Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Kortlopende reis- en annuleringsverzekering Europa met bagagedekking van AllianzAllianz kortlopende reisverzekering

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Inclusief reisbagage dekking tot €4.000,-

Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

Annuleringsdekking mogelijk (bespaar poliskosten)

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Al voor €1,40 per dag in heel Europa goed verzekerd!

De kortlopende reis- en annuleringsverzekering met Europadekking van Allianz Global Assistance is volledig aan te passen aan jouw wensen. Met de annuleringsdekking is deze verzekering compleet en extra voordelig.

Deze eenmalige verzekering zorgt ervoor dat je hulp krijgt bij ziekte, ongeval of overlijden van jou, je reisgenoten of familieleden die thuis zijn gebleven. De verzekering gaat in als jij je huis verlaat en stopt als je weer terug bent. De premie bedraagt slechts € 1,40 per persoon per dag (inclusief dekking reisbagage tot € 4.000,-) voor geheel Europa en kinderen tot 5 jaar zijn gratis meeverzekerd. Tot Europa rekenen wij ook de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld en dat betekent voor jou:

 • 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar;
 • eigen alarmcentrales in 36 landen wereldwijd;
 • meer dan 50 jaar ervaring in wereldwijde hulpverlening;
 • professionele hulp, altijd in het Nederlands;
 • het inschakelen van de beste artsen of ziekenhuizen ter plaatse.

Wat is verzekerd?

Je krijgt hulp van de alarmcentrale bij een ongeluk, ernstige ziekte of overlijden van een verzekerde. Zij regelen en vergoeden vervoer naar huis of extra verblijfskosten voor jou, je gezin en/of een reisgenoot. In veel gevallen doen ze dat ook als er thuis iets gebeurt. Denk dan aan brand in je woning. Of ernstige ziekte of overlijden van een familielid. Daarnaast ben je verzekerd voor de aanvullende dekkingen die je hebt gekozen.

Wat heb ik aan de annuleringsdekking?

Heb je een reis geboekt, maar kun je onverwachts niet gaan? Of moet je de reis onderbreken? Dan vergoedt de touroperator of het reisbureau meestal niet je hele reissom. Deze verzekering biedt dekking voor het gedeelte dat je niet terug krijgt, inclusief eventuele aanvullende kosten die je moet maken. Je hebt bij Allianz Global Assistance de keuze uit twee varianten: Basis en Dubbel-Zeker. Bij Dubbel-Zeker heb je de meest uitgebreide dekking.

Met de annuleringsdekking krijg je een vergoeding voor de kosten van annulering van een reis. Daarnaast krijg je een vergoeding van de gemiste vakantiedagen als je de reis moet afbreken of onderbreken, maar ook bij vertraging op de heenreis.

Waar ben ik verzekerd?

Je hebt de keuze uit drie verzekeringsgebieden:

 1. Europa*
 2. Wereld exclusief de Verenigde Staten van Amerika en Canada
 3. Wereld inclusief de Verenigde Staten van Amerika en Canada.

Een dekking voor alleen Nederland is ook mogelijk.

*Albanië, Algerije, Andorra, Azoren, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Canarische eilanden, Corsica, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Egypte, Engeland, Estland, Finland, Frankrijk, Fuerteventura, Georgië, Gibraltar, Gran Canaria, Griekenland, Groot-Brittanië, Guernsey, Hongarije, Ierland, IJsland, Israël, Italië, Jersey, Kanaaleilanden (Brits), Kreta, Kroatië, Letland, Libanon, Libië, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Madeira, Mallorca, Malta, Marokko, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland (Europees deel), San Marino, Schotland, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Syrië, Tenerife, Tsjechië, Tunesië, Turkije, Vaticaanstad, Wales, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland.

Wanneer begint en eindigt de dekking?

Je verzekering begint op de ingangsdatum van de reis en stopt automatisch op de einddatum van je reis. Beland je tijdens je reis in het ziekenhuis en kun je niet terug naar huis? Dan loopt de verzekering door, ook na de einddatum.

Wat kost deze verzekering?

De premie voor een kortlopende reis- en annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance is bijzonder gunstig. Je hebt al een kortlopende reisverzekering vanaf € 1,40 per dag! Je bent dan in  heel Europa verzekerd. Voor meer informatie over de premie maak online een premieberekening.

Wanneer en hoe betaal ik?

Je betaalt de premie bij het afsluiten van de verzekering. Betalen kan via iDEAL of automatische incasso.

Heb je nog geen kortlopende reis- en annuleringsverzekering? Sluit hem dan hieronder af!

Dekkingsoverzicht

In de onderstaande tabel staat een indicatie waarvoor je verzekerd bent. Lees altijd de polisvoorwaarden om te kunnen zien waar je exact voor verzekerd bent.

Allianz kortlopende reisverzekering

Dekkingsoverzicht kortlopende reis- en annuleringsverzekering
S.O.S. hulpverlening
Hulp en ondersteuning bij ziekte ongeval en overlijdenKostprijs
Reis- en verblijfskosten bij ziekte ongeval en overlijdenReiskosten: Kostprijs
Reiskosten bij overlijden/levensgevaar familieKostprijs
Repatriëring (o.a. ambulancevlucht)Kostprijs
Huurkosten vervangend vervoer per dag€ 125,-
Huurkosten vervangend vervoer, max. per verzekeringsbewijs € 1.250,-
Opsporings- en reddingkosten€ 50.000,-
Reisongevallen
Bij overlijdenMax. € 25.000,-
Bij algemene invaliditeitMax. € 75.000,-
Reisbagage
Reisbagage totaal€ 4.000,-
Foto-, film-, video- en computerapparatuur€ 2.000,-
Telecommunicatieapparatuur (o.a. mobiele telefoon) € 175,-
Contactlenzen en brillen€ 500,-
Reisdocumenten (o.a. paspoort, rijbewijs, tickets) Kostprijs
Eigen risico per persoon per gebeurtenis€ 50,-
Extra dekking
Vervangende kleding en/of toiletartikelen€ 350,-
Schade logiesverblijven€ 350,-
Medische kosten
Dokters- en ziekenhuiskosten buitenlandKostprijs
Dokters- en ziekenhuiskosten Nederland€ 500,-
Nabehandelingskosten in Nederland € 1.000,-
Dit is slechts een beknopt overzicht. Raadpleeg voor een uitgebreid overzicht de verzekeringsvoorwaarden.

Bij annuleren: twee varianten

Je reis moeten annuleren, dat is al vervelend genoeg. Daar kun je geen financiële zorgen bij gebruiken. Sluit daarom een annuleringsverzekering af.

Dubbel-Zeker: wil je helemaal op safe spelen? Kies dan voor Dubbel-Zeker. Bij annuleren krijg je altijd de maximale vergoeding. Bij onderbreking krijg je de volledige verzekerde reissom vergoed. Zelfs als je op de voorlaatste dag je reis afbreekt. Dat is een prettig idee.

Meeverzekeren op je annuleringsverzekering

Ook de annuleringsverzekering kan je uitbreiden met extra dekkingen, zoals:

 • Samengestelde reis: bij een samengestelde reis zijn vlucht, hotel en bijvoorbeeld huurauto los van elkaar geboekt. Bij uitval van een onderdeel hiervan, door bijvoorbeeld natuurgeweld of een staking, kun je de reis in aangepaste vorm voortzetten of volledig annuleren. Deze keuze is uniek in Nederland.
 • Extra persoon: je krijgt je annuleringskosten vergoed in geval van ernstige ziekte, ongeval of overlijden van een (opgegeven) dierbaar persoon.
 • Zorgplicht: je wilt je vakantie kunnen annuleren in geval van dringende zorgbehoefte van een tweedegraads familielid (zorgplicht eerstegraads familielid is standaard meeverzekerd).
 • Waarnemer: je wilt annuleren als je zakelijke compagnon of de persoon die op je bezittingen zou passen deze afspraak niet na kan komen door ongeval, ziekte of overlijden.

Vragen?

Heb je een vraag over een kortlopende reis- en annuleringsverzekering met Europadekking? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering