e-mail.

De Kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance heeft een zeer complete dekking voor S.O.S kosten, ongevallen, diefstal, verlies van bagage en medische kosten.

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld met een hoofdkantoor in Amsterdam en meerdere keren gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland.

Heb je nog geen kortlopende reisverzekering? Sluit hem hieronder af!

Hoeveel bedraagt de premie?

De premie voor een kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance is bijzonder gunstig. Je hebt al een kortlopende reisverzekering vanaf € 1,40 per dag! Je bent dan in de EU verzekerd (zie toelichting). Voor meer informatie over de premie maak online een premieberekening of bekijk de onderstaande tabel:

Allianz kortlopende reisverzekering

Premie kortlopende reisverzekering
Premie per dag
Basispremie Nederland:€ 0,90
Basispremie Europa:€ 1,40
Basispremie Wereld excl. Canada/VS:€ 2,30
Basispremie Wereld incl. Canada/VS:€ 2,95
Dekking reisongevallen:€ 0,10
Dekking geld en reischeques:€ 0,55
Dekking automobilistenhulp (Europa): € 13,75
Dekking wintersport/bijzondere sporten:€ 1,10
Aannuleringsdekking:5,9% v/d reissom
Premies exclusief assurantiebelasting.

Een kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance kan je gemakkelijk zelf online samenstellen. Je hebt de keuze uit:

 • Europa- of werelddekking
 • Reisongevallen
 • Medische Kosten
 • Geld en reischeques
 • Automobilistenhulpverzekering
 • Wintersport/bijzondere (winter)sporten
 • Langlaufen
 • Annuleringsverzekering

Basisdekking kortlopende reisverzekering

De basisdekking bestaat o.a. uit de volgende dekkingen:

 • Reisbagage: verlies/ diefstal van kostbaarheden, voorwerpen of reisdocumenten (totaal voor maximaal € 4.000,-).
 • S.O.S. hulpverlening: geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie.

Ongevallendekking
Deze dekking biedt een uitkering bij een ongeval. Verzekerd is:

 • Overlijden: € 25.000,-
 • Blijvende invaliditeit maximaal: € 75.000,-

Dekking medische kosten
Wil je in het buitenland verzekerd zijn voor de kosten van dokters, ziekenhuizen en privéklinieken? Kies dan deze dekking. Verzekerd is:

 • Dokters en ziekenhuiskosten in het buitenland: vergoeding van kostprijs.
 • Eigen risico per persoon: Geen
 • Nabehandelingkosten in Nederland € 1.000,-

Tip: Wij adviseren de dekking Medische kosten altijd mee te verzekeren. Je zorgverzekering vergoedt namelijk niet altijd alle medische kosten in het buitenland. Ga je op wintersport? Zorgverzekeraars vergoeden niet altijd de kosten van het vervoer per “banaan” of helikopter naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Met de dekkingen Medische kosten en Wintersport ben je hiervoor wel verzekerd.

Geld en reischeques
Geld en reischeques zijn verzekerd tegen verlies en diefstal. Het verzekerd bedrag per polis is € 750,-

Automobilistenhulpverzekering
De Automobilistenhulpverzekering biedt dekking bij het uitvallen van de bestuurder of het uitvallen van het motorrijtuig of aanhanger door pech of ongeval. De verzekering biedt alleen dekking in Europa. De verzekering is niet geldig binnen Nederland, tenzij de reis door Nederland één geheel uitmaakt met de reis vanuit Nederland naar de buitenlandse bestemming en omgekeerd.

Bijzondere (winter)sporten
Ga je op wintersport of ga je tijdens je zomervakantie bijzondere sporten beoefenen? Kies dan voor deze dekking. Wintersport en bijzondere (winter)sporten zijn dan verzekerd. Bijzondere sporten zijn onder andere: bergbeklimmen, klettern, abseilen, speleologie, bungee-jumping, hanggliding, ultralight vliegen, zweefvliegen. Bijzondere wintersporten zijn onder andere: ijsklimmen, skeleton, bobslederijden, ijshockey, speedskiën, speedraces, skijöring, skispringen, skivliegen, figuurspringen bij freestyle-skiën, ski-alpinisme, paraskiën en heliskiën.

Tip: Ga je nog andere (bijzondere) wintersporten doen? Dan adviseren wij je om de dekking Wintersport/ bijzondere (winter)sporten af te sluiten.

Annuleringsverzekering

Als je de reis moet annuleren vergoedt deze dekking (een deel van) de reissom.

Tip: Wil je alleen een annuleringsverzekering (zonder reisverzekering) afsluiten, of afwijkend aantal verzekerden? Sluit dan de kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance af.

Vragen?

Heb je een vraag over kortlopende reisverzekering voor je kind, of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een email naar: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering